Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy


Urutan sudah lama menjadi kaedah rawatan banyak masyarakat di dunia, termasuk Melayu dan kini semakin diterima di negara Barat malah kemahiran mengurut kini boleh dijadikan sumber pendapatan lumayan jika bersungguh-sungguh.


Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy




URUTAN UNTUK SIHAT DALAMAN DAN LUARAN


Rawatan melalui urutan boleh digunakan sebagai alternatif dunia perubatan bagi merawat pelbagai jenis penyakit, sama ada penyakit baru, lama, ringan mahupun kronik.



Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy


Kebiasanya kita kaitkan urut dengan masalah terseliuh, lenguh badan atau salah urat tetapi tahukah anda  rawatan melalui urutan juga boleh membetulkan perjalanan darah malah ada yang berupaya memulihkan kemampuan seksual sama ada lelaki atau wanita.

Tahukan anda bahawa urutan juga mampu menjadikan kita sentiasa kelihatan awet muda. Apabila perjalanan darah dalam badan lancar sedikit sebanyak ianya membantu kita untuk mendapatkan kulit tubuh dan wajah yang cantik dan tidak bermasalah. Jadi sangatlah bagus untuk kita melakukan urutan sekurang-kurangya sekali sebulan :)


Beberapa minggu yang lepas cik iena telah ke  Amante Wellness Beauty Cawangan Mont Kiara  selepas cik iena ke Karnival HPPNK. Keputusan untuk ke Amante sememangnya sangat tepat. Dari awal pagi cik iena keluar sehingga lebih kurang jam 3 petang cik iena berjalan-jalan mengunjungi booth-booth di karnival tersebut atas urusan kerja. Terasa sangat lega selepas mendapatkan urutan dari amante.


Kunjungan cik iena ke Amante Wellness Beauty  kali ini adalah untuk mendapatkan rawatan Signature Warm Oil Therapy .




Amante Signature Warm Oil Therapy




Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy
batu di paaskan sebelum di letak pada tubuh dan di urut pada tubuh

Amante Signature Warm Oil Therapy adalah rawatan yang direka  dengan menggunakan terapi batu panas (hot stone) dan minyak aromatherapy essential oils. Secara keseluruhan, rawatan ini dapat membantu untuk meningkatkan kesejahteraan dalaman tubuh badan kita.

Rawatan akan dimulakan dengan memanaskan batu terlebih dahulu kemudian akan di letakkan di badan  serta badan juga di urut menggunakan batu tersebut bagi tujuan untuk  melancarkan rangsangan aliran darah .

Rawatan ni dilakukan selama 90 minit tau dan  ianya mampu membuat anda berasa sangat tenang dan badan berasa ringan.

Pengalaman melakukan Signature Warm Oil Therapy


Pengalaman cik iena melakukan rawatan batu panas ini sememangnya sangat mengujakan. Cik iena yang sangat penat pulang dari urusan kerja di Karnival HPPNK di MAEPS Serdang terus berasa segar dan sihat.

Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy
batu yang digunakan untuk mengurut badan cik iena

Rawatan menggunakan batu panas ini sememangnya baru untuk cik iena .  Ini merupakan pertama kali cik iena melakukan rawatan batu panas ini.Sewaktu batu panas di letakkan  di atas badan, terasa sangat relaxing seperti cik iena bertungku jika mengalami senggugut yang teruk.

Perasaan yang sangat tenang. Walaupun kepenatan baru lepas balik dari event, namun selepas mendapatkan rawatan ini kaki yang sakit di sebabkan banyak berjalan di karnival tersebut  pun rasa tak sakit.  Terasa lega sangat apabila satu badan di urut.


Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy
ruang bilik rawatan cik iena ketika melakukan signature warm oil therapy

Ouh lupa cik iena nak beritahu , untuk makluman seperti biasa, Sebelum memulakan rawatan , cik iena di kehendaki membuka pakaian dan hanya menggunakan seluar dalam pakai buang yang di berikan sahaja. Bermakna tiada seutas benang melainkan seluar dalam pakai buang tersebut. Haa ini merupakan pengalaman kedua cik iena perlu bukak baju semuanya jadi sudah kurang kekok la jika di bandingkan sebelum ini.


Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy


Selepas rawatan cik iena di hidangkan Teh Halia. Memang lega sangat lepas dapat berurut minum pula lagi teh halia. Memang jawapannya macam nagalah cik iena sendawa buang angin. Takpe sendawa sihat (^_~) Perasaan lega yang sukar di gambarkan. hahaha yang ni orang badan banyak angi je tau.

Dan maka dengan itu sepanjang malam cik iena ekkkkkkkkk ekkkkkkkkkkk macam naga tapi rasa sangat best dan lega :)

 Juruterapi Kecantikan Yang Peramah Dan Cekap

Amante Wellness Beauty | Signature Warm Oil Therapy

 Di Amante Wellness Beauty , juruterapi kecantikan mereka sangat cekap dan profesional serta sangat peramah membuat cik iena tidak berasa segan dan sangat selesa dengan rawatan tersebut. Pelbagai tips dan info di berikan semasa sesi rawatan.




Kebaikan Amante Signature Warm Oil Therapy


  1. Mengurangkan tekanan
  2. Membuang toksin dalam badan
  3. Menggalakan penyembuhan
  4. Mengurangkan kemurungan
  5. Meningkatkan kualiti tidur
  6. Melancarkan peredaran darah
  7. Melegakan kesakitan dan ketegangan otot
  8. Mengurangkan sakit belakang, leher dan bahu
  9. Menenangkan jiwa dan sistem tubuh badan

Jadi kepada anda di luar cik iena sarankan anda untuk dapatkan rawatan batu panas ini kerana ianya mampu melancarkan perjalanan darah, menenagkan minda dan membuang angin di badan serta menghilankan rasa lenguh-lenguh.

Kepada yang berminat untuk mendapatkan rawatan ini, anda boleh dapatkan rawatan di Amante Spa . Selain daripada Amante Signature Warm Oil Therapy terdapat beberapa lagi rawatan seperti yang tertera di dalam poster di bawah  dan cik iena juga telah mencuba salah satu daripadanya iaitu Tummy or Thigh Shaper Firming Treatment 


Senarai Rawatan di Amante Wellness Beauty



Senarai Rawatan di Amante Wellness Beauty
sila klik pada gambar untuk melihat Senarai Rawatan di Amante Wellness Beauty




PROMOSI BUY 1 GET 1 FREE RM59 ONLY






Menarik bukan promosi ni Buy 1 RM59 Signature Warm Oil Therapy Get 1 Free Dark Circle Eye Treatment  . Untuk pengetahuan  harga asal adalah RM296 . Jadi jangan lepaskan peluang ini tau. Cik iena berhasrat nak bawa puan ibunda merasa rawatan ini pula . Sekali sekala bawa puan ibunda pula merasa. Ehh yang pasti dengan cik iena sekalli la. Harap cik iena dapat quota 100 customer pertama yeayy . Nak rasa Dark Circle Eye Treatment pula sebab cik iena memang mengalami masalah ni.




Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris


Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris
Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris


Merupakan salah satu cawangan Amante Wellness Beauty . Ianya terletak berhampiran Mont Kiara . Keadaan susun atur yang simple tapi cantik dan menenangkan pasti membuat anda rasa selesa mendapatkan rawatan di sini.

Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris
Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris


Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris
Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris

Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris
Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris

Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris
Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris




Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris
Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris

Amante Wellness Beauty cawangan Mont Kiara @ Solaris







CONTEST GIVEAWAY!


Untuk pengetahuan cik iena akan memberikan Amante Complimentary Gift Card worth RM236 kepada sepuluh (10) followers bertuah. Contest ni cik iena adakan di fanpage cik iena . Haa jangan lupa like fanpage cik iena tau . https://www.facebook.com/ienaelienadotcom


Anda hanya perlu :

  • Like Amante Wellness Beauty
  • Jawab soalan mudah dan  tag 2 kawan di bahagian komen
  • Jangan lupa hashtag #Amanteienaeliena di komen

Soalan :

Amante Signature Warm Oil Therapy merupakan gabungan _______ dan _______

a. Rubber , aromatherapy essential oil
b. Hot stone , aromatherapy essential oil
c. Lymphatic tool, aromatherapy essential oil
d. Hot stone, massage oil

Nota tambahan :

  • Semua peserta haruslah memastikan Facebook mereka di set secara umum / Public bagi mengesahkan penglibatan mereka
  • Semua peserta perlu berusia 21 tahun dan ke atas.
  • Pemenang akan diberitahu melalui Facebook cik iena dalam tempoh 2 minggu
  • Pihak Amante akan memilih secara rawak 10 Pemenang Bertuah yang bakal memenangi baucer rawatan Amante Wellness Beauty bernilai RM236








Untuk Maklumat Lanjut mengenai Amante Wellness Beauty :

Mont Kiara @ Solaris

Alamat : 1st and 2nd floor
No.17-1, Jalan Solaris 4,
Kuala Lumpur.
Tel No: 03 – 6203 0221
Operation hours : (Selasa – Ahad) 11am – 9pm Cuti Hari Isnin

Website : https://www.amante.my/
Facebook : Amante Wellness Beauty
Instagram : @amantewellnessbeauty 


 

Cawangan-Cawangan Amante Wellness Beauty



Bangsar @ Telawi

28A-1, 1st Flr, Jalan Telawi,
Bangsar, Kuala Lumpur.
Tel No: 03 - 2287 9089
11.00am - 09.00pm

Kepong @ Metro Perdana

61A, Jln Metro Perdana Barat 2,
Taman Usahawan, Kepong Utara,
Kuala Lumpur.
Tel No: 03 - 6259 0884
10.00am - 08.00pm

USJ Taipan

Alamat : USJ Taipan Outlet
1st Floor, No.14, Jalan USJ 10/1,
47620 UEP Subang Jaya, Selangor.
(Atas Guardian)
Contact number : 03-5879 9954
Operation hours : (Selasa – Ahad) 10am – 8pm Cuti Hari Isnin

PJ @ Aman Suria

No. C-G-5, Jalan PJU 1/45,
Aman Suria, 47100
Petaling Jaya,
Selangor.
Tel : 03 - 7803 4664
11.00am - 09.00pm


PJ @ Jaya One

Lot 007 & 009,Level P1
The School @ Jaya One,
72A, Jalan Universiti, 46200
Petaling Jaya,Selangor.
Tel No: 03 - 7492 0476 / 012 – 678 3722
11.00am - 09.00pm

Puchong @ Bandar Puteri

1st Flr, No 22-1,
Jalan Puteri 1/2.
Tel No: 03 – 8062 2652
11.00am - 09.00pm



3 comments:

  1. pernh p massage kt amnte...syok...contest ni smp bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai 2 November 2017 kak :)
      pkl 6.30 pm nty iena post kt FB (^_~)

      Delete
  2. Bestnya kalau dapat pergi spa sini.. Nak join gak la nanti, kot2 menang. ehhh ekekeke

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog