Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label cake sense. Show all posts
Showing posts with label cake sense. Show all posts

Red Velvet Garden dari Cake Sense


Red Velvet Garden Cake Sense

Merupakan salah satu kek keluaran istimewa sempena sambutan Hari Natal atau Krismas. Dekorasi yang simple tetapi mampu menarik perhatian dengan buah-buahan, daun beserta cream cheese.




Red Velvet Garden Cake Sense
Rasa cream cheese yang cukup cheezy dan red velvet cake yang lembut  beserta dekorasi buah-buahan yang simple tetapi menarik.

Pada awalnya cik iena bawa sahabat karib ke Cake Sense KLCC, kerana beliau mengidam nak makan Portuguese Egg Tart . Setelah mak buyung ternampak kek yang comel ni mak buyung teringin nak makan. Haa kalau dah mengidam kene lah beli, nanti air liur baby meleleh-leleh. Ouh itu tidak comel.



Red Velvet Garden Cake Sense
Selesai pilih-pilih jom bayar

Kehadiran kami di layan baik oleh pekerja yang cukup ramah menerangkan menu-menu baru seperti roti Eurosoft yang mana ianya menggunakan Yis buatan mereka sendiri. Menarik juga. Next time cik iena cuba . Dan kami di beritahu lagi  Red Velvet Garden ni merupakan salah satu daripada kek istimewa yang di keluarkan hanya pada musim perayaan Hari Natal


Red Velvet Garden Cake Sense
Haa ini kek promosi sempena hari natal, nak balik baru perasan. Ramai sangat customer lalu lalang (^_~)


.

Walaubagaimanapun semua orang boleh membeli kek tersebut. Bukan terhad kepada mereka yang menyambut hari Natal . Cuma ianya di buat khas sempena hari Natal. Ahaa cik iena tak sabar pula nak tengok kek istimewa keluaran hari raya,  tahun baru cina dan deepavali. Mesti menarik juga kan. Ini lah kelainan yang terdapat di Cake Sense :)



Red Velvet Garden Cake Sense
cik iena with bff, riana. Pregy mom yang mengidam :)

CAKE SENSE PRIVATE SALE PUBLIC BANK 17,18 dan 30 Disember 2015


Red Velvet Garden Cake Sense
CAKE SENSE PRIVATE SALE PUBLIC BANK 17,18 dan 30 Disember 2015

 Okay nah belanja gambar kek ni dari pandangan atas.
Cream cheese  yang banyak dan sedap nyummyyy



Red Velvet Garden Cake Sense



Selain daripada  Portuguese Egg Tart , Red Velvet Garden , Ginger Cookies ni pun menarik perhatian kami. Ouchh comel kan. Ramai juga beli yang ni tau :)


CAke Sense Ginger Cookies
CAke Sense Ginger Cookies

Cookies ni memang menjadi kegemaran kanak-kanak dengan dekorasi nye yang menarik perhatian kanak-kanak ditambah dengan gabungan warna yang menceriakan.


Di sebabkan rancangan awal kami nak lepak depan KLCC dan beli Egg tart je, di sebabkan dah terpengaruh dengan Red Velvet Garden Cake yang comel ni, kami perlu cari lokasi untuk lepak makan. Ahaaa jom makan. Layan kan gambar yer. Macam biasa kalau dengan cik iena kamera makan dulu (^_~)



Red Velvet Garden Cake Sense
Deqnor

Red Velvet Garden Cake Sense
with my bff, hehe tu yang asal nye nak makan egg tart :)



Red Velvet Garden Cake Sense
Yeahh cik iena meraikan baby yang bakal lahir nanti. Hope bff dapat baby girl mesti comel



Red Velvet Garden Cake Sense
ish geram pulak cik iena dengan kek comel ni



Red Velvet Garden Cake Sense
Tahniah diatas pregnancy syg.. sory kite x komen kat status fb awak bukan sb kite tak care tp kite bz. Nah special kite celebrate sama sempena your pregnancy (^_~).. Nak tunggu iena tak tau bile..kawen pun belom lagi haha



 Wokiess, Lapa pulak tulis pasal Kek ni, Jangan lupa cuba tau. Kek ni istimewa di bulan Disember sahaja . Kepada sahabat dan pembaca blog yang bakal meraikan Hari Natal. Selamat Hari Natal di ucapkan . Dan Kepada saudara Islam, Selamat Menyambut Maulidur Rasul pada 24 Disember 2015.
Wah cuti bersambung-sambung. Bestnya (^_~)


Untuk Maklumat Lanjut Boleh Layari

Facebook : Cake Sense
Instagram : @my_cakesense
Tel : 03-6272 1851
Fax : 03-6272 1831
Email : info@cakesense.com


Cawangan-cawangan Cake Sense


Petaling Jaya
No 19. Jalan SS 24/8 , Taman Megah
47301 Petaling Jaya
Tel/Fax : 03-7805 

Taman Tun Dr Ismail
No.26 Jalan tun mohd fuad, Taman tun dr ismail 
60000 Kuala Lumpur
Tel/Fax : 03-7727 0176

Tropicana City Mall
Lot LG-45 , Tropicana City Mall, jalan SS20/27 
47400 Petaling Jaya
Tel/fax : 03-7731 1908

Setia City Mall
Pot UG-K02, Setia City Mall , Persiaran setia dagang, Bandar setia alam, SEK U13
40170 Shah Alam

Suria KLCC
C03-C05, Suria KLCC Shopping centre, jalan ampang
50088 Kuala Lumpur
Tel/fax : 03-2163 5951


Paradigm Mall
Lot LG-30 , paradigm mall jalan SS7/26a , 
47301 Kelana jaya
tel : 03-7887 0189

Empire Shopping Gallery
Lot FK03A, First floor, Empire Subang, jalan SS16/1 
SS16, 47500 Subang ajaya
tel/fax : 03-5613 0189





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


French Chocolate Box Dari Cake Sense



 French Chocolate Box Dari Cake Sense




Merupakak Kek bercitarasa mewah dengan harga yang berpatutan . Tekstur  kek yang mampat dan padat dengan coklat beserta chipsmore ditambah dengan dekorasi coklat yang cukup indah dan menawan pasti membuat anda rasa teruja untuk mencuba kek ini.




 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 



Ianya sesuai untuk di beri buat insan tersayang seperti keluarga, mahupun teman lelaki atau wanita dan juga mungkin sahabat akrab anda. Dekorasi kek yang cukup cantik pasti membuat kan si penerima kek berasa sangat teruja dang gembira di tambah lagi dengan rasa kek yang sedap .


 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 French Chocolate Box Dari Cake Sense


Selain untuk menyambut kelahiran, ianya juga sesuai di jadikan hantaran pertunangan mahupun perkahwinan . Dekorasi yang cukup indah menjadikan ianya sangat sesuai untuk hantaran. Anda tidak perlu mengubah dulang hantaran anda lagi kerana dekorasi yang terdapat pada kek ini semangnya cukup menarik untuk di jadikan hantaran pertunangan mahupun perkahwinan. 




 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 French Chocolate Box Dari Cake Sense


Jika sebelum ini kek secret recepi menjadi pilihan cik iena untuk menyambut sambutan hari lahir ahli keluarga tapi berbeza pada kali ini cik iena mencuba kek daripada cake sense . Ternyata ianya sangat sedap. Sebelum ini cik iena hanya membeli kek dari cake sense untuk menyambut hari lahir kawan pejabat . Kali ini untuk family pula. Mak cik iena memang hebat buat kek ni, Kalau bagi kek yang tak sedap ahaaa memang dia pandang sebelah mata je lah.


 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 French Chocolate Box Dari Cake Sense


Kebiasaan nya memang mak akan buat permintaan nak kek secret recipe . Setelah mencuba kek ni, yeay Alhamdulillah lepas ujian. Mak suka kek ni .




 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 French Chocolate Box Dari Cake Sense

 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 French Chocolate Box Dari Cake Sense


Harga yang di tawar pula adalah sangat berbaloi untuk dekorasi kek yang cukup cantik ini. Harga cuma RM95 termasuk GST. Teringat pula cik iena sebelum ni selalu beli kek secret recipe yang mana harganya lebih mahal daripada kek ni . Ehemm jom lakukan perubahan cik iena. Kita bertukar ke Cake Sense pula. Dari harga-harga kek yang lain cik iena lihat pun memang murah untuk dekorasi dekorasi kek yang di tawarkan :)



Okay jemput layan gambar potong kek hari jadi Awek kepada adik lelaki cik iena. Memandangkan ahli keluarga lain sibuk maka kami sambut kami-kami je haha. Janji taka lupe birthday bakal adik ipar ni kan (^_~) Semoga korang sampai ke jinjang pelamin lah. Tak mau gadoh gadoh okay.

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA





SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
amboi, pandai mak possing naa

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
amek gambar dengan birthday girl tengah2

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
amacam, comel tak saya..hahaha dekno

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
Untung bday girl dapat cake sense dari bakal kakak ipar yang comel lagi kiut ni haha




SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
sesi suap kek, mak

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
sesi suap kek, abah

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
sesi suap kek, Arif

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
sesi suap kek, pasangan merpati sejoli haha

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
ahaa suap kek dekat akak retis plak lalallalaaa

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
suap dekat my PA pulak lalallaaa, ni la yang selalu assist iena pergi event


SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
yeahh  nak ambil gambar dengan french chocolate Box yang kite hadiahkan tuk bakal adik ipar :)

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
PA a.k.a adik cik iena yang comel gituh

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
amoi abah possing ke tu, siap suh mak ambilkan gambar

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
birthday girl dengan adik cik iena

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA


SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA

SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
with birthday girl


SELAMAT HARI LAHIR ATEN ALESYA
wefie yuk, eh abah xde lak.. g toilet lalalaa


 Wokay ada banyak gambar lagi sebenarnya boleh tengok dekat FB  ienaeliena.com ya. Sory pada kakak sebab tak dapat tunggu kakak. Kakak nye sibuk mengalahkan YB. Sabtu Ahad siang malam sibuk ada program. Kalah cik iena okay. sebenarnya nak celebrate sekali birthday kakak. Tapi mak cakap kakak sibuk ade event sabtu ahad sampai malam. Jadi terpaksalah lupakan hajat untuk celebrate dua orang serentak. Next celebrate birthday kakak pulak .




Jangan lupa cuba kek French Chocolate Box dari Cake Sense ni tau.
Sangat sesuai untuk sambut hari lahir insan tersayang gitu.
Terutamanya birthday aweks-aweks
ahaa senyum sampai telinga bakal adik ipar dapat kek cantik dari cake sense nie


 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 French Chocolate Box Dari Cake Sense


Memandangkan Decoration yang cukup cantik ni, cik iena rasa ianya juga amat sesuai untuk di jadikan sebagai hantaran pertunangan mahupun perkahwinan,
tak perlu lagi nak deco cantik-cantik



 French Chocolate Box Dari Cake Sense
 French Chocolate Box Dari Cake Sense

Insya Allah kalau cik iena kawen nanti nak beli Cake dari Cake Sense Je lah Untuk Hantaran
Sebelum ni tengok kalau orang kawen atau tunang hantaran mesti cake secret recipe
haaaaaaa nanti cik iena nak ubah, 
nak guna cake dari cakes sense yang boleh di katakan kesemuanya mempunyai deco yang cukup menarik.
Okay Insya Allah ada masa cik iena tunjukkan gambar cake-cake yang lain dari Cake Sense ya
(^_~)



Untuk Maklumat Lanjut Boleh Layari

Facebook : Cake Sense
Instagram : @my_cakesense
Tel : 03-6272 1851
Fax : 03-6272 1831
Email : info@cakesense.com


Cawangan-cawangan Cake Sense


Petaling Jaya
No 19. Jalan SS 24/8 , Taman Megah
47301 Petaling Jaya
Tel/Fax : 03-7805 

Taman Tun Dr Ismail
No.26 Jalan tun mohd fuad, Taman tun dr ismail 
60000 Kuala Lumpur
Tel/Fax : 03-7727 0176

Tropicana City Mall
Lot LG-45 , Tropicana City Mall, jalan SS20/27 
47400 Petaling Jaya
Tel/fax : 03-7731 1908

Setia City Mall
Pot UG-K02, Setia City Mall , Persiaran setia dagang, Bandar setia alam, SEK U13
40170 Shah Alam

Suria KLCC
C03-C05, Suria KLCC Shopping centre, jalan ampang
50088 Kuala Lumpur
Tel/fax : 03-2163 5951


Paradigm Mall
Lot LG-30 , paradigm mall jalan SS7/26a , 
47301 Kelana jaya
tel : 03-7887 0189

Empire Shopping Gallery
Lot FK03A, First floor, Empire Subang, jalan SS16/1 
SS16, 47500 Subang ajaya
tel/fax : 03-5613 0189





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Cake Sense Portuguese Egg Tart


Pernahkah anda cuba Portuguese Egg Tart dari Cake Sense ?  Ianya sangat sedap, wangi dan lazat . Cik iena pasti  anda akan jatuh cinta dengan kulit rangup penuh dengan kastard telur lembut.



Cake Sense Portuguese Egg Tart


Cik iena merupakan penggemar Portuguese Egg Tart  sejak tahun 2007 . Cik iena mula mengenali Portuguese Egg Tart   ketika zaman belajar. Pada ketika itu cik iena hanya beli di Pasar malam berdekatan tempat belajar. Boleh dikatakan setiap minggu cik iena akan memakan Portuguese Egg Tart  . 


Cake Sense Portuguese Egg Tart
Cake Sense Portuguese Egg Tart

Cake Sense Portuguese Egg Tart
Cake Sense Portuguese Egg Tart



Selepas tamat belajar cik iena membeli Portuguese Egg Tart   di kedai-kedai roti . Diantara banyak kedai roti yang pernah cik iena beli cik iena tersangat menggemari Portuguese Egg Tart   daripada Cake Sense. Rasa nya berbeza daripada Portuguese Egg Tart  yang di jual di kedai-kedai roti lain. Seperti yang cik iena maklumkan anda pasti akan jatuh cinta keenakan nya, bau wanginya dan kerangupan kulitnya ditambah dengan kastad telur yang lembut dan cukup menyelerakan. 


Cake Sense Portuguese Egg Tart
jemput tengok isi dalam Cake Sense Portuguese Egg Tart, lembut je tau pasti memukau



Cik iena pasti, satu tidak mencukupi . Kebiasaan nya minimum cik iena akan makan dua Portuguese Egg Tart  . Tapi di Cake Sese cik iena mampu menghabiskan 3 Portuguese Egg Tart   sekali makan. Ouh besar nya perut cik iena . Itu baru sekali makan, belum masuk makan yang selepas-selepas itu kan (^_~)


Cake Sense Portuguese Egg Tart
Cake Sense Portuguese Egg Tart


Kepada anda di luar sana Jika anda ingin merasai  Portuguese Egg Tart cik iena cadangkan  anda  memcuba  Portuguese Egg Tart   daripada Cake Sense . Anda pasti teruja dengan keenakannya ! 
Ditambah lagi ianya di masak panas-panas untuk anda nikmati . Bukan Portuguese Egg Tart yang dah sehari dua okay . Tempoh hari ketika cik iena datang Cake Sense KLCC . Terlalu ramai pelanggan dan Portuguese Egg Tart dah habis . Selepas selesai makan tengah hari cik iena datang kembali sebab cik iena tau Portuguese Egg Tart akan sentiasa di bakar dan dibakar dan dibakar kerana ianya sangat mendapat perhatian ramai .
 

Nah tengok gambar bawah ni, memang segala menu di Cake Sence KLCC macam pisang goreng tau.



Cake Sense Portuguese Egg Tart
Kesemua nya macam pisang panas , habis cepat pada waktu lunch tapi jangan risau mereka akan bakar lagi


Untuk pengetahuan  Portuguese Egg Tart di jual pada harga

RM 12.60 Untuk 6 Pcs
RM 6.90 Untuk 3 Pcs




Cake Sense Portuguese Egg Tart




Cake Sense Portuguese Egg Tart
Travelling beruang cik iena pun suka Cake Sense Portuguese Egg Tart :)

 Wah , nampak tak cik iena borong Portuguese Egg Tart,
Cik iena nak belanja kawan-kawan office makan Portuguese Egg Tart
Sekali sekala minum petang ramai-ramai bersama rakan pejabat di pejabat memang meriah


Cake Sense Portuguese Egg Tart
Cake Sense Portuguese Egg Tart


 Nahhhh banyak kan borong, bukan Portuguese Egg Tart je tu. banyak lagi cik iena beli nak kongsi dengan kawan-kawan pejabat. Yang paling seronok di Cake Sense KLCC pekerja nya cukup peramah dan tidak berat mulut untuk mencadangkan makanan ape yang sedap yang sesuai untuk di cuba. itu yang jadi 3 beg plastik cik iena borong


Cake Sense Portuguese Egg Tart
taraaa borong sakan

 Terima Kasih kepada pekerja yang cukup budiman ini kerana melayan karenah cik iena yang kepochi nie



Cake Sense Portuguese Egg Tart
pekerja yang cukup baik hati melayan karenah cik iena



Cake Sense Portuguese Egg Tart
seronok kan kalau pergi kedai, layanan tiptop.. kita pun rasa nak datang lagi



Cake Sense Portuguese Egg Tart
keadaan kaunter yang sentiasa ada pelanggan


Cake Sense Portuguese Egg Tart
ehhh nak jugak bergambar depan cake sense cik iena nie :)

Menikmati keenakan  Portuguese Egg Tart bersama rakan-rakan pejabat



Menikmati keenakan  Portuguese Egg Tart bersama rakan-rakan pejabat
kalau tak selfie, bukan cik iena lah kan ops gambar selfie diatas bermake up yang tu pada hujung minggu, kalau cik iena pergi event memang bermake up. pergi kerja macam ni je tanpa make up. Yang atas tu cik iena ade event di GSC Tropicana City Mall. Haa kat sana pun ada Cake Sense tau. nanti cik iena bagi tau kat mana lagi cawangan nya

Menikmati keenakan  Portuguese Egg Tart bersama rakan-rakan pejabat
rakan pejabat cik iena pun akui keenakan portuguese egg tart


Okay selain daripada  Portuguese Egg Tart, cik iena juga cuba makanan yang lain. Jom tengok apa yang cik iena cuba

Euro Soft bread
Euro Soft bread berharga RM11.70
 Euro Soft bread ni sedap juga , tekstue roti yang lembut bersama kismis. Memang penggemar kismis akan menyukainya. Terdapat pelbagai jenis Euro Soft bread yang perlu anda cuba. Nanti cik iena cuba yang lain pula ya



Honey-B Cake
Honey-B Cake  RM 11.70

Cake ni tersangat lembut tau. Sedap sangat .cik iena suka. Sebelum ni pernah makan sponge cake tapi tak selembut ini. Tak dapat nak gambarkan kelembutan nya. Korang mesti cuba rasa. Patut lah tiap kali lalu Cake Sense KLCC tengok orang keluar dari situ bawa cake ni . Memang lembut, sedap. Cik iena rasa cake ni dia gunakan putih telur  sebab tu lembut .

 

Pandan Twinkie dan Chocolate twinkie RM4
Pandan Twinkie dan Chocolate twinkie RM4
 Pandan Twinkie dan Chocolate twinki pun lembut dimakan juga . 



Italian Grissini RM7.40
Italian Grissini RM7.40

Cik iena tak pernah makan Italian Grissini , ok lah setelah cik iena cuba. Boleh di terima perut





Mushroom Chiken Pie RM 12 (3pcs)
Mushroom Chicken Pie RM 12 (3pcs)
Cik iena juga merupakan penggemar Mushroom  Pie . Bila cik iena cuba Mushroom Chicken Pie memang tip top rasa dia tau. Beza dengan Mushroom pie tentulah yang ni ada ayam.hehe cik iena tak suka sangat ayam-ayam nie. kalau mushroom sahaja laju makan. Tapi bila makan Mushroom Chicken Pie ni  Sedap sangat. Mushroom dan ayam tu sangat berasa. Ada rasa lada hitam sikit. Kulitnya rangup. Alahai tergoda.. Auchh selepas Portuguese Egg Tart cik iena jatuh cinta pula dengan Mushroom Chicken Pie nie (^_~)


Wah panjang berceloteh. Okay lah untuk Maklumat Lanjut Boleh Layari

Facebook : Cake Sense
Instagram : @my_cakesense
Tel : 03-6272 1851
Fax : 03-6272 1831
Email : info@cakesense.com


Cawangan-cawangan Cake Sense


Petaling Jaya
No 19. Jalan SS 24/8 , Taman Megah
47301 Petaling Jaya
Tel/Fax : 03-7805 

Taman Tun Dr Ismail
No.26 Jalan tun mohd fuad, Taman tun dr ismail 
60000 Kuala Lumpur
Tel/Fax : 03-7727 0176

Tropicana City Mall
Lot LG-45 , Tropicana City Mall, jalan SS20/27 
47400 Petaling Jaya
Tel/fax : 03-7731 1908

Setia City Mall
Pot UG-K02, Setia City Mall , Persiaran setia dagang, Bandar setia alam, SEK U13
40170 Shah Alam

Suria KLCC
C03-C05, Suria KLCC Shopping centre, jalan ampang
50088 Kuala Lumpur
Tel/fax : 03-2163 5951


Paradigm Mall
Lot LG-30 , paradigm mall jalan SS7/26a , 
47301 Kelana jaya
tel : 03-7887 0189

Empire Shopping Gallery
Lot FK03A, First floor, Empire Subang, jalan SS16/1 
SS16, 47500 Subang ajaya
tel/fax : 03-5613 0189







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve