Showing posts with label iena eliena & Boat Noodle. Show all posts
Showing posts with label iena eliena & Boat Noodle. Show all posts

Beli Voucher Boatnoodle Murah di Shopee

Istimewa buat penggemar Boatnoodle, anda boleh dapatkan boatnoodle pada harga yang murah dimana anda cuma perlu membeli voucher boatnoodle yang di jual di Shopee. Berikut Cik iena kongsikan pautan untuk anda membeli voucher tersebut. Sebelum tu Cik iena nak maklumkan untuk voucher anda perlu ada apps shopee di talifon bimbit anda.

 

Beli Voucher Boatnoodle Murah di Shopee

 

 

Jadi sekiranya anda masih belum mempunyai apps shopee selepas klik pautan yang Cik iena beri, sila download terlebih dahulu ya. Kerana penebusan voucher-voucher ini nanti memerlukan anda membuka apps shopee .



Beli Voucher Boatnoodle Murah di Shopee

 

Noodle Prosperity RM8 Worth RM17.65

Noodle Prosperity RM8 Worth RM17.65

 

 Untuk pembelian voucher klik https://t.productlink.io/a1327kb

Harap maaf lattest update 2020-09-02 pagi iena tengok promo RM8 ni dah takde. Rugi lah siapa tak beli sebab memang murah sangat diskaun 55%. Tak rugi iena beli haritu. Iena sebenarnya dah plan nak beli lagi satu nak repeat makan boatnoodle lagi tapi hari ni 2 September tengok dah takde promo ni :(. iena ada tambah promo baru di bahagian bawah ya. teruskan membaca.

 

Sweet Savoury Combo RM15.90 Worth RM19

Sweet Savoury Combo RM15.90 Worth RM19

 

 Untuk pembelian voucher klik  https://t.productlink.io/a1327k3 

Sah Sehingga 30 September 2020 

 

3 Bowl RM6.60 (Shopee Game)

3 Bowl RM6.60 (Shopee Game)

 

 Untuk pembelian voucher klik  https://t.productlink.io/a527vx

 Valid sehingga 31 Disember 2020.


Single Combo RM 17.90 Worth RM22.50

Single Combo RM 17.90 Worth RM22.50

 Untuk pembelian voucher klik  https://t.productlink.io/a527vh

Sah Sehingga 30 September 2020


Lovers Combo RM 32.90 Worth RM32.90

 Lovers Combo RM 32.90 Worth RM32.90

 

 Untuk pembelian voucher klik   https://t.productlink.io/a527vc

Sah Sehingga 30 September 2020

 

Sweet Lovers Combo RM36.90 Worth RM44.50

Sweet Lovers Combo RM36.90 Worth RM44.50

 Untuk pembelian voucher klik  https://t.productlink.io/a527vb

Sah Sehingga 30 September 2020

 

New Promo updated on 2 September 2020

Noodle zodiac combo

 

Noodle zodiac combo

Untuk pembelian klik https://t.productlink.io/a52802

Sah Sehingga 30 September 2020 


Noodle bonanza combo

 

Noodle bonanza combo

 

Untuk pembelian klik https://t.productlink.io/a52803

Sah Sehingga 30 September 2020 

 

Aroi chill chill

 Aroi chill chill

Untuk pembelian klikhttps://t.productlink.io/a52804

Sah Sehingga 30 September 2020

 

 

Beli Voucher Boatnoodle Murah di Shopee

 

 

Cara untuk Tebus Voucher Boatnoodle dari Shopee.

Pada yang tertanya-tanya bagaimana untuk menggunakan voucher tersebut, anda boleh baca T&C yang dinyatakan atau boleh juga rujuk vlog Cik iena dibawah. Cik iena kongsikan vlog Cik iena redeem voucher boatnoodle yang cik iena beli dari shopee baru baru ini.




Beli Voucher Boatnoodle Murah di Shopee


Mudah sahaja kan caranya. Mungkin ada yang kurang yakin. Takut voucher tidak boleh digunakan. Jangan risau Cik iena sudah pun redeem voucher tersebut. Cara nak redeem pun mudah sahaja. Sebelum redeem pastikan outlet yang ingin anda pergi tersenarai dalam details promo yang diberikan. Dan juga pastikan tarikh sah voucher tersebut. Setiap voucher berlainan tarikh.
 



Beli Voucher Boatnoodle Murah di Shopee

Sebelum membuat pesanan pastikan anda menunjuk voucher tersebut yang perlu dibuka dari apps shopee. Tapi jangan swipe  dahulu . Cuma beri tahu anda ingin redeem voucher. Semasa pembayaran nanti anda perlu tunjuk sekali lagi dan swipe. Masa ini Cashier yang akan sweipe dan akan memilih lokasi boatnoodle yang anda makan, kemudian akan keluar barcode untuk cashier scan dalam sistem mereka.


Beli Voucher Boatnoodle Murah di Shopee


 Mudah sahaja. Jadi buat penggemar boat noddle jangan lepaskan peluang ini okay. Bukan Boat noodle sahaja terdapat bannyak voucher dari restoran lain yang anda boleh beli. Untuk voucher voucher lain sila klik  https://shopee.com.my/m/jom-cari-makan

 

 

How To Redeem


  1. When at outlet, select your voucher using Shopee App (Under Me > Deals, Top-Ups & Bills > Orders)
  2. Swipe to redeem and present the Redemption Page (Voucher Code) to the outlets staff.
  3. Swipe only when you are ready to redeem the voucher at the outlet.
  4. Terms & Conditions
  5. Limited to 1 voucher per transaction
  6. Voucher redemption cannot be combined with any other voucher and NOT VALID with any other ongoing promotions otherwise stated
  7. Voucher is to be presented before ordering
  8. This voucher is only redeemable at all BoatNoodle outlets in Malaysia
  9. Non-refundable, cannot be redeemed for cash and not transferable to other party
  10. No extension on the redemption of voucher that is expired
  11. Price shown is inclusive of 6% ServiceTax & 10% ServiceCharge
  12. Additional topup is required for any purchase exceeding this voucher value
  13. No exchange is given if the purchase amount is lesser than the cash voucher amount
  14. Illustrations shown are for representation only
  15. Boat Noodle Sdn Bhd reserves the right to reject any voucher deemed forged or expired and right to change or modify the terms and conditions without prior notice
  16. Printed Voucher and Screenshot will not be accepted  

Redeem Locations

Kuala Lumpur
 

BN Sunway Putra Mall
LOT 4-43D, LEVEL 4, SUNWAY PUTRA MALL, JALAN PUTRA 50350, KUALA LUMPUR. (018 - 6675768)


BN Berjaya Times Square
02-49-10 & 02-49-11, SECOND FLOOR, BERJAYA TIMES SQUARE 1, JALAN IMBI 55100 KUALA LUMPUR. (018 - 2049940)
 

BN Sogo KL
LOT L6-R4 & L6-R5, L6-R4 & L6-R5A, LEVEL 6, SOGO SHOPPING COMPLEX, JALAN TUANKU ABDUL RAHMAN, 50100 KUALA LUMPUR (018 - 3951710)
 

BN Sunway Velocity Mall
LEVEL 4, LOT O1C, SUNWAY VELOCITY MALL, LINGKARAN SV, SUNWAY VELOCITY, MALURI 55100 KUALA LUMPUR (018 - 8709407)
 

BN MyTown
B1-028, MYTOWN SHOPPING CENTER, NO 2B JALAN COCHRANE, SEKSYEN 90, 55100 KUALA LUMPUR (03 - 92010053)
 

BN Melawati Mall
LG-25 UP2-01, MELAWATI MALL, 355, JALAN BANDARA MELAWATI, PUSAT BANDAR MELAWATI, 53100 KUALA LUMPUR (019 - 3111090)
 

BN Aeon AU2
LOT G-45, GROUND FLOOR, AEON AU2 SHOPPING CENTRE, JALAN TAMAN SETIAWANGSA AU2, 54200 KUALA LUMPUR (011 - 28512372)
 

BN Setapak Sentral
LOT NO G-35, GROUNF FLOOR SETAPAK CENTRAL, NO 67 JALAN TAMAN IBU KOTA, TAMAN DANAU KOTA, 53300 SETAPAK, KUALA LUMPUR (018 - 2752207)
 

BN The Gardens
LOT LG-22, LOWER GROUND, LINGKARAN SYED PUTRA, MID VALLEY CITY, 59200, KUALA LUMPUR. (018 - 9862677)


Johor
 

BN Aeon Bandar Dato' Onn
LOT 517, SECOND FLOOR, AEON BANDAR DATO' ONN, NO. 3, JALAN DATO' ONN 3, BANDAR DATO' ONN, 81100, JOHOR BAHRU (011 - 62162481)
 

BN Angsana Mall
LOT L1.38, ARAS 1, ANGSANA JOHOR BAHRU MALL, PUSAT BANDAR TAMPOI JALAN SKUDAI,81200 JOHOR BAHRU. (011 - 62068033)
 

BN The South Key
LOT LG013, MID VALLEY SOUTHKEY THE MALL, 80150, JOHOR BAHRU. (017 - 7245257)
 

BN Kluang Mall
LOT G-50, GROUND FLOOR KLUANG MALL, JALAN RAMBUTAN, TAMAN SURIA, 56000 KLUANG, JOHOR. (011 - 39700924)
Kedah
 

BN Aman Central
LOT 4-38 TINGKAT 4, NO.1 AMAN CENTRAL, LEBUHRAYA DARULAMAN, ALOR SETAR, KEDAR DARULAMAN 05100 MALAYSIA. (013 - 2244893)
 

BN Central Square Sg. Petani
LOT 03-04-05, CENTRAL SQUARE,23 JALAN KAMPUNG BARU,TAMAN PATANI JAYA,08000,SUNGAI PETANI KEDAH ( 014 - 2875433)
Kelantan
 

BN Aeon Kota Bharu
LOT S 42, SECOND FLOOR, AEON MALL KOTA BHARU, KAMPUNG SIREH, JALAN JAMBATAN SULTAN YAHYA PETRA, 15050 KOTA BHARU. (014 - 2169466)
 

Melaka
 

BN Mahkota Parade
F12B, MAHKOTA PARADE SHOPPING CENTRE, NO.1, JALAN MERDEKA 75000 MELAKA (014 - 9134003)
 

BN Aeon Bandaraya Melaka
LOT G56, GROUND FLOOR, AEON BANDARAYA MELAKA SHOPPING CENTRE, NO. 2, JALAN LAGENDA, TAMAN 1, 75400 MELAKA (017 - 2608796)
 

Penang

 
BN Queensbay Mall
3F-19B, QUEENSBAY MALL,100, PERSIARAN BAYAN INDAH, 11900 BAYAN LEPAS, PULAU PINANG (013 - 7944366)
 

BN Sunway Carnival
LOT NO.S-05C, SECOND FLOOR, SUNWAY CARNIVAL MALL PUSAT,3068, JALAN TODAK, SEBERANG JAYA, 13700 PERAI, PULAU PINANG, MALAYSIA. (019 - 9910787)
 

Perak

 
BN Ipoh Parade
LOT NO.T16, 3RD FLOOR, IPOH PARADE MALL, NO.105, JALAN SULTAN ABDUL JALIL, GREENTOWN, 30450 IPOH PERAK (017 - 4611887)
 

Selangor
 

BN Aeon Shah Alam
LOT S-09 SECOND FLOOR, AEON MALL SHAH ALAM, NO 1 JALAN AKUATIK 13/64 SEKSYEN 13,40100 SHAH ALAM SELANGOR. (017 - 2980223)
 

BN Setia City Mall
L2-06 SETIA CITY MALL, NO 7 PERSIARAN SETIA DAGANG, BANDAR SETIA ALAM, SEKSYEN 13,40170 SHAH ALAM. ( 018 - 3695127)
 

BN Gamuda Walk
L2-06, GAMUDA WALK, NO 12 PERSIARAN ANGGERIK VANILLA KOTA KEMUNING, SEKSYEN 31, 40600 SHAH ALAM SELANGOR.(018 - 3959637)
 

BN D'Pulze Shopping Center
LOT UG-19, DPLUZE LINGKARAN CYBER POINT TIMUR CYBER 12 CYBERJAYA 63000 SELANGOR. (018 - 2822491)
 

BN IOI City Mall
LOT L2-19A & 19B, IOI CITY MALL, LEBUH IRC, IOI RESORT CITY,60502 PUTRAYJAYA SEPANG SELANGOR. (011 - 37751977)
 

BN Sunway Pyramid
F1,79, FIRST FLOOR, SUNWAY PYRAMID, NO 3, JALAN PJS 11/5, BANDAR SUNWAY, 46150 PETALING JAYA, SELANGOR (018 - 2720678)
 

BN Aeon Bukit TInggi
LOT F08 FIRST FLOOR, AEON BUKIT TINGGI SHOPPING CENTRE, PERSIARAN BATU NILAM 1, BANDAR BUKIT TINGGI2, 41200 KLANG, SELANGOR (011 - 28354403)
 

BN IPC
LG1.12, LOWER GROUND FLOOR 1, IPC SHOPPING CENTRE, NO.2, JALAN PJU 7/2, MUTIARA DAMANSARA, 47800 PETALING JAYA, SELANGOR (011 - 23106618)
 

BN Kota Warisan KIP Mall
G 06,KIP MALL KOTA WARISAN, 43900 SEPANG SELANGOR (019 - 2069178)
 

BN Metro Point Kajang
LOT NO G8 &G38 GROUND FLOOR, METRO POINT COMPLEX, JALAN JELOK 8, 43000 KAJANG, SELANGOR ( 011 - 27123038)
 

BN IOI Mall Puchong
LOT G00A1, IOI MALL, BATU 9, JALAN PUCHONG, BANDAR PUCHONG JAYA, 47170 PUCHONG , SELANGOR. (017 - 6814390)
 

BN Citta Mall
LOT NO.G-25, GROUND FLOOR, CITTA MALL, NO 1 JALAN PJU 1A/48, PJU 1A, ARA DAMANSARA, 47301 PETALING JAYA, SELANGOR (010 - 2437147)
 

BN One Utama
LOT LG321, LOWER GROUND FLOOR,1 UTAMA SHOPPING CENTRE 1, LEBUH BANDAR UTAMA, BANDAR UTAMA, 47800 PETALING JAYA , SELANGOR. (016 - 2185968)
 

BN Central I-City
LOT L3-41, CENTRAL I-CITY, I-CITY 40000, SHAH ALAM, SELANGOR. (017 - 2590179)
 

Boat Noodle Sri Gombak
No 60-G, Jalan Prima SG 3/1, Prima Sri Gombak, 68100 Batu Caves Selangor. (011-61131745)
Terengganu
 

BN Paya Bunga Square
PK -03. PAYA BUNGA SQUARE, LOT PT 331, JALAN MASJID ABIDIN, 20200 KUALA TERENGGANU (019 - 6833880)

Mangidam Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodle

Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodle di boat noodle
 
 
Boat Noodle sebuah Restoran makanan Thailand yang tidak asing lagi. Cik iena yakin pasti ramai yang sudah berkunjung ke Boat Noodle . Sebelum cik iena pernah review makanan di Boat Noodle . Selepas merasa keenakan makanan di sini , boleh di katakan cik iena sering datang ke Boat Noodle untuk menikmati hidangan dari Boat Noodle.


Boat Noodle Berjaya Times Square
Boat Noodle Berjaya Times Square
Diantara Boat Noodle yang sering cik iena kunjungi adalah di Berjaya Times Square, Avenue K dan juga Sunway Putra Mall. Diantara ketiga tiga lokasi ini,  cik iena lebih suka makan di Berjaya Times square. Sebelum ni cik iena hanya post di Laman sosial sahaja jika datang makan di Boat Noodle, tidak di abadikan dalam blog post sebab cik iena sangat sibuk tapi atas nasihat rakan blogger cik iena perlu tulis apa jua maksimum satu artikal satu hari.
 

Boat Noodle Berjaya Times Square
Boat Noodle Berjaya Times Square
 

Pening juga cik iena fikir nak tulis apa . Kalau nak tulis Advertorial punya post untuk cik iena makan masa kerana perlu mencari sumber terlebih dahula dan tulis betul-betul. Jadi hari ni kebetulan cik iena makan di Boat Noodle Berjaya Times Square Jadi Cik iena Kongsikan di Blog Okay.
 

Boat Noodle Berjaya Times Square
thanks deqnor
 

Terima kasih buat adik cik iena sebab melayan karenah kakak nya yang nak makan Boat Noodle. Tak nak makan bayak pun sekadar melepaskan niat teringin nak makan . Adik cik iena tak berapa suka boat noodle dia cuma suka air di boat noodle dan sangkaya berbeza dengan cik iena. Hampir kesemua menu di boat noodle menepati cita rasa cik iena.



Yum Mama Boat Noodle
Yum Mama Boat Noodle

Memandangkan cik iena dalam mood berdiet jadi cik iena cuma makan 3 mangkuk Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodle dan Yum Mama serta coconut shake . Adik pula makan 2 mangkuk yutthaya Chicken Thai Rice Noodle dan Yum Mama kami kongsi serta Air teh kegemaran adik. Nampak tak siapa yang makan banyak sebenarnya. Kalau ikutkan cik iena boleh makan lebih dari 3 mangkuk tapi di sebabkan dalam mood diet , jadi tak boleh ikut nafsu :)
 



Yum Mama Boat Noodle
Yum Mama Boat Noodle



Jumlah makan malam kami hari ni cuma RM 37.60 . Selalu nya lebih dari ni . Kalau macam ni kene diet selalu dapat jimat. Okies Sehingga bertemu lagi Boat Noodle .



Boat Noodle




Mangidam Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodle
TErima kasih deqnor temankan akak


Okies nak tau lagi ceritera cik iena di Boat Noodle jemput baca
Haha bukan main bagi link tapi yang cik iena tulis tak banyak pun walaupun dah banyak kali pergi
Almaklumlah sibuk sangat.
Sekarang walaupun sibuk cuba juga tulis satu artikel satu hari
(^_~)


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


LEPAS GERAM DI BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE


Ahad yang lepas cik iena kempunan nak makan boat noodle sebab kene pick pocket . Terima kasih adik yang memahami cik iena. Melayan karenah kakaknya makan boat noodle kegemaran . 
BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE



Setelah selesai urusan di DIGI CENTRE , kami ke boat noodle . Seperti biasa kene tunggu queue la. Sementara tunggu queue jalan-jalan dulu . Tapi kali ni cik iena lebih berhati-hati. Takot kene pick pocket buat kali kedua. Kali ni semua orang cik iena pandang macam ehh ko nak curik ke.. hahaha okay teruk betul fobia dia. Kalau masuk ke kedai-kedai pun habis semua orang cik iena nak tengok handbag risau ada tangan-tangan tengah mencuri ke kan. taparan hebat betul kes pick pocket hari tu.



Selesai waktu menunggu giliran, kami kembali ke boat noodle dan menikmati hidangan kegemaran cik iena iaitu Ayutthaya Chicken Boat Noodle , Sangkaya , Coconut Shake & Tea


Okay biarlah gambar berbicara. Dah ngantok nak tidur sebenarnya haha

BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE
khusyuk order

sangkaya BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE
may fav sangkaya

BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE
sangkaya sedap tahap colek-colek kaya sampai habis


BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE
nyummyyyyyy

BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE
roti dia lembut sangat tau

BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE
terima kasih rajin layan karenah kakak nya si hantu boat noodle, aha siap tapau air teh okay

BOAT NOODLE BERJAYA TIMES SQUARE
okay sangkaya licin.. sedap sangat




Selesai makan, kami ke http://www.ienaeliena.com/2015/11/pastikan-cc-tv-berfungsi-elak-kecurian.html?m=0





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Angpow dari Boat Noodle dan Broframestone



Angpow dari Boat Noodle dan Broframestone



Terima kasih Boat Noodle diatas penghargaan anda. Kepada anda yang ingin memiliki sampul raya ni boleh lah berbuka puasa di Boat Noodle. Boat noodle memperuntukkan 200,000 bowl percuma untuk pelanggan-pelanggan boat noodle yang dihargai. Cepat tau sebelum kehabisan .
 
 Sebenarnya selepas food review tempoh hari cik iena da banyak kali ke boat noodle time square cuma tak berkesempatan nak update cerita je sebab terlalu sibuk . 
 
Angpow dari Boat Noodle dan Broframestone

 
Terima kasih banyak-banyak Boat Noodle, cik iena sangat menghargainya walaupun hanya sampul kosong tapi yang penting belakang sampul tu ade free voucher 2 bowl  bagi setiap sampul .
Cik iena dapat 5 bungkus dimana 1 bungkus ada 5 sampul bersamaan 50 bowl
memang rezeki sangat-sangat
Cik iena memang suka makan boat noodle
hahaha tak boleh guna as sampul raya la ni
untuk kegunaan sendiri
lalalalallaaaaa



Angpow dari Boat Noodle dan Broframestone


 
Banyak tu . Voucher yang Boat Noodle bagi sebelum ni pun cik iena masih tak habis guna .
Terima kasih sangat-sangat kerana menghargai hasil tulisan kami.
 
Voucher valid 17 July 2015 sehingga 30 september 2015
 
 
 
 
Angpow dari Boat Noodle dan Broframestone

Angpow dari Boat Noodle dan Broframestone
 
Kepada +Bro Framestone  terima kasih tidak terhingga diatas peluang-peluang yang diberikan.
sangat senang bekerjasama dengan bro.
 
jemput baca entry tentang boat noodle
 
 www.ienaeliena.com/2015/04/boat-noodle.html
 
Okay jom berbuka puasa di Boat Noodle dan dapatkan sampul comel ini

  Okay caranya macam ni
jangan cakap cik iena tak habak naaaa
beruntung pulak jadi cik blogger dpt free
(^_~)
Alhamdulillah rezeki
 
Angpow dari Boat Noodle dan Broframestone
 
Boat Noodle mempunyai sembilan cawangan di Malaysia, yang secara strategik terletak di

  1. Empire Damansara, G03a, Heritage Lane
  2. The School @ Jaya One, P2, Same floor as Cold Storage
  3. Ikon Cheras, G Floor
  4. Publika Block C5, Level G3, Lot 30a
  5. Sutera Mall, Johor Bahru L2-550C
  6. Gamuda Walk, Setia Alam
  7. Klang Parade, 5th Floor

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman Boat Noodle di Facebook

Boat Noodle
Anda juga boleh Like di Boat Noodle facebook  untuk mendapatkan maklumat terkini dan maklumat. 
 
 








iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle atau mee sampan merupakan makanan yang berasal dari Thailand. Mee yang dihidangkan di dalam mangkuk kecil yang dijual di jual pada harga RM 1.90 .Sekarang tak perlu susah-susah pergi Thailand untuk makan mee sampan. Malaysia pun ada dan yang pasti dijamin 100% bahan dan rasa original Thai dan Halal untuk di makan. 

Boat Noodle Empire Damansara




Boat Noodle Empire Damansara


Pathumthani Chicken Thai Rice Noodles

RM 1.90


Boat Noodle Empire Damansara



Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodles.

RM  1.90 


Boat Noodle Empire Damansara


Diantara Pathumthani Chicken Thai Rice Noodles dan Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodles. cik iena lebih menggemari Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodles . Rasa nya creamy , masam-masam . Macam makan Mee Celup kelantan . Huh Terangkat . Kalau pergi Boat Noodel Cik iena mesti makan Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodles. 

Beza Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodles dan Pathumthani Chicken Thai Rice Noodles adalah kuah nya . Mee sama , di datangkan dengan kuah yang berbeza . Kedua-duanya sedap .Pathumthani Chicken Thai Rice Noodles rasa nya lebih pedas sedikit berbanding Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodles

Selain  Pathumthani Chicken Thai Rice Noodles dan Ayutthaya Chicken Thai Rice Noodles terdapat juga Pathumthani BeefThai Rice Noodles dan Ayutthaya Beef Thai Rice Noodles.

Setelah setahun beroperasi di Malaysia, Boat Noodle telah memperkenalkan menu baru . 



Thai Popeye's Tempura

RM 6.90

Boat Noodle Empire Damansara

Diberi nama Popeye kerana seperti yang kita tahu dalam cerita Popeye , Popeye akan memakan spinach atau dalam bahasa Melayunya adalah Bayam, untuk menjadi lebih kuat. So, Thai Popeye's Tempura ini adalah sayur bayam yang disalut tepung dan digoreng segar. Menu ini merupakan makanan ringan yang sihat . Di makan dengan "Soot-Yot" dalam bahasa Thai bermakna "Awesome".

Cik iena suka makan, walaupun dah lama terhidang masih rangup Thai Popeye's Tempura ni



Yum Mama 

RM 8.90

Boat Noodle Empire Damansara


Yum Mama adalah mi segera Thai yang dimasak dengan sos khas, hirisan sosej ayam, ketam  dan sayur sayuran. 

Boat Noodle Empire Damansara



Cik iena suka rasa sos khas yang digunakan, agak unik lain daripada yang lain rasanya. Tapi sedap memenuhi citarasa cik iena (^_~)


Yum Woon Sen

RM 13.00

Boat Noodle Empire Damansara



Kepada penggemar makanan laut dan makanan pedas ada perlu cuba !
Dihidangkan bersama ketam, sotong, udang Dan Bihun

Boat Noodle Empire Damansara


Cik iena tak sempat nak merasa menu ini , perut dah senak terlalu banyak makan. tapi mengikut kata top blogger +Bro Framestone  yang turut hadir sama pada sesi food review tersebut. Hidangan ini adalah hidangan pilihan nya. "MEMANG ADA KICK SEWAKTU MEMAKANNYA"

Boat Noodle Empire Damansara


Cik iena pun tak berani makan sangat  sebab gabungan ketam sotong udang akan membuat cik iena menggaru-garu satu badan. Cik iena punya ubat alergik dah habis
T____T

Yum Meatball

RM 8.90

Boat Noodle Empire Damansara

Bebola daging yang enak , di masak dengan sos khas yang cukup umphhh.
sos khas dia rasa seperti sos somtam . Cuba bayangkan somtam meatball haha. 
Memang memenuhi citarasa penggemar somtam ni la
Walaupun cik iena ni tak makan daging sebenarnya . Tak Alergik tapi gedik taknak makan. bau lembu. Tapi yang ni memang sedap bau lembu hahaha.. 
Okay serius sedap .
Boat Noodle Empire Damansara

Kalau suka somtam, mesti suka Yum Meatball
memang Yum Yum yummyyyyy


 Bangkok Omelet with "Sood Yut" 

RM 11.90

Boat Noodle Empire Damansara

Nasi putih yang di tutupi oleh telur goreng .Lebih kurang Nasi Patayya tapi telur goreng dia tu memang terangkat sedap nya . Tak sama macam nasi goreng pataya kedai biasa . Antara menu cik iena suka juga . Lagi-lagi dihidangkan dengan nasi panas dan "Sood Yut" . Sos thai yang sangat enak di makan . Anggaplah macam korang cicah sambal belacan . 
Boat Noodle Empire Damansara
Kalau kat malaysia telur dadar + sambal belacan dengan nasi panas memang menu bujang yang ngetop. Kat Thailand yang ni pulak (^_~)

Kra-Pow Chicken Rice

RM 11.90


Boat Noodle Empire Damansara


Boat Noodle Empire Damansara



Kra Pow embawa maksud daun selasih . Merupakan makanan yang biasa di makan oleh rakyat Thailand  yang sentiasa menjadi kegemaran ramai.


Boat Noodle Empire Damansara

Selain daripada makanan baru diatas , Boat Noodle meyediakann minumam Ice-Blended Tea, Ice-BlendedGreen Tea, Ice-Blended Coffee dan  Ice-Blended Coconut


Boat Noodle mempunyai sembilan cawangan di Malaysia, yang secara strategik terletak di

  1. Empire Damansara, G03a, Heritage Lane
  2. The School @ Jaya One, P2, Same floor as Cold Storage
  3. Ikon Cheras, G Floor
  4. Publika Block C5, Level G3, Lot 30a
  5. Sutera Mall, Johor Bahru L2-550C
  6. Gamuda Walk, Setia Alam
  7. Klang Parade, 5th Floor

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman Boat Noodle di Facebook

Boat Noodle
Anda juga boleh Like di Boat Noodle facebook  untuk mendapatkan maklumat terkini dan maklumat.



Boat Noodle's The Wall Of Krub - Happy Songkran


Sempena Festival Songkran di negara Thailand,Boat Noodle telah mengadakan permainan istimewa di cawangan Empire Damansara. Cawangan ini sahaja yang mengadakan permainan ini. Cara permainan adalah pilih mana-mana cawan. Tiap cawan ada voucher nilai yang berlainan, hadiah Samsung Galaxy S6 dan ada ugasan anda akan dibasahkan atau anda perlu basahkan mana-mana manager Boat Noodle.

Boat Noodle Empire Damansara
Model Festival Songkran haha

 Gambar Di sepanjang berada di Boat Noodle Empire Damansara





Boat Noodle Empire Damansara



Boat Noodle Empire Damansara


Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara




Wohoooooo puteh muka cik iena. haha ambil guna flash putih melepak nokkk
puteh make up je tu

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara

Boat Noodle Empire Damansara



 Sebelum balik bergambar dengan rakan blogger yang turut sera dalam sesi food review ini . Ni je yang sempat cik iena ambil. yang lain dah balik awal . Cik iena datang Lewat .


Boat Noodle Empire Damansara

Terima Kasih diatas Jemputan (^_~)


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve