Survey Pakej Jurugambar Perkahwinan


Jurugambar perkahwinan memainkan peranan sangat penting dalam sesebuah majlis  terutama Majlis Perkahwinan.Majlis  Perkahwinan merupakan saat indah bagi kedua mempelai untuk di abadikan. Pelbagai persedian perkahwinan perlu di titikberatkan dalam merealisasikan sesuatu majlis


.
Survey Pakej Jurugambar Perkahwinan
Gambar Norman Hakim dan Memey di Majlis Resepsi Mereka Yang terbaru dari Sweetpictures



Salah satu daripadanya adalah pemilihan Photography Services atau boleh kata pemilihan Photographer. Dalam zaman ekonomi kita yang tidak berapa stabil, rata-rata ramai yang memilih pakej yang murah atau sekadar shoot and burn .

Shoot and Burn Murah Tapi.........


Pada yang sudah berkahwin cik iena pasti anda tau apa itu shoot and burn ianya merupakan servis dari photographer yang hanya menawarkan khidmat mengambil gambar sahaja tanpa editing mahupun album.

Kebiasaannya pakej ini diambil oleh mereka yang mempunyai budget yang sedikit tetapi ingin saat indah bahagia mereka di abadikan dalam bentuk bercetak. Mereka sendiri akan mencetak gambar tersebut. Pakej ini ada juga baiknya, dari segi penjimatan . Seperti kita sedia maklum keadaan kewangan kita tak sama dengan semua orang. Tiada pasangan yang tak nak moment bahagia mereka dianadikan dalam bentuk bercetak untuk kenang kenangan. Cuma faktor keewangan membataskan.

Cik iena faham cuma apa yang cik iena ingin sampaikan jika memilih perkhidmatan shoot and burn anda seharusnya mencari photographer yang anda kenali atau anda tau hasil kerjanya . Cik iena khuatir gambar yang di ambil tidak sedindah di sangka.

Kenapa Ambil Pakej Untuk Gambar Cantik ?


Kelebihan pada yang mengabil pakej yang mengandungi album dan seantara dengannya adalah photographer akan memastikan mereka mengambil gambar yang banyak dan cantik untuk di susun di dalam album  dalam menjaga kualiti kerja mereka sebagai photographer supaya khidmat mereka akan sentiasa di hati pengantin dan sudah pastinya ia akan menjadi buah mulut pengantin dimana ianya  sedikit sebanyak akan menjadi promosi mouth to mouth gitu. Jadi pastinya gambar anda akan cantik kerana mereka akan menjaga kualiti kerja mereka.

Tapi adakalanya ada juga cik iena dengar gambar tidak seindah kabar. orang kata indah kabar dari rupa. Mungkin mereka sekadar bisnez main-main siapa tau. Atau masih belum terbuka hati untuk serius dalam bidang ini.

Maka dengan itu di sini cik iena nak highlight kan pemilihan photography services sangat penting bagi memastikan gambar yang di hasilkan cantik untuk tatapan anda sekeluarga serta rakan-rakan mahupun sehingga anak cucu cicit.

Dengan itu dengan lafaz bismillah hahaha ustazah pulak ya. Okay sebenarnya cik iena nak kongsi tentang servis photography yang cik iena pergi galeri mereka baru-baru ini.


SURVEY PAKEJ PHOTOGRAPHY PERKAHWINAN


Baru-baru ini cik iena berkesempatan ke OPEN DAY SWEETPICTURES MALAY WEDDING PHOTO & VIDEO yang terletak Bandar Sri Permaisuri . Sebenarnya cik iena ke sana untuk survey sahaja. Cik eina nak survey harga untuk dua adik lelaki yang bakal berkahwin tahun depan.

Cik iena sememangnya cerewet . Untuk mendapatkan yang terbaik pada harga berpatutan cik iena perlu lah survey . Walaupun bukan cik iena yang kawen tapi cik iena pula yang bersemangat. Nak Harap Cik iena kawen bayang-bayang encik boy friend pun tak nampak lagi. Ada tu ada cuma awakkkk cik iena perempuan, takkan perigi cari tembok. haha ouh "BEGITULAH PEREMPUAN". Haha tentunya perempuan nak lelaki mulakan dulu wakaka..okay out of topic sudah..

Berbalik kepada cerita asal yang ingin di kongsikan. Cik iena kenal rakan blogger kak +Diya Nadia  dia lah yang suggest pergi survey dekat adik dia bernama Linda . Dia ade galery dekat Bandar Sri Permaisuri. Maka dengan itu iena singgah sekejap sebelum iena ke Papparich Pavilion untuk sesi Makan Makan Bersama Papparich Blogger :)

SWEETPICTURES MALAY WEDDING PHOTOGRAPHY &  VIDEOGRAPHY EXPERT


Melangkah je kaki iena di Galeri Sweetpicture buat cik iena rasa nak kawen haha. Ya Allah cantik sangat gambar-gambar yang di pamerkan. Cik iena jatuh hati dengan gambar-gambar yang di pamerkan. Bukan gambar sahaja mereka juga menawarkan servis untuk Video. Cantiknya Video tu. Berbunga-bunga hati tengok tapi dalam hati sedih juga sebab takde calon nak kawen.

Haha bukan cerewet cuma faktor kesibukan kerja membuat cik iena sangat sibuk dan tiada masa untuk keluar mencari pasangan gitu. Hidup iena celik je kerja. Workerhorlic sangat . jadi sangat susah mencari pasangan yang memahami tahap kesibukan cik programmer. Ya betul takde yang faham haha sedih lah tu..haha Okay tolong jangan keluar dari topik cik iena.

Haaa ni jemput tonton video cik iena membebel masa di  galeri Sweetpictures.







Sweetpictures bukan sahaja menawarkan servis photography , mereka juga menawarkan servis videography buat anda. Tidak terbatas kepada majlis-majlis perkahwinan, mereka juga menawarkan perkhidmatan photography serta videography untuk majlis-majlis lain.



KOLEKSI GAMBAR SWEETPICTURES



KOLEKSI GAMBAR SWEETPICTURES

KOLEKSI GAMBAR SWEETPICTURES

KOLEKSI GAMBAR SWEETPICTURES


KOLEKSI GAMBAR SWEETPICTURES





Signature Album by Sweetpictures

 

Signature Album by Sweetpictures

Signature Album by Sweetpictures

Signature Album by Sweetpictures

Signature Album by Sweetpictures

Signature Album by Sweetpictures

Signature Album by Sweetpictures

Signature Album by Sweetpictures


New Pro Album series by Sweetpictures






New Pro Album series by Sweetpictures



New Pro Album series by Sweetpictures


New Pro Album series by Sweetpictures




THE WEDDING RECEPTION : NORMAN Dan MEMEY / ABBY Dan JAI


Untuk pengetahuan sweetpictures merupakan salah seorang penaja  bagi Wedding reception terbaru Norman dan  Memei serta Abby dan Jai


SENARAI HARGA PAKEJ  SWEET PICTURES



Photography Package - Photobook


1 Event - RM 1,899 (Nikah atau Reception sahaja)


  • 1 Professional photographer
  • 1 Photobook 12 X 18 inch 40 pages
  • FREE 1 outdoor session same day
  • 1 Presentation box
  • Unlimited images
  • 1 Thumbdrive
  • 1 Premium USB box
  • Layout approval


2 Events - RM 2,399 ( Nikah dan reception)


  • 1 Professional photographer
  • 1 Photobook 12 X 18 inch 40 pages
  • FREE 1 outdoor session same day
  • FREE 1 poster frame 16 X 24 inch
  • 1 Presentation box
  • Unlimited images
  • 1 Thumbdrive
  • 1 Premium USB box
  • Layout approval


3 Events - RM 4,299 (nikah dan 2 reception)


  • 1 Professional photographer
  • 2 Photobook 12 X 18 inch 40 pages
  • FREE 2 outdoor session same day
  • FREE 2 posters frame 16 X 24 inch
  • 2 Presentation box
  • Unlimited images
  • 2 Thumbdrive
  • 1 Premium USB box
  • Layout approval

Photography Package - Custom Album


1 Event - RM 1,699 (Nikah atau Reception sahaja)


  • 1 Professional photographer
  • 1 Album 10 X 12 inch 20 pages
  • FREE 1 outdoor session same day
  • 1 Hard box
  • Unlimited images
  • 1 Thumbdrive
  • 1 Premium USB box
  • Layout approval


2 Events - RM 2,199 ( Nikah dan reception)

  • 1 Professional photographer
  • 1 Album 10 X 12 inch 20 pages
  • FREE 1 outdoor session same day
  • FREE 1 poster frame 16 X 24 inch
  • 1 Hard box
  • Unlimited images
  • 1 Thumbdrive
  • 1 Premium USB box
  • Layout approval

    3 Events - RM 3,899 (nikah dan 2 reception)

    • 1 Professional photographer
    • 2 Album 12 X 18 inch 40 pages
    • FREE 2 outdoor session same day
    • FREE 2 posters frame 16 X 24 inch
    • 2 Hard box
    • Unlimited images
    • 2 Thumbdrive
    • 1 Premium USB box
    • Layout approval



    Videography Package


    1 Event - RM2,199 ( Nikah atau reception )


    • 2 Professional videographers
    • 1 Highlight video (5 minit)
    • 1 Thumbdrive
    • 1 Premium USB box
    • All RAW returned - client provide hardisk

    2 Event - RM3,399 ( Nikah dan reception )

    •  2 Professional videographers
    • 2 Highlight video (5 minit stiap satu)
    • 1 Thumbdrive
    • 1 Premium USB box
    • All RAW returned - client provide hardisk

    3 Event - RM5,599 ( Nikah atau reception )


    • 2 Professional videographers
    • 3 Highlight video (5 minit)
    • 2 Thumbdrive
    • 2 Premium USB box
    • All RAW returned - client provide hardisk



    SWEETPICTURES OPEN DAY 

    SWEETPICTURES OPEN DAY


    Untuk pengetahuan semua mereka akan adakan sekali lagi Open Day pada minggu hadapan . Jadi jangan sedih okay masih boleh datang untuk dapatkan pelbagai pakej menarik dan mereka menawarkan deposit serendah RM300 sahaja pada hari tersebut.






    Untuk Maklumat Lanjut Layari


    Website  : http://www.sweetpictures.com.my/
    Facebook : https://web.facebook.com/sweetpictures/
    Instagram : https://www.instagram.com/sweetpictures_kl/
    Alamat : 54-1, Danau Lumayan Business Centre, Jalan Danau Lumayan 1, Bandar Sri Permaisuri 56000 Cheras Kuala Lumpur
    No. Telefon :  03-9174 6868
    Hp : 019-888 3176/ 013-227 4441
    Email : sales@sweetpictures.com.my












    0 comments:

    Post a Comment

    Powered by Jasper Roberts - Blog