Showing posts with label Make Up Wedding. Show all posts
Showing posts with label Make Up Wedding. Show all posts

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali


Make up wife kepada abg zamri , dua pupu cik iena. Alkisahnya cik iena tak tau yang bakal di make up kan adalah wife kepada saudara ayah cik iena.
Wife abang zamri request natural make up . Taknak smokey eyes .


Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali



Kebiasaannya pergi mekap customer cik iena berbaju kurung or yang seangkatan. Yang ni cik iena pakai t shirt je sebab make up di rumah member.
Pengantin datang rumah member yang buat servis pengantin. Member cik iena banyak betul job nye. Ade job lebih pass dekat cik iena.
Terima kasih ye pak hayam percayakan cik iena (^_~)

hehe iena and kawan-kawan sekolah panggil eddy pak hayam. Melekat pulak gelaran tu (^_~)





Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali
sblm mekap




Mengikut plan asal make up pukul 9 pagi . Cik iena sampai 9 pagi . Awal-awal pagi pak hayam message tanya da bangun belum. Jangan lambat.
haha sekali pengantin yang lambat. Pukul 10.30 baru datang . Sejam sengah lew cik iena kebosanan.


Nieh tuan empunya blog kebosanan, selfie sikit. Sejam sengah tunggu cik pengantin.


Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali






Wokies ni wajah selepas make up, gambar tanpa flash. Cik pengantin nak yang natural. Tak nak tebal-tebal. And taknak mata yang galak dan bulu mata yang tebal tak nak . Cik iena make up ikut customer request (^_~)


Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali
 
 
Selepas make up pengantin, cik iena ke kenduri sedara lain dulu. Di batang kali juga. Hulu Rening.
Kemudian baru pergi kenduri abg zamri
Lama juga pengantin sampai. 
Family perempuan dari teluk intan. Mungkin ada yang sesat

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

Make Up Bertandang Kampung Kuantan Batang Kali

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Make Up Bersanding : ija -Manjalara


Make Up Bersanding : ija -Manjalara

Job mekap bersanding ahad yang lepas 22 March 2015 bertempat di Dewan Komuniti Puast Bandar Manjalara,KL. Ija merupakan sepupu kepada client mekap iena tiga tahun yang lepas. 3 tahun yang lepas cik iena pernah make up sepupu beliau untuk pre wedding dan bersanding (^_~)



Make Up Bersanding
sebelum make up

Make Up Bersanding
selepas make up



Make Up Bersanding

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding
tuan empunnya blog tengah buat keje conteng muka

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding
terjumpa bekas rakan pejabat di sini
 
Make Up Bersanding

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding
mak andam yang suka ikut tema

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding

Make Up Bersanding
ehhhh mak andam nak selfie sblm gerak ke next destination, shah alam
 

6 Easiest Make Up Tips

 


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Wedding Cik ida 6 Dec 2014 : make up by cik iena


 
 
"Thanks for make her look so beautiful"
kata-kata suami cik ida .Okay kembang kejap pakcik baru puji (^_~)

Tanggal 5 Disember 2014 Cik ida selamat di ijabkabulkan. Majlis berlansung pada keesokan hari 6 Disember 2014. Majlis yang cukup sederhana tetapi meriah. Makcik cik iena tak bersanding pun. Just buat pelamin sendiri yang simple untuk bergambar. 
Pada hari tersebut cik iena mekap kan makcik, sebab makcik memang tak ambil mak andam. Nikah pun make up sendiri . Belajar dekat you tube. Alaaa acik ida ni, iena ingatkan dah ade mak andam. Sebab sebelum ni ada panggil iena untuk make up tapi iena kerja hari jumaat.
Cik Iena ok je ambil cuti untuk cik ida. Lepastu mak cakap tak jadi. mak ingat cik ida amek pakej dengan pelamin. Tersalah info rupenye. Cik ida tak nak susah kan cik iena ambil cuti. 
Sebab cik ida nikah hari jumaat.
Okay2 takpe, utk sambut tetamu tu cik iena mekapkan cik ida. Tapi barang make up tak complete lah sebab cik iena tak bawak make up yang banyak-banyak tu. Eye shadow pun tak bawa. Nasib lah cik ida ade beli make up untuk dia make up masa majlis tu.

Walaupun tak bersanding. mestilah nak cantik-cantik jugak kan.
Okay jom tengok gambar makcik kepada cik iena yang cik iena make up kan


 
Opss cik iena terlupa ambil gambar sebelum make up
 
Ni gambar malam 5 Dec 2014
 

 










anak buah lagi beso dari makcik hehe



makcik2 kite, sepupu ayah





mak long, paklong and cik ida

pakcik baru yg ceria (^_~)









semua lauk sedap2





















with adik bongsu










mak and abah with cik ida & suami




anak2 arwah pak uteh



Makcik cik iena ni bernikah di usia 35 tahun. So sekarang cik iena dah patut mula risau tak kawin lagi ni.
Sebab nya kedua-dua belah keluarga mak dan ayah , cik iena yang perempuan paling tua yang masih belum kawin. Sebelum ni sebelah ayah , cik ida yang tak kawen lagi. Sebelah mak pulak kak farah, tapi dah kawen bulan 9 yang lepas. Hai lah encik Jodoh. Dimanakah kamu (^_~)
SELAMAT PENGANTIN BARU CIK IDA AND SUAMI







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve