Lazada 4th Birthday Whishlist


Bersempena ulang tahun ke 4 Lazada ni cik iena nak senaraikan 10 Top WhishList Cik iena dan kenapa Cik iena perlukannya . Memandangkan birthday cik iena jatuh pada 1 April ni mana tau ada orang nak bagi hadiah ke kan. Boleh lah bagi Hint iena nak hadiah apa hahahah

Eh tapi sebenarnya lebih dari 10 whishlist sebenarnya. Almaklumlah cik iena ni memang kaki online shopping . Tapi memandangkan sempena birthday iena  dan puan ibunda, iena nak bawa keluarga pergi bercuti Maka cik iena perlu had kan pembelian buat masa ni.
Tapi kan sepanjang Hari ini cik iena dah beli empat item dari whishlist cik iena. 
alahai  cik Zalora Binti Lazada, memang tak boleh lari dengan Online shopping.
 
 
Okay Jom Cik iena senarai kan
 
Lazada 4th Birthday Whishlist
yeayy kalau lah ada duit semua cik iena beli (^_~).. err tapi xboleh sebab Awal April nak bawa keluarga bercuti.
 

Wah banyak kan, ada diantaranya yang cik iena sudah pun beli. Cik iena tak boleh nak beli semua dalam masa terdekat ni sebab nak bawa keluarga bercuti Awal bulan April ni ,jadi banyak la duit nak guna kan,  melainkan  jika client-client bayar payment iena haha laju je klik checkout.

Okay jom cik iena share pulak kesemua link untuk senarai-senarai barangan pilihan cik iena di Lazada
(^_~)

1. (Official Casio Malaysia Warranty) Casio Exilim TR-70 Digital Camera 11.1MP (Vivid Pink) 



(Official Casio Malaysia Warranty) Casio Exilim TR-70 Digital Camera 11.1MP (Vivid Pink)

Cik iena suka sangat kamera ni sebab sangat sesuai untuk cik iena yang sangat kuat bergambar. Dengan adanya kamera ni tak perlu lah suruh=suruh orang ambilkan gambar. Kamera ni boleh stand sendiri. takperlu beli tripod. Kualiti gambar pun sangat cantik tau.Yeayy best kan. Nah tengok video ni

Kalau korang pun berminat nah beli dekat http://bit.ly/casiocameraLazada

2. Yunteng 1288 Selfie Monopod +YT-228 Mini Tripod Stand 

Buat masa ni tak mampu lagi beli kamera atas tu kan, jadi cik iena perlukan monopod dan tripod ni untuk mengambil gambar. Sekarang ade je monopod atau selfie stick tapi yang RM10 punya je, macam tak stabil stick kecik kurus, kamera hp berat..bergoyang-goyang lah kalau tarik panjang2. Yunteng monopod ni tebal dan sangat berkualiti.


Yunteng 1288 Selfie Monopod +YT-228 Mini Tripod Stand
Sebelum ni cik iena pernah beli tapi yang lama punya takde bluetooth dekat stick tu . Yang ni ada, haa special lagi boleh keluarkan bluetooth tu kalau kita nak pegang and tak nak klik dari stick tu . Menarik tau . Lepas tu ada pulak tripod, lagi lah best, nak ambil gambar ramai ramai tak perlu suruh orang ambilkan atau tak perlu ada seorang yang takde dalam gambar tu. Atau kalau korang bersendirian tak perlu suruh orang ambil gambar. Haaa tripod kan ada. Menarik sangat-sangat okay. Blogger sangat sesuai tau.Nah beli dekat http://bit.ly/yuntengselfiemonopod

3. Magnetic Therapy Waist Exercise Twister

Produk ini sangat sesuai untuk wanita mahupun lelaki yang berkerjaya  yang mementingkan kecantikan tubuh badan namun tiada masa untuk meluangkan masa untuk beriadah bersukan dan sebagainya. Dengan ada nya Magnetic Therapy Waist Exercise Twister ni sangat mudah untuk anda melakukan senaman hanya di rumah .

Magnetic Therapy Waist Exercise Twister
Mungkin sebelum tidur anda boleh luangkan sedikit masa untuk twist twist badan anda. Sangat sesuai untuk wanita yang mengimpikan tubuh badan yang ada shape gituh. Pinggang ramping solid molid. Aummm hahahah . Nak slim macam cik iena tak ?
lalalallalaa jom beli http://bit.ly/twistLazada. cik iena dah beli tau

 4. Accu-Chek Active Blood Glucose Monitor Set (Life time warranty)  

Cik iena perlukan Accu-Chek Active Blood Glucose Monitor Set untuk ayah cik iena. Almaklumlah dah tua ni macam-macam penyakit datang. Jadi dengan adanya Accu-Chek Active Blood Glucose Monitor Set ni cik iena boleh lah memantau kadar kandungan gula dalam darah ayah cik iena tanpa perlu ke Hospital atau klinik.

Accu-Chek Active Blood Glucose Monitor Set (Life time warranty)
Tapi di sini bukan lah cik iena bermaksud tidak perlu ke hospital atau klinik. Ini cuma langkah pengawasan di rumah sahaja. Walaubagaimanapun setiap bulan masih perlu pergi hospital okayh. Kalau anda-anda semua sayang mak ayah atuk nenek dan diri sendiri jom beli  http://bit.ly/accuLazada .cik iena dah beli tau

5. KitchenAid KSM150CB Stand Mixer (Cranberry)- MADE IN USA 

Wahhhh menarik sangat ni. Wanita-wanita, makcik-makcik, kakak-kakak mesti suka. Hari-hari buat kuih untuk keluarga haha. Alangkah indahnya dapat hadiah hari jadi.


KitchenAid KSM150CB Stand Mixer (Cranberry)- MADE IN USA
Ehh bukan hari jadi iena, hari jadi mak. Tapi tunggu budget akan datang kot. Harga tak mampu milik la tapi suka jugak produk ni. Ouh siapa nak jadi bakal menantu mohon tolong beli untuk bakam mak mertua hahaha nahhh beli dekat http://bit.ly/mixerLazada


6. Hesstar HWD-12 7L Water Dispenser Silver

Memandangkan cik iena duduk bujang je di Kuala Lumpur nak beli water dispenser yang mahal mahal pun rugi je kan. Nanti nak pindah-pindah payah pula . Jadi cik iena rasa ni macam menarik je.

Hesstar HWD-12 7L Water Dispenser Silver
Cuma tiada air sejuk lah. Air sejuk tak baik untuk kesihatan okay. lagipun cik iena jarang minum air sejuk di rumah. kalau anda pun berminat boleh beli di  http://bit.ly/WaterDispenserLazada

7. Doraemon Mini Water Dispenser 2.5 Liters

Water dispenser ni sangat comel okay. cik iena nak letak dalam bilik. Cik iena kuat minum air. So tak perlu bangun ke dapur malam-malam kan

Doraemon Mini Water Dispenser 2.5 Liters

Comel je kan. Lagi-lagu buat yang ada anak kecil tu , ini salah satu tarikan untuk anak anda minum air yang banyak dalam satu hari. Dia tengok doremon comel je dia nak minum :) kalau berminat nah beli di http://bit.ly/DoremonDispenser

8. 2.4 Liters Mini Water Dispenser 8 Glasses Water Dispenser Cartoon Style   

Hello Kitty ni pun comel tau. Letak di pejabat pun menarik. Hahah malas sangat cik iena nak bangun refill air tu :)
Liters Mini Water Dispenser 8 Glasses Water Dispenser Cartoon Style

Pada yang berminat boleh beli di http://bit.ly/helloKittyDispenser

9. 1.2L Multi-function Stainless Steel Electric Cooker Light Blue

Menarik ni, kecil, comel je. Boleh di bawa kemana-mana. Andaikata pergi bercuti tu ke, kalau nak jimat masak sendiri boleh je bawak benda ni

1.2L Multi-function Stainless Steel Electric Cooker Light Blue
Takpun pada yang nak berjimat di pejabat tu boleh letak satu ni. Tengah hari boleh masak-masak dengan kawan kawan :) pada yang berminat boleh beli di http://bit.ly/ElectricCooker

 10 . Electric Multi-Function Cooker 

Sangat menarik untuk yang duduk bujang ni. Tambahan lagi dapat housemate super duper kedekut . Taknak share segala barang. Dekat rumah bujang dapur dah ada dapur gas tapi housemate punya dan dia ni kedekut. Jadi cik iena beli induction cooker untuk memasak. Kalau beli dapur gas semak la pulak dapur.

Electric Multi-Function Cooker
Bila nampak Electric Multi-Function Cooker  ni pula rasa nak beli lagi . Macam menarik je yang ni . Kepada yang berminat boleh beli di  http://bit.ly/MultiCookerLazada
Untuk pengetahuan cik iena pun dah beli tau. Sangat mudah untuk memasak.

11. Women Stylish Lace Long Sleeve Peplum Crew Neck Tops 

Kenapa iena nak peplum ni sebab iena ni jenis suka mix match baju . Selain pakai dengan seluar . Cik iena sagat suka pakai dengan kain . Haaa kalau warna putih plain macam ni memang pelbagai warna kain yangboleh di suai padan kan tau :)
 Women Stylish Lace Long Sleeve Peplum Crew Neck Tops

Memandangkan di bahagian lengan dan bahu tu janrang jangan lupa pakai inner tau kak ton :) . Selain pakai dengan kain boleh juga pakai dengan skirt kembang ala-ala barbie dolls gituh. Peplum ni tight in kat dalam.. Auchhhhhhh prety sangat tau. Tapi Tapi Tapi pastikan yang beli peplum ini solid molid baru comel (^_~)  http://bit.ly/whitepeplumLazada

 12 . Elegant Women Lace Blouse Long Sleeve Peplum Slim Basic Shirt Tops Black   

Nampaknya peplum juga menjadi pilihan cik iena. Sebab munasabab sama seperti diatas. Untuk di suai padan kan dengan kain, seluar mahupun skirt kembang . 

Kalau berminat juga beli di http://bit.ly/blackpeplumLazada

13. REMAX SpeedFlash Class 10 Micro SDHC 80MB/s 16GB 

Cik iena perlukan SD card ni untuk SJCAM cik iena. Ouh cik iena takda gopro. Pakai SJCAM je tapi ok juga video nya tau . Cik iena dah beli dua untuk lazada 4th birthday ni (^_~)

Kalau berminat juga boleh beli di http://bit.ly/REMAXsdcard


14. 2 in 1 Push-Rod Type Vacuum Cleaner 


Vacuum ni sangat sesuai untuk yang duduk bujang macam cik iena ni . Barang besar-besar payah juga kalau dah semua housemate beli barang kan . Bilik sharing pula. Sangat sempit kalau nak beli vacuum besar-besar. So cik iena rasa vacuum ni comel dan sesuai untuk cik iena. hahahah mesti korang cakap pemalas nak sapu . Bukan bukan, cik iena ni rambut panjang tau paras lutut. So banyak rambut gugur. Ada vacuum senang sikit lalalalallaa.

2 in 1 Push-Rod Type Vacuum Cleaner
2 in 1 Push-Rod Type Vacuum Cleaner
 Pada yang berminat meh beli http://bit.ly/1vacuum


15.  Stylish 15 Colour Concealer Make Up Palette + 10 pcs Pro Cosmetic Brush Set Kit 


Beauty Blogger harus ada benda ni tau . Sebenarnya kedua-dua nya cik iena dah ada. Berus make up dan juga concealer. Memandangkan harga nya murah maka cik iena terpedaya dan terpedaya dan terbeli sudah .
 Stylish 15 Colour Concealer Make Up Palette + 10 pcs Pro Cosmetic Brush Set Kit
Stylish 15 Colour Concealer Make Up Palette + 10 pcs Pro Cosmetic Brush Set Kit

Untuk Concelar cik iena masih belum cuba tapi make up brush cik iena dah cuba memang tip top. Best berus mekap dia. Layang layang kat muka je dah cantik make up. Ouchhh kurlas sangat . Tak rugi beli okay. Beauty blogger atau aweks-aweks kat luar sana jom beli http://bit.ly/makeupbrush2

16. Elba Stand Fan ESF-A1633GR White  


Cik iena nak beli untuk rumah di kampung bukan di KL, biasa lah balik kampung ramai-ramai rasa tak kuat kipas atas tu hahah . Nahhh beli di http://bit.ly/elbafan2

Elba Stand Fan ESF-A1633GR White
Elba Stand Fan ESF-A1633GR White 

17.   PINENG PN-969 20000mAh Lithium Polymer Power Bank (Black) 

Cik iena dah pun beli dua. Sangat sangat berguna untuk cik blogger. Asalnya cik iena pernah beli satu. Kemudian beli lagi dua untuk adik adik :)

PINENG PN-969 20000mAh Lithium Polymer Power Bank (Black)
PINENG PN-969 20000mAh Lithium Polymer Power Bank (Black) 
Pada yang nak beli boleh beli di http://bit.ly/pineng20kMAH

 18. Wireless Bluetooth Over-the-Ear Headphone (White)  

Menarik, sesuai cik iena guna di pejabat. Kalu pakai yang biasa tu time pergi toilet selalu tersangkut. Lupa nak buka headphone. hahahaha kadang-kadang sampai nak jatuh tersungkur. Suka pergi toilet saat genting. Berlari, cuba bayangkan hahah

Wireless Bluetooth Over-the-Ear Headphone (White)
Wireless Bluetooth Over-the-Ear Headphone (White) 
haa kalau ada headphone macam ni mudah sikit, bolehterus berlari pergi toilet tak perlu risau wayar tersangkut2 :) Kalau korang nak beli boleh beli di  http://bit.ly/wirelessheadphone1


19. Lenovo F309 Lenovo USB 3.0 1TB external portable HDD  

External hard disk sangat sangat di perlukan untuk cik programmer mahupun cik blogger. Boleh simpan gambar event yang banyak banyak tu .
Lenovo F309 Lenovo USB 3.0 1TB external portable HDD
Lenovo F309 Lenovo USB 3.0 1TB external portable HDD 
Cik iena dah pun beli satu semasa lazada birthday sale dan cik iena juga berjaya menghasut rakan pejabat untuk beli sekali. Pada yang nak beli boleh beli di http://bit.ly/LenovoUSB1TB
Memang bagus tau, sebelum ni iena dah beli satu. Ni beli lagi

Wah banyak kan whishlist cik iena , Mana tau anda anda di luar sana juga berminat untuk beli tambahan lagi semasa lazada birthday sale ni kan . Memang harga akan lebih murah daripada hari biasa lah kan :)


Di sepanjang Jualan ulang tahun Lazada ni cik iena dah pun beli 10  barangan (7 order) , Tak Termasuk barang yang cik iena nak beli flash sale 18/3/2016 pada pukul 8 malam ni .

Huwaaa asal Lazada buat sales je banyak duit habis . Kalau ikutkan hati semua whishlist nak beli tapi memandangkan 1 April ni nak bawa family bercuti jadi cik iena perlu had kan pembelian .
Kalau cik iena dah kawen ni mau agaknya cik suami gaduh dengan Lazada sebab isterinya kuat shopping Lazada, semua benda nak beli kat Lazada. Peti ais pun beli kat lazada tau, periuk , induction cooker. hahah banyak bebenor.

Auh Alangkah indah kalau Lazada tunaikan whishlist-whishlist cik iena ni. Bagi lah hadiah birthday kan . Hadiah birthday tiap tahun dari lazada voucher RM30 tu memang asal dapat je. Guna terus. Nak hadiah lain pulak Lazada Plzzzzzzzzzzzzzzzz

For Apps user boleh guna link ni tau http://hyperurl.co/6duyhg

InvolveAsia x Lazada MY blogger contest
This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. Cash and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve