Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label jualan dalam talian termurah. Show all posts
Showing posts with label jualan dalam talian termurah. Show all posts

Lazada Online Revolution 2017


Dah lama rasanya Cik iena tak join Blogger Contest . Tapi kali ni nak join  Lazada Online Revolution Blogger Contest . Sebelum Cik iena menjawab soalan-soalan untuk contest ni Cik iena ceritakan Terlebih dahulu mengenai Lazada Online Revolution.


Lazada Online Revolution


Lazada Online Revolution


Apa itu “ONLINE REVOLUTION” Lazada


“ONLINE REVOLUTION” Lazada adalah acara menjual dan membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara.

Lazada Online Revolution


Lazada memulakan “ONLINE REVOLUTION” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan pada setiap tahun.

Semenjak itu, “ONLINE REVOLUTION” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara.




Okay cik iena nak jawab soalan contest ni :)




Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?



Sudah pasti cik iena lupa barang apa yang cik iena beli secara online kerana cik iena semamngnya membeli barang secara online termasuk perabut . Jadi untuk soalan ini cik iena  sertakan artikal pertama cik iena mengenai barangan Lazada yang cik iena beli iaitu http://www.ienaeliena.com/2014/11/skg-garment-steamer-ss99-purple-from.html

Cik iena beli ni pun semasa LAzada Online Revolution 2014 .  Sebelum ni lazada boleh view order yang lama-lama . tapi sekarang setakat tahun 2017. Jadi cik iena tak dapat nak tunjuk barang apa yang pertama sekali cik iena beli. Yang pasti bukan Steam iron ni la .



Which types of products would you prefer buying online?


Barangan elektrik, gadget , makanan kesihatan tambahan, dan perabot kecil .  Kalau boleh barang dapur pun cik iena nak beli online di sebabkan faktor kekangan masa. Almaklumlah kerjaya sebagai seorang programmer dan part time blogger memang sangat sibuk T___T


What to you love about online shopping?

Apa yang cik iena suka tentang Online Shopping adalah ianya sangat memudahkan cik iena dan menjimatkan masa serta duit petrol. Hanya menggunakan perbankan internet untuk pembayaran. Sangat mudah .

Untuk pengetahuan sangat banyak barangan yang cik iena beli secara online di lazada termasuklah tv, chrome cast, peti ais, mesin basuh, oven, microwave, pengukus, katil, tilam, supplement, gadget, ring light, light nox dan banyak lagi . Boleh baca artikal cik iena berkaitan lazada atau shopping barangan lazada  di http://www.ienaeliena.com/search/label/lazada


Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?


Kalau ikut hati sangat banyak. Untuk Online revolution versi 11.11 antara barangan yang cik iena beli adalah :

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11


Ehh bila tengok senarai order in 2017 ni dah 4 pages :D . Boleh tahan cik iena shopping online


Untuk Online revolution 12.12 cik iena nak beli  semua ni kalau boleh . hahah banyak kan whishlist. Tapi tak boleh tamak. Banyak komitmen tak boleh boros sangat.



whishlist online revolution 2017 versi 12.12
whishlist online revolution 2017 versi 12.12


Maka dengan itu yang harus cik iena beli pada sales 12.12 adalah Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue 



 Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue


Kalua ikut hati nak pink tapi takde pink . Cik iena nak beli latop ni sebab pertama sekali terjebak dengan Neyra. Dia pakai laptop ni tapi yang memory 2G, yang ni 4G . Cik iena tengok neyra bawak kemana-mana event mudah, ringan je .

Laptop cik iena sekarang besar sedikit dan agak berat. So dengan adanya laptop ni nanti boleh lah cik iena update blog di mana-mana sama macam neyra  :)

Cik iena harap harga laptop tersebut pada 12.12 akan lebih murah atau ada voucher code yang boleh digunakan utuk dapatkan harga yang murah :)


Wokay cik iena dah jawab semua soalan. Semoga cik iena bertuah yeayyy. Kalau bertuah boleh lah shopping banyak barang lagi. Laptop tu memang dah ada dalam whishlist must buy item. Diharapkan dapat lah diskaun lagi. PM tepi voucher code plz lazada (^_~)

Okay korang jangan lupa terjah  https://www.lazada.com.my/online-revolution/


 Kepada kawan-kawan blogger yang lain jom join Lazada Online Revolution Blogger contest . Mana tau ada rezeki :)

Lazada Online Revolution Blogger contest



Bersediakah anda untuk Lazada Online Revolution 11.11


Kepada penggemar online shopping di luar sana, pasti anda ternanti-nanti “ONLINE REVOLUTION”  yang akan diadakan pada setiap tahun  iaitu 11.11 dan 12.12 bagi hampir kesemua online shopping platform di seluruh Malaysia khususnya.



lazada online revolution





Tanggal 11.11 semakin menghampiri kita, sudahkah anda membuat survey barangan apakah yang anda ingin beli? cik iena pastinya sudah . Cik iena memilih untuk membeli-belah pada “ONLINE REVOLUTION” kerana harga yang di tawarkan sangat berpatutan dan ianya lebih murah dari harga di luar iaitu harga di kedai biasa. Sebagai contoh barangan Elektrik.


Bersediakah anda untuk Lazada Online Revolution 11.11


Untuk pengetahuan semua barangan elektrik di rumah cik iena seperti peti ais, kettle , steammer iron dan sebagainya juga di beli secara online ketika jualan-jualan murah tertentu seperti “ONLINE REVOLUTION” dan sebagainya.  “ONLINE REVOLUTION” akan datang cik iena berhasrat membeli Mesin Basuh pula.

Jemput cuci mata barangan utama yang akan cik iena beli pada 11.11 ni. harap cik iena sempat beli sebelum di rebut orang ramai ok :)


Midea Fully Automatic Washing Machine 7kg MFW-701S
Midea Fully Automatic Washing Machine 7kg MFW-701S 

Setakat artikel ini di taip harga selepas diskaun adalah RM425 . Cik iena harap semasa 11.11 nanti harga akan lebih murah. Aminn :)



Ouh ya, Sebelum membeli barangan tersebut cik iena akan pergi ke kedai elektrik atau kedai yang berkaitan untuk menyemak senarai harga terlebih dahulu. Kebanyakan normal price yang dipaparkan adalah sama tetapi terdapat diskaun yang di berikan menjadikan ianya lebih murah di tambah dengan kos penghantaran percuma untuk hampir kesemua barangan terpilih.

Selain itu cik iena juga nak beli Katil. Memandangkan cik iena baru sahaja berpindah pada dua minggu yang lepas dan cik iena tidak membawa katil bersama. Cik iena perlu beli katil bujang kerana dengan adanya katil mudah la nak simpan barang di bawah katil. Jimat ruang juga dalam bilik . Cik iena nak beli yang murah sahaja almaklumlah rumah bujang. Kalau pindah mesti tinggalkan katil.

Sebelum membuat keputusan beli di Lazada terlebih dahulu cik iena membuat perbandingan harga di kedai perabot berhampiran rumah cik iena di setapak. Katil bujang yang sama di kedai perabut tersebut berharga lebih kurang RM249 . Di Lazada cuma RM83 untuk pembelian melalui web manakala melalui apps RM78.85 . Nampak tak tersangat beza harganya .


232mm Foldable Metal Quality Single Bed Frame
232mm Foldable Metal Quality Single Bed Frame  
 





LAZADA MEMBAWA 1000 JENAMA UNTUK JUALAN DALAM TALIAN TERBESAR DI ASIA TENGGARA 



Lazada Malaysia membuka tirai kepada jualan dalam talian terbesar di Asia Tenggara,“ONLINE REVOLUTION” dengan penyertaan lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa. Acara selama sebulan ini yang akan bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan “ONLINE REVOLUTION” yang kelima semenjak pelancarannya pada tahun 2012.


Tema untuk jualan “ONLINE REVOLUTION” pada tahun ini ialah “Jenama untuk Semua” (Brands for All) yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai pusat untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia. Antara jenama yang akan turut serta untuk “ONLINE REVOLUTION” pada tahun ini termasuklah Drypers, L'Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi.

Menurut Hans-Peter Ressel, Ketua Pegawai Eksekutif Lazada Malaysia,

“Di Lazada Malaysia, kami komited untuk menawarkan rakyat Malaysia dengan akses kepada berjuta pilihan. 81% daripada para pengguna kami tinggal di luar Kuala Lumpur, dengan akses yang terhad kepada pusat beli-belah dan barangan berjenama yang berkualiti. “Online Revolution” 2016, yang bertemakan “Jenama untuk Semua” adalah bertujuan untuk memperdekat lagi jurang antara jenama dan pengguna. Kami menawarkan jenama-jenama ini dengan akses tanpa had kepada para pengguna yang berada di luar bandar-bandar metropolitan sementara kami juga memudahkan para pengguna untuk mengakses lebih daripada 1000 jenama kegemaran mereka”.

“Pada hari ini, kami mempunyai demografik pengguna yang lebih berusia, lebih pelbagai, dan lebih sub-bandar. Kami sedar dengan perubahan permintaan pengguna, dan kami berusaha untuk menawarkan apa yang setiap rakyat Malaysia mahukan. Oleh kerana itulah kami menawarkan tawaran tanpa tandingan – sebuah katalog dengan lebih daripada 7 juta produk merentasi 17 kategori; dengan antara produk terlaris kami termasuklah lampin, barangan runcit, dan perkakasan dapur”

Semasa  “ONLINE REVOLUTION”   para pengguna boleh menjangkakan untuk menemui lebih daripada 500 000 tawaran, termasuklah berbagai-bagai tawaran yang mengagumkan dari jenama tempatan dan antarabangsa - termasuklah pelancaran barangan berjenama yang eksklusif. Lazada Malaysia juga akan menampilkan promosi dari pelbagai rakan pemasaran .


Para pengguna berpeluang untuk memenangi hadiah penerbangan percuma dari AirAsia BIG; termasuklah tawaran istimewa dari DiGi, Maxis, Domino’s Malaysia, Caltex, HSBC, CIMB, TGV Cinemas dan Maybank semasa “ONLINE REVOLUTION” 2016.


Apa itu “ONLINE REVOLUTION” Lazada


“ONLINE REVOLUTION” Lazada adalah acara menjual dan membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara.

Lazada memulakan “ONLINE REVOLUTION” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan pada setiap tahun.

Semenjak itu, “ONLINE REVOLUTION” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara. Pada 2015, AS$40 juta dalam Nilai Dagangan Kasar telah dicatatkan semasa finale yang berlangsung selama tiga hari.


ONLINE REVOLUTION 2016 Lazada akan menyaksikan penyertaan jenama-jenama terkemuka yang sekaligus akan menawarkan beraneka produk popular dan berkualiti, dan tawaran yang terbaik untuk para pengguna dari Asia Tenggara.

 Cik iena kongsikan sedikit apa yang menarik ya


SPIN THE WHEEL TO WIN VOUCHER FOR 11.11



SPIN THE WHEEL TO WIN VOUCHER FOR 11.11
SPIN THE WHEEL TO WIN VOUCHER FOR 11.11


Click to spin
Click to spin

SPIN THE WHEEL TO WIN VOUCHER FOR 11.11
Yang ni bila cik iena dapat anak panah ke gambar macam komputer tu

Okay yang ni jemput cuba sampai berjaya ye nak voucher tu

MYSTERY VOUCHER 



MYSTERY VOUCHER
Cik iena tak sabar nak tunggu esok..apalah agaknya

UNLOCK SECRET VOUCHER - JOIN AND INVITE YOUR FRIEND


UNLOCK SECRET VOUCHER - JOIN AND INVITE YOUR FRIEND
UNLOCK SECRET VOUCHER - JOIN AND INVITE YOUR FRIEND
Yang ni pun menarik juga untuk penggemar shopping seperti cik iena


MILESTONES
- 500 people 'Going' and unlock a 10% voucher off max. RM50!
- 2,000 people 'Going' and unlock a 15% voucher off max. RM25!
- 5,000 people 'Going' and unlock an RM11 voucher! (No limited spend)
- 10,000 people 'Going' and unlock an RM20 voucher! (No limited spend)
- 15,000 people 'Going' and unlock an RM30 voucher! (No limited spend)
- 20,000 people 'Going' and unlock a Mystery Giveaway!



Okay banyak lagi lah yang menarik Jom lihat di LAzada ONline Revolution 2016

 

iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve