Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label cuti cuti malaysia. Show all posts
Showing posts with label cuti cuti malaysia. Show all posts

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali


Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu merupakan salah satu tarikan di Batang Kali, Hulu Selangor . Sebelum ini keadaan tempat ini agak suram dan tidak terjaga . Baru-baru ini ia telah diambil alih oleh pihak MDHS dan tempat ini telah di jaga rapi istimewa buat pengunjung.

Untuk pengetahuan semua , Anda akan dikenakan Entrance Fee sebanyak RM3 sahaja untuk dewasa . Caj hanya di kenakan kepada orang dewasa sahaja. Kanak-kanak adalah percuma.
 
 
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
 
 
Baru Baru ini cik iena berkesempatan berkunjung ke kolam air panas tersebut. Ketika cik iena Hadir keadaan persekitaran masih lagi cantik dan bersih. Keadaan air kolam pun bersih jika di bandingkan beberapa tahun yang sudah. Cik iena amat berharap agar pihak MDHS dapat mengekalkan suasana seperti ini di sini. 
 
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
 
 
Di harap Pihak MDHS dapat menjaga tempat ini sebaiknya dan juga menambah baik pulih dari segi lanskap dan sebagainya supaya ianya dapat di ketengahkan dan di harapkan dapat menjadi tumpuan pelancong justeru itu ianya juga akan meningkatkan kadar pendapatan penduduk di sini.

 


Okies jom tengok gambar yang sempat cik iena ambil. Cik iena ke sini selepas mandi sungai di dusun keluarga yang terletak di hulu rening.


 
 
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
hari hujan kene pegang payung nak ambil gambar hehe

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
ratu selfie

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
cik iena bersama adik dan anak buah, hahaha pakai baju mak, tudung mak, semua mak la

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
adik cik iena


Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
ini kolam untuk kanak-kanak, tak berapa panas

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali


Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali


Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
nak tau panas ke tak haa tengok kaki epie, betis nya dah merah hahahah masak dah

Kolam Air Panas Hulu Tamu, Batang Kali
 

Psttttt cik iena tak plan pergi sini pon tau, balik kampung sehelai sepinggang. Pinjam baju tudung seluar puan ibunda..hahaha okay ini baru kampung girl hahaha





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Pakej Diskaun Melancong Dalam Negara



Tahukah anda terdapat pelbagai tempat-tempat yang popular dan menarik di Malaysia dan terdapat masih banyak produk-produk pelancongan yang belum diterokai atau dikenali oleh rakyat malaysia khususnya.
 
 MITA Tourism Fair 2016
 
 
 
Kebanyakan rakyat Malaysia gemar ke Luar negara tanpa mereka sedari di  Malaysia masih terdapat banyak tempat untuk mereka terokai.  Disini cik iena menyokong penuh usaha MITA Tourism Fair atas usaha inisiatif mengumpul serta mengajurkan acara Himpunan Pengiat Industri Pelancongan di Malaysia di mana sekarang giat berlansungnya MITA Tourism Fair 2016.
 
Untuk pengetahuan MITA Tourism Fair 2016 sedang berlansung di Kuala Lumpur Convention Centre. Terdapat pelbagai pakej percutian dalam negara yang di tawarkan oleh pelbagai Agensi dengan harga yang berpatutan.
 
Kepada anda yang meracang untuk ke taman negara cik iena cadangkan anda untuk dapatkan pakej diskaun 50% ke Taman Negara di booth HAN Travel & HAN Rainforest Resort .
Jemput baca cerita cik iena di HAN Rainforest Resort Taman Negara http://www.ienaeliena.com/2016/01/kenali-taman-negara-malaysia.html

 Jangan lupa hadir tau, cik iena tak dapat hadir atas urusan kerja hari ini ada job mekap tunang dan esok cik iena menyahut cabaran MITA Tourism fair bercuti di dalam negara. Memandangkan isnin cuti jadi cik iena mengambil peluang untuk bawa keluarga bercuti di dalam Negara ‪#‎MITA2016‬ ‪#‎GoDomestic‬ ‪#‎DekatJe‬

MITA Tourism Fair 2016

 
 
Tarikh : 29-31 Januari 2016
Masa : 9.00 Am - 9.00 PM
Lokasi : KL Convention Centre
 
 
 

Nota Blog : sebelum keluar rumah , update blog sekejap..hahah Maaf cik iena sangat sibuk sekarang. Sibuk kerja di pejabat almaklum lah dah bertukar boss.. huhu Banyal pending blog post ni ahhh..nk g holiday lagi ..huhu okayyyy daaaaaaaaaaa jgn lupa ‪#‎MITA2016‬ ‪#‎GoDomestic‬ ‪#‎DekatJe‬






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Day 2 at Pulau Pinang: MAKAN2 DI GURNEY DRIVE, PULAU PINANG


 
Hari kedua di  pulau pinang (khamis-18/09/2014) .
Selepas berjalan di street art, jalan armenian.
Destinasi seterusnya
Cik iena pergi makan di gurney drive
 







cik iena minum air kelapa
and makan laksa peneng


Laksa dia mmg sedap giler
beli kat sini




penang famous laksa..memang sedap..

Okies 
ini pasembor yang dalam program supper @tv9 kaka






Slepas makan
kak ti shopping lagi
hehe





Lepas  makan and shopping
balik apartment..
solat jamak takhir
and tidur..
esok nye nak sambung pusing2 pulau pinang lagi
(^_~)
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


Day 3 at Pulau Pinang:The Penang Butterfly Farm, Jalan Teluk Bahang, Pulau Pinang



 
 
Hari Ketiga di Pulau pinang (jumaat-19/09/2014)
Mengikut perancangan,
Destinasi pertama hari ke tiga adalah kek lok si atau pun lebih dikenali dengan pagoda.
  Member cik iena nak cari tempat shopping dekat kek lok si tetapi malangnya kami tak jumpa..
maka nya plan berubah kepada taman rama rama..
Tiket untuk dewasa RM 18
 
 

tiket utk 2 dewasa 2 kanak2 RM46

 
 
okies 
jom tengok gambar
 
 
 
 















































Wokies
sila jangan muntah darah bile cik iena dah mula keluarkan monopod
selfie, wefie je lah kerja nye















6





































































Selesai bersiar siar di taman ram rama,

Kami singgah solat then cari kedai makan,
lapar wooo

Hajat asal Nak cari char kuey teow dekat tanjung bungah
yang dalam program supper @ tv9 by kaka tu

Tapi Malangnya tak jumpa
Jumpa kedai makan melayu ni
Nasi berlauk
ok lah kan









 kedai ni terletak dekat atas bukit, seberang jalan dekat masjid tanjung bungah.
Lupa pulak apa nama masjid tu.
masjid tu tepi pantai je
kalau tak silap masjid terapung orang panggil

Makanan kat sini semua nya sedap2
terutama SAYUR
haa pencita sayur amek gambo sayur je la









nyum2
menarikkan sayur dia haha







Selesai makan.
cik iena pun balik ke apartment.
Berehat.
Konon nya malam nak ke night market.
Tapi......

Tuggu next entry
(^_~)
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve