Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Jualan murah hujung tahun. Show all posts
Showing posts with label Jualan murah hujung tahun. Show all posts

Lazada Online Revolution 2017


Dah lama rasanya Cik iena tak join Blogger Contest . Tapi kali ni nak join  Lazada Online Revolution Blogger Contest . Sebelum Cik iena menjawab soalan-soalan untuk contest ni Cik iena ceritakan Terlebih dahulu mengenai Lazada Online Revolution.


Lazada Online Revolution


Lazada Online Revolution


Apa itu “ONLINE REVOLUTION” Lazada


“ONLINE REVOLUTION” Lazada adalah acara menjual dan membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara.

Lazada Online Revolution


Lazada memulakan “ONLINE REVOLUTION” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan pada setiap tahun.

Semenjak itu, “ONLINE REVOLUTION” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara.




Okay cik iena nak jawab soalan contest ni :)




Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?



Sudah pasti cik iena lupa barang apa yang cik iena beli secara online kerana cik iena semamngnya membeli barang secara online termasuk perabut . Jadi untuk soalan ini cik iena  sertakan artikal pertama cik iena mengenai barangan Lazada yang cik iena beli iaitu http://www.ienaeliena.com/2014/11/skg-garment-steamer-ss99-purple-from.html

Cik iena beli ni pun semasa LAzada Online Revolution 2014 .  Sebelum ni lazada boleh view order yang lama-lama . tapi sekarang setakat tahun 2017. Jadi cik iena tak dapat nak tunjuk barang apa yang pertama sekali cik iena beli. Yang pasti bukan Steam iron ni la .



Which types of products would you prefer buying online?


Barangan elektrik, gadget , makanan kesihatan tambahan, dan perabot kecil .  Kalau boleh barang dapur pun cik iena nak beli online di sebabkan faktor kekangan masa. Almaklumlah kerjaya sebagai seorang programmer dan part time blogger memang sangat sibuk T___T


What to you love about online shopping?

Apa yang cik iena suka tentang Online Shopping adalah ianya sangat memudahkan cik iena dan menjimatkan masa serta duit petrol. Hanya menggunakan perbankan internet untuk pembayaran. Sangat mudah .

Untuk pengetahuan sangat banyak barangan yang cik iena beli secara online di lazada termasuklah tv, chrome cast, peti ais, mesin basuh, oven, microwave, pengukus, katil, tilam, supplement, gadget, ring light, light nox dan banyak lagi . Boleh baca artikal cik iena berkaitan lazada atau shopping barangan lazada  di http://www.ienaeliena.com/search/label/lazada


Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?


Kalau ikut hati sangat banyak. Untuk Online revolution versi 11.11 antara barangan yang cik iena beli adalah :

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11


Ehh bila tengok senarai order in 2017 ni dah 4 pages :D . Boleh tahan cik iena shopping online


Untuk Online revolution 12.12 cik iena nak beli  semua ni kalau boleh . hahah banyak kan whishlist. Tapi tak boleh tamak. Banyak komitmen tak boleh boros sangat.



whishlist online revolution 2017 versi 12.12
whishlist online revolution 2017 versi 12.12


Maka dengan itu yang harus cik iena beli pada sales 12.12 adalah Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue 



 Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue


Kalua ikut hati nak pink tapi takde pink . Cik iena nak beli latop ni sebab pertama sekali terjebak dengan Neyra. Dia pakai laptop ni tapi yang memory 2G, yang ni 4G . Cik iena tengok neyra bawak kemana-mana event mudah, ringan je .

Laptop cik iena sekarang besar sedikit dan agak berat. So dengan adanya laptop ni nanti boleh lah cik iena update blog di mana-mana sama macam neyra  :)

Cik iena harap harga laptop tersebut pada 12.12 akan lebih murah atau ada voucher code yang boleh digunakan utuk dapatkan harga yang murah :)


Wokay cik iena dah jawab semua soalan. Semoga cik iena bertuah yeayyy. Kalau bertuah boleh lah shopping banyak barang lagi. Laptop tu memang dah ada dalam whishlist must buy item. Diharapkan dapat lah diskaun lagi. PM tepi voucher code plz lazada (^_~)

Okay korang jangan lupa terjah  https://www.lazada.com.my/online-revolution/


 Kepada kawan-kawan blogger yang lain jom join Lazada Online Revolution Blogger contest . Mana tau ada rezeki :)

Lazada Online Revolution Blogger contest



Senarai Laman Jualan Online Malaysia | 12.12 Year End Sale


Bulan Disember merupakan bulan di mana hampir kesemua pemilik peniagaan samada yang mempunyai premis ataupun jualan di dalam talian melancarkan kempen jualan murah bersempena hujung tahun dan juga merupakan masa yang sesuai untuk menghabiskan stock sedia ada.


Year End Sale

Ramai diantara mereka mengambil peluang di saat ini untuk membuat jualan murah kerana kebiasaannya para pembeli sudah bersedia pada bulan disember untuk membeli belah ketika kempen-kempen jualan murah yang di lakukan. Antaranya adalah cik iena .

Pada bulan Disember ini juga pasangan-pasangan yang ingin melansungkan majlis pertunangan mahupun pernikahan dan perkahwinan juga akan mengambil kesempatan ini untuk membeli barangan hantaran mereka kerana pada ketika ini lah barangan dari jenama kesukaan mereka akan menjadi murah.

Selain di pusat membeli belah dan premis-premis perniagaan, jualan murah hujung tahun ini juga giat diadakan di platform online seperti

  1. Lazada Malaysia
  2. Zalora Malaysia   
  3. Bonia Malaysia
  4. Bus Online Ticket malaysia  
  5. Hermo Malaysia 
  6. hotels malaysia 
  7. Kime Malaysia      
  8. LogOn Malaysia  
  9. My A One Malaysia     
  10. photobook malaysia  
  11. Uniqlo Malaysia  | Uniqlo My
  12. Honest Bee Malaysia 
  13. Kinokuniya Malaysia 
  14. Flower Advisor Malaysia 

dan banyak lagi.


Diantara promosi yang mungkin menarik perhatian anda adalah 


Now or Never Up to 95% OFF

dari Lazada Malaysia


 Now or Never Up to 95% OFF dari Lazada Malaysia


Seperti yang sedia maklum, Lazada merupakan laman jualan online yang di kenali ramai. Terdapat pelbagai barangan yang di jual di lazada. Cik iena sendiri merupakan pelanggan tegar Lazada . Untuk jualan hujung tahun ini juga terdapat hampir 14 barangan yang telah cik iena beli . Jika ingin tahu ape yang cik iena beli sila klik www.ienaeliena.com/2016/12/lazada-online-revolution-2016.html

 Tarikh Promosi : 12/12/2016 Sehingga 14/12/2016

Vivere Rosse


Apply Code & Enjoy Storewide 12% OFF!  

Vivere Rosse


Pada yang ingin mencari cincin pertunangan mahupun perkahwinan ataupun cikcin untuk yang tersayang. Anda boleh dapatkan diskaun di ViVere Rosse dengan memasukkan Code yang di beri . Selain itu anda juga boleh membeli aksesori lain untuk anda. TErdapat Promosi barangan di bawah harga RM 100 untuk anda miliki


CODE : 121216
 Tarikh Promosi : 9/12/2016 Sehingga 12/12/2016

 Shoppu

December Special - Up to 85% OFF!
Shoppu December Special - Up to 85% OFF!

 Shoppu juga menawarkan pelbagai barangan untuk anda miliki . Terdapat diskaun penjimatan sehingga 85% untuk anda di Shoppu . jadi kepada pelanggan setia Shoppu dan mungkin juga anda, anda boleh dapatkan barangan tersebut semasa kempen jualan murah hujung tahun ini untuk mendapatkan harga yang murah dan berbaloi.



Tarikh Promosi : 5/12/2016 Sehingga 18/12/2016


Zalora Malaysia


Blockbuster Deal up to 70% OFF

 Kepada penggemar industri fashion negara, anda boleh dapatkan jenama-jenama fashion kegemaran anda di Zalora Malaysia kerana terdapat diskaun sehingga 70% untuk anda . Terdapat pelbagai jenama  dan pereka fashion yang bekerjasama dengan Zalora Malaysia.

Zalora Online Fever


Jadi anda boleh dapatkan koleksi kesayangan anda pada harga yang berpatutan ketika kempen Year End Sale ini



JIka anda juga mempunyai Senarai laman jualan online lain yang menarik boleh juga kongsikan dengan cik iena ya  :)


Selamat BerShopping Semua !



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve