Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label movie review. Show all posts
Showing posts with label movie review. Show all posts

Shukri Yahaya Memang Lawak Comel Dalam Filem Surf This Love


Baru-baru ini Cik iena telah di jemput ke Malam Gala Filem Surf This Love dan saksikan sendiri filem Surf This Love. Filem ini akan di tayangkan di pawagam bermula 22 February 2018.  Disini cik iena ingin berkongsi mengenai review cik iena tentang filem romantik/ komedi ini.

REVIEW FILEM SURF THIS LOVE


Trailer Filem Surf This Love




Review Filem Surf This Love


Surf This Love , jika dengar pada tajuknya ada yang beranggapan ianya merupakan sebuah Filem berbahasa English tetapi tidak. Ianya merupakan Filem berbahasa Malaysia di mana ianya juga adalah filem pertama mengenai Sukan Surfing di Malaysia.


Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena di Malam Gala Filem Surf This Love dengan tema Black & Gold


Jika rujuk pada Genre filem tersebut adalah Romantik/Komedi , pasti anda beranggapan  ianya merupakan filem yang banyak unsur cinta . Bagi cik iena tidak banyak unsur cinta yang di tekankan dalam filem ini.

Apa yang banyak di ketengahkan adalah tentang semangat anak muda bernama Billie untuk mempelajari secara mendalam tentang sukan surfing bagi meneruskan kerjaya sukan surfing Arwah abang beliau iaitu Bobby .

Bobby merupakan seorang juara luncur ombak yang terkenal . Beliau telah mati lemas dalam satu pertandingan sukan luncur ombak di Bali .

Shukri Yahaya dan Syuhaida Abraz Memang Lawak !


Filem bergenre Romantik/komedi ini sememangnya membuat Cik iena tidak kering gusi. Sejujurnya jalan cerita agak biasa tetapi unsur lawak yang di lakonkan oleh Syukri Yahaya dan dottie (Syuhaida Abraz) sememangnya bakal membuat anda yang menonton tergelak dan enjoy menonton filem ini.


Cik iena dan Syuhaida Abraz
Cik iena dan Syuhaida Abraz

Kedua-dua mereka melakonkan watak komedi bersahaja yang sangat baik . Mereka berdua begitu menjiwai watak dan pasti membuat penonton terhibur .

Sebenarnya Cik iena merupakan peminat Shukri Yahaya . Lakonan beliau sememangnya tidak pernah menghampakan CIk iena. Beliau sememangnya pelakon yang berbakat dan sangat menjiwai watak.

Cik iena dan Shukri Yahaya
Cik iena dan Shukri Yahaya

Kebelakangan ini Cik iena memang jarang hadiri Event kerana masalah kesihatan berbeza dengan jemputan kali ini. Antara sebab utama Cik iena rsvp kehadiran ke Malam gala ini adalah Shukri Yahaya.




Papar Kisah Kehidupan Blogger | Christine Suzanna sebagai Mia Seorang Blogger


Menariknya lagi tentang cerita ini bagi cik iena adalah ianya mengisahkan tentang seorang blogger bernama Mia yang dilakonkan oleh Christine Suzanna. Dimana Mia ingin membuat kajian tentang keindahan Pulau Tioman bagi bahan berita dalam blognya . Seperti yang anda sedia maklum Cik iena sendiri merupakan seorang blogger .

Cik iena dan Christine Suzanna
Cik iena dan Christine Suzanna

Cik iena juga seperti Mia jika ke tempat percutian, akan mencari sesuatu yang istimewa mengenai tempat itu dan ceritakan di dalam Blog. Berjalan-jalan dan mengambil gambar-gambar yang menarik. Terasa lah kerjaya seperti blogger ni juga di hargai oleh pembikin Filem gitu (^_~)


Watak Mia yang dibawa oleh Christine Suzanna merupakan salah satu tunjang utama filem ini. ia di lakonkan dengan baik oleh Christine Suzanna. Seorang blogger perempuan yang agak kasar. Berkelakuan seperti lelaki.

Pekin Ibrahim Menjiwai Watak


Bila cik iena tonton filem ni rasa macam eh dah kenapa Pekin Ibrahim ni, emo je. Suka perli-perli . Banyak berkias pun ya. Cik iena jadi tertanya-tanya apa sebenarnya yang terjadi dengan Tiga sahabat karib yang terkenal suatu ketika dahulu dalam sukan surfing ini iaitu jimmy, bobby n mike malaya.

Ardell Aryana Berhijab Selepas Filem Surf This Love di rakamkan


Terlalu berahsia pekin ni. Haa bermaksud lakonan pekin pun best selain Shukri Yahaya ,Christine Suzanna dan dottie . Ardell Aryana juga tidak kurang hebat nya dia berlakon. Cik iena suka wajah comel dia lagi-lagi masa malam gala filem ini Ardell Aryana dah berhijab. Terserlah keayuan Ardell Aryana.

Untuk pengetahuan semasa pembikinan filem ini beliau masih belum berhijab dimana filem ini dirakam pada tahun 2017 dan kini Ardell Aryana telah berhijab. Cik iena lebih suka beliau bertudung. sangat cantik. Semoga bertambah rezeki beliau dengan penghijrahan baru ni. (Eh terkeluar topik)


Berjayakah Billie Menjadikan Mia Sebagai Permaisuri Hidupnya?


Kalau Cik iena cerita semua mengenai filem ni rasa tak best pula. Ada baiknya anda tonton sendiri filem ini. Adakah Billie berjaya memenangi hati Mia untuk dijadikan permaisuri hidupnya ?

Jika merujuk pada sinopsis(sinopsis sila baca di bawah) yang Bille nak memenangi hati Mia untuk dijadikan permaisuri hidupnya. Jika sebut permaisuri hidup mesti ada kaitan dengan majlis perkahwinan.

Adakah kesudahan filem ini berakhir di jinjang pelamin?

Anda tonton sendiri okay (^_~)

Rating

7/10


Malam Gala Filem Surf This Love


Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena dan Dottie di Malam Gala Filem Surf This Love

Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena dan Christine Suzanna di Malam Gala Filem Surf This Love


Malam Gala Filem Surf This Love
haha maaf saya peminat Shukri yahaya, banyak ambil gambar dia je

Malam Gala Filem Surf This Love
haha maaf saya peminat Shukri yahaya, banyak ambil gambar dia je



Malam Gala Filem Surf This Love
barisan pelakon dan krew

Malam Gala Filem Surf This Love
Malam Gala Filem Surf This Love

Malam Gala Filem Surf This Love
haha maaf saya peminat Shukri yahaya, banyak ambil gambar dia je..alahai comelnya dia gelak haha

Malam Gala Filem Surf This Love
haha maaf saya peminat Shukri yahaya, banyak ambil gambar dia je

Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena dan rakan blogger bergambar bersama pelakon utama Shukri Yahaya di Malam Gala Filem Surf This Love



Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena dan rakan blogger rafzan





Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena dan rakan blogger Nisa Kay

Wokay untuk pengetahuan semua pada malam gala tersebut ada tema iaitu Black and Gold. Cik iena sememangnya suka memakai mengikut tema.  Kalau dah kene ikut tema Cik iena grab apa je baju yang sesuai dengan tema. 

Bila tengok balik macam pelik baju ni pakai dengan skirt ni. Sepatutnya untuk skirt ni perlu pakai baju yang fit saiz badan tapi tak terlalu ketat supaya tak nampak gemok. jadi masa malam kejadian Cik iena kelihatan agak gemok haha.

Berikut merupakan gambar cik iena dengan tema Black and gold. Kali ini cik iena cuma mengenakan solekan ringkas. 



Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena di Malam Gala Filem Surf This Love dengan tema Black & Gold


Malam Gala Filem Surf This Love
Cik iena di Malam Gala Filem Surf This Love dengan tema Black & Gold



SURF THIS LOVE : GELORA JUARA
TARIKH TAYANGAN: 22 Februari 2018
GENRE: Romantik / Komedi
PELAKON: Shukri Yahaya, Christine Suzanna, Pekin Ibrahim, Ardell Aryana, Josiah Hogan, Mustaqim Bahadon, Syuhaida Abraz
PENGARAH: Waan Hafiz
EDARAN: EmpireFilm Solutions



SINOPSIS FILEM SURF THIS LOVE



Billie (20an) bekerja dengan kakaknya, Siti (30an) sebagai pemandu pelancong di Pulau Tioman. Sejak kecil, Billie sangat suka dengan sukan surfing (luncur ombak) kerana dia mendapat sumber inspirasi dari arwah abangnya iaitu Bobby yang merupakan seorang juara luncur ombak yang terkenal.


FILEM SURF THIS LOVE
FILEM SURF THIS LOVE


Selain Bobby, Mike Malaya (30an) dan Jimmy (30an) yang juga sahabat arwah abangnya juga handal dalam sukan luncur ombak, turut menjadi idola Billie. Walaupun sangat obsess dengan sukan surfing sejak dia berusia 8 tahun hinggalah sekarang Billie tidak pernah betul-betul cekap dan handal bermain dengan surf board dan ombak.

Pencapaiannya dalam sukan ini terbantut kerana arwah abangnya Bobby mati lemas dalam satu pertandingan sukan luncur ombak di Bali. Manakala Jimmy yang masih berkawan dengannya hingga kini dan tinggal tidak jauh dari rumahnya juga enggan mengajarnya kerana Jimmy mengalami kecacatan di kaki.


Kesan dari kecederaan di kakinya dan juga sejak kematian Bobby, Jimmy bagaikan sudah ‘patah hati’ dengan sukan luncur ombak. Mike Malaya pula sejak kematian Bobby, dia telah merantau ke seluruh dunia bagi menyertai sukan luncur ombak. Maka terpaksa lah Billie terkial-kial berlatih surfing sorang diri tanpa tunjuk ajar sesiapa pun.

Walaubagaimanapun, apa jua cabaran dan kesusahan, minat Billie dengan sukan ini tidak pernah luntur. Kisah ini bermula sejak kehadiran seorang blogger yang cantik dari Kuala Lumpur iaitu Mia (20an) yang bertandang ke Pulau Tioman untuk mendapatkan liputan tentang keindahan Pulau Tioman bagi bahan berita dalam blognya akan datang.


Walaupun Mia 1st time sampai Tioman dan hanya datang seorang diri, Mia tidak berdepan dengan sebarang masalah kerana di Tioman, Mia mempunyai seorang sahabat yang pernah belajar bersama-sama dengannya di universiti dahulu iaitu Lia (20an). Lia bekerja dengan abangnya Jimmy, yang mengusahakan sebuah cafΓ© dan bengkel membaiki surf board di tepi pantai. 

Lia mencadangkan Mia mendapatkan khidmat pemandu pelancong bagi membawanya bersiar-siar ke seluruh Pulau Tioman kerana dia sibuk membantu abangnya menguruskan kedai. Pemandu pelancong yang dimaksudkan Lia adalah kawanya sejak kecil iaitu Billie.


Billie lah yang membawa Mia bersiar-siar seluruh pulau. Dari perkenalan singkat itu, Mia tertarik dengan perwatakan Billie yang kelakar dan bersahaja. Jauh dalam hati Mia, Mia kagum dengan kesungguhan Billie dalam sukan surfing walaupun Billie sering gagal dan tidak pandai dalam sukan itu.

Bagi Billie pula, dia sudah mula jatuh hati pada Mia kerana Mia tidak seperti kakaknya, tidak seperti orang lain di pulau itu yang sering merendah-rendahkan cita-citanya.  Kini, Billie mempunyai satu lagi impian, iaitu mahu menjadi juara sukan luncur ombak, dan memenangi hati Mia yang baru dikenalinya.


Hancur luluh hati Billie apabila mengetahui yang Mia sudah berpunya malah Billie lebih frust lagi apabila mengetahui teman lelaki Mia adalah Mike Malaya, idolanya selama ini. Terpaksalah Billie melupakan Mia dan menumpukan perhatiannya pada cita-cita asalnya.

Kehadiran Mike Malaya ke pulau itu memberikan semangat baru kepada Billie. Billie menemui Mike Malaya dan memperkenalkan dirinya sebagai adik kepada Bobby. Mike Malaya yang agak sinis dan sambil berseloroh cuba ‘meraikan’ perkenalan singkat itu.

Billie dengan yakin dan bersemangat, meminta Mike Malaya mengajarnya cara-cara surfing yang betul. Mike Malaya dengan berat hati bersetuju dan meminta Billie menunggunya malam itu di pantai. Pada mulanya Billie agak hairan kenapa Mike Malaya mahu mengajarnya surfing waktu malam tetapi dia tetap bersangka baik dengan Mike Malaya.

Walaubagaimanapun, Mike Malaya tidak mengotakan janjinya. Mike hanya mahu memperdayakan si Billie semata. Billie rasa terhina dengan perbuatan Mike Malaya dan sejak dari peristiwa itu, Billie tidak mengharap pada sesiapa lagi. Dia sudah hilang rasa hormat pada Mike Malaya.


Pada masa yang sama, Mike Malaya mahu melamar Mia di pulau itu. Mia agak terkejut dengan lamaran itu, akhirnya bersetuju dengan permintaan Mike untuk menjemput ahli keluarga kedua pihak bagi meraikan malam pengumuman tentang tarikh pernikahan mereka berdua.

Jimmy tidak gembira dengan kedatangan Mike Malaya ke pulau itu. Billie dan Lia hairan, kenapa dua sahabat itu kini dingin hubungan mereka. Lia dapat rasakan ada sesuatu rahsia besar yang pernah terjadi antara persahabatan ketiga-tiga juara luncur ombak itu.

Oleh kerana tidak tahan dengan hinaan Mike Malaya, Jimmy yang selama ini enggan mengajar Billie, berubah fikiran. Dia berjanji dan bertekad, akan memastikan Billie terus belajar dan handal meluncur di ombak seperti arwah Bobby dahulu.

Pada malam majlis pengumuman, Mike Malaya telah dimalukan oleh Mia. Hasratnya untuk melamar Mia bertukar menjadi peristiwa yang sangat memalukan. Mia bukan sahaja memutuskan perhubungan mereka berdua, malah memperkenalkan kekasih gelap Mike yang kini sedang hamil anak Mike sendiri.

Peristiwa demi peristiwa yang berlaku kini, tidak mematahkan semangat Billie. Malah Billie kini lebih bersemangat untuk menjadi juara sukan luncur ombak, dan sekaligus memenangi hati Mia untuk dijadikan permaisuri hidupnya.



Malam Gala Filem Surf This Love
Peace jangan lupa tengok tau . Bestttttttt



Wokay jangan lupa tau hari ni filem ini di tayangkan . Jangan lupa tonton, bawa keluarga sama-sama tengok. Memang anda semua akan ketawa :)

Tapi sejujurnya iena tak suka ending dia. We want more we want more. hahah rasa macam aik dah habis. Macam tu je ke . Haaa nak tau kenapa jangan lupa tengok okay . Mungkin kah akan ada Surf This Love 2 hahaha.





KL WANGAN FILEM KEDUA ARAHAN PEKIN IBRAHIM

Beberapa minggu yang lepas Cik iena telah pun menonton Filem KL Wangan semasa Tayangan Perdana KL Wangan yang berlansung di GSC Pavillion . Difahamkan dalam Filem ini Faizal Hussein melakukan sendiri stunt untuk filem ini bermakna beliau memandu sendiri semasa perlumbaan tersebut.

 ARAHAN PEKIN IBRAHIM


Kepada peminat Lumba kereta anda seharusnya tonton Filem ini kerana ianya pasti menghiburkan anda. Jika ditanya pada Cik iena yang bukan peminat Lumba kereta pastinya komen nya biasa-biasa. Tapi apa yang dapat cik iena bagi tau Cik iena suka lakonan Faizal Hussein dan juga Pekin Ibrahim.

Istimewanya lagi Filem ini bagi cik iena adalah ianya dibintangi oleh Donny Alamshah pelakon dari Indonesia yang kacak . hahaha secara jujurnya Cik iena kalau tengok Movie yang bukan nichie Cik iena perlu ada seseorang yang Hensem untuk buat Cik iena tengok hahaha.

Eh Selain Donny , Faizal Hussein juga pelakon yang Cik iena suka . Pelakon Legend dari Zaman Filem Gila Gila Remaja . Sentiasa nampak muda je. Menurut Faizal Hussein tips beliau sentiasa kelihatan muda adalah makan nasi tanpa tambah. :)

Tayangan Perdana KL Wangan



Untuk pengetahuan KL Wangan bermaksud KL Midnight Race (Perlumbaan Malam). Okay berikut cik iena tulis mengenai sinopsis filem ini.



SINOPSIS KL WANGAN


Mengisahkan HONG (Kazuto)  dan YUDI (Faizal Hussein) yang mempunyai sejarah dendam dalam perlumbaan kereta. Cerita ini bermula apabila HONG dan YUDI bertemu kembali di jalanraya dan berlumba. HONG mengalami kemalangan dan di selamatkan oleh seorang pemandu teksi bernama EJAY (Pekin). Ejay ditawarkan oleh Hong untuk mendapatkan kembali wang yang diambil oleh Yudi pada malam kemalangan tersebut.

KL WANGAN FILEM KEDUA ARAHAN PEKIN IBRAHIM


EJAY berjaya menjejaki YUDI, dan meminta wang tersebut. YUDI meletakkan syarat sekiranya Hong inginkan wangnya kembali mereka harus turun ke jalanan untuk kembali berlumba.

Jika HONG memenangi perlumbaan tersebut,  wang akan dipulangkan. Malangnya HONG tidak boleh memandu akibat kemalangan tempoh hari dan meminta EJAY mengantikan tempatnya untuk berlumba.

Pada awalnya. EJAY  menolak permintaan HONG kerana dia sedang diburu Gangster Indonesia yang ingin membalas dendam berpunca dari pergolakan terdahulu dengan ayah EJAY.

Dalam waktu yang sama, HONG mempunyai seorang anak perempuan bernama OLIVIA. OLIVIA menyalahkan Hong ekoran kematian ibunya dan menentang ayahnya untuk kembali berlumba.

Pada perlumbaan akhir, berlaku pergaduhan di antara geng HONG dan YUDI. OLIVIA pergi ke tempat pergaduhan dan cuba menghalangnya  terjadi. Namun setelah sampai di tempat kejadian, OLIVIA terkejut melihat YUDI. Mengapa Olivia terkejut melihat YUDI ? Dan dapatkah EJAY menyelesaikan masalah HONG? Apakah punca sebenar konflik di antara YUDI , HONG , OLIVIA dan EJAY?


KL WANGAN – Perlumbaan Malam



 ARAHAN PEKIN IBRAHIM

Genre          : Aksi
Format        : 2D
Durasi         : 90 Minit
Bahasa        : Bahasa Malaysia
Klafikasi        : P 13
Pengarah         : Pekin Ibrahim
Tarikh Tayang    : 21 Disember 2017
Penerbit        : CENTRO PICTURES SDN. BHD.
Pengedar        : SKOP PRODUCTION SDN BHD
Pelakon     : Faizal Hussein, Pekin Ibrahim, Kazuto Soon, Emily Lim,  
  Jasmine Suraya, Xu Ping, Kodi Rasheed, Kamarul Hj       
  Yusoff, Donny Alamshah, Datuk Yusof Haslam
Tagline        : #Bikingempak



OST KL WANGAN


OST KL Wangan Oleh Altimet Menampilkan Faizal Hussein Dan Pekin Ibrahim . Soundtrack rasmi KL Wangan dihasilkan oleh Alimet bersama sama dengan video muzik yang menampilkan Faizal Hussein dan Pekin Ibrahim. Dalam video muzik ini anda dapat dilihat Faizal Hussein rap dan lirik lagunya memang menarik dan kena dengan tema lumba kereta.




Tayangan Perdana KL Wangan

Tayangan Perdana KL Wangan
BArisan pelakon KL Wangan

Tayangan Perdana KL Wangan
Cik iena sewaktu di Tayangan Perdana KL Wangan

Tayangan Perdana KL Wangan
Altimet  semasa di Tayangan Perdana KL Wangan

Tayangan Perdana KL Wangan
Faizal Hussein semasa Tayangan Perdana KL Wangan

Tayangan Perdana KL Wangan
Pekin Ibrahim semasa Tayangan Perdana KL Wangan




Tayangan Perdana KL Wangan
Cik iena bersama pelakon utama faizal hussein


Cik iena sewaktu di Tayangan Perdana KL Wangan

Tayangan Perdana KL Wangan
Cik PA :)

 Wokay jangan lupa saksikan KL Wangan pada 21 Disember 2017  :)

Abang Long Fadil 2 Filem Aksi Komedi Terbaik


Hari ini merupakan Tayangan Umum Filem Aksi Komedi arahan Syafiq Yusof iaitu Abang Long Fadil 2. Kepada anda di Luar sana jangan lupa tonton filem yang pasti membuat anda terhibur.
Plot cerita yang di susun teratur membuatkan filem ini lebih menarik ditambah dengan selingan lawak yang pasti menghiburkan.

Baru-baru ini cik iena berkesempatan menonton filem ini semasa Majlis Celebrity Screening Abang Long Fadil 2 yang diadakan di MBO Cinemas Starling Mall.

Filem ini sememangnya akan membuat anda berfikir siapakah Tiger Pembunuh upahan yang tersohor yang licik dan susah dikesan.

Kesemua tekaan cik iena adalah salah. Menarik jalan cerita ni. Memang sangat tak sangka Tiger pembunuh upahan yang di buru polis adalah seorang yang.. Ehh mana boleh cerita.

Anda perlu tonton sendiri filem ini untuk mengetahui siapakah Tiger :)


Review cik iena daripada 10 Bintang cik iena bagi 15 Bintang (^_~)




Abang Long Fadil 2 Filem Aksi Komedi Terbaik


Filem Aksi Komedi Abang Long Fadil 2 akan mula ditayangkan di pawagam pada 24 Ogos ini. Selain Zizan Razak sebagai watak utama, filem aksi komedi arahan Syafiq Yusof ini turut dibintangi Syamsul Yusof, Tania Hudson, Dato AC Mizal, Wak Doyok, Achey Bocey, Shuib Sepahtu dan ramai lagi.


TAJUK : ABANG LONG FADIL 2
Tarikh Tayangan : 24 Ogos 2017
Genre : Aksi / Komedi
Pengarah : Syafiq Yusof
Terbitan : Skop Productions & Astro Shaw
Pelakon : Zizan Razak, Syamsul Yusof, Dato AC Mizal, Wak Doyok, Achey Bocey, Shuib Sepahtu, Tania Hudson, A. Galak, Mas Khan, Delima Watie, Hafiz Bahari



SINOPSIS ABANG LONG FADIL 2

 
Mengisahkan tentang perjalanan hidup Fadil yang mendapati dirinya terjerumus ke dunia mafia yang didalangi oleh Taji Samprit dan anaknya Wak Doyok. Namun masalah mula timbul apabila Fadil telah disalah anggap oleh Inspektor Wahab dan Inspektor Shuib sebagai pembunuh upahan yang dikenali sebagai Tiger.  


Abang Long Fadil 2 Filem Aksi Komedi Terbaik



Masalah makin bertambah teruk apabila ia turut melibatkan seorang wartawan TVKL bernama Yana yang membuat liputan kes-kes pembunuhan yang dilakukan oleh Tiger. Kini Fadil terpaksa menjalani kehidupan sebagai pembunuh upahan walaupun dia bukanlah seorang pembunuh. Sasaran pertama Fadil ialah King Kong, seorang yang gila kuasa dan musuh ketat kepada Taji Samprit.

Pelbagai aksi dan situasi komedi berlaku dalam perjalanan hidup Fadil sebagai seorang pembunuh upahan. Hanya satu cara untuk membersihkan nama Fadil, iaitu mencari identiti sebenar Tiger bagi membetulkan keadaan dan membuktikan Fadil tidak bersalah.


Abang Long Fadil 2 Filem Aksi Komedi Terbaik


Jika anda ingin tahu berjayakah Fadil menempuh dugaan yang berlaku pada dirinya dan  Siapakah Tiger yang sebenar dan apakah misteri yang tersembunyi selama ini. Jangan lupa tonton filem ini :)

TRAILLER FILEM ABANG LONG FADIL 2



LAGU TEMA / OST ABANG LONG FADIL 2


Tajuk : Senorita
Artis : Aiman Bakar feat Azmeel Safuan Hamid dan  Danish Iskandar


Sempena tayangan filem Abang Long Fadil 2 di seluruh negara pada 24 Ogos ini, pengarah terkenal Syamsul Yusof dipertanggungjawabkan untuk menghasilkan lagu OST filem berkenaan.

Lagu berjudul Senorita itu dinyanyikan oleh Syamsul Yusof sendiri bersama dengan Datuk Ac Mizal dan Shuib Sepahtu.




Lirik SENORITA ost Abang Long Fadil 2 



Lirik Lagu Senorita – OST Abang Long Fadil 2 – Syamsul Yusof, AC Mizal & Shuib


(Chorus)
Kau buat aku terpana,
Kau buatKu hilang kata,
Kau buat tidur tak lena sampai nak naik gila,
Mandiku rasa tak basah
Demamku tak kebah-kebah,
Jangan kau biarku rebah,
Ku mahu terus gagah.

Degup jantungku palpitasi,
Cepu mindaku halusinasi,
Mari kesini marilah oh Senorita. (Repeat)

Bagaikan bidadari dari syurga.Kadang2 aku panggil kamu senorita.Panggilan manja untuk buat kau suka Jatuh cinta mamacita!
Dia tidak pandang Evo, Lambo dia cuma cari yg jujur abg tak poyo.

Yeah cintanya bagai letrik bukan egosentrik dia suka picnic pakai lipstik filem klasik memang hotchick. Uh,fabolous marvelous tapi sgt jealous! uh thats cool!

Ohh..She’ so fine she’s so good everybody in the hood say.
Ohh..wanna know, email, Twiiter, Facebook IG tell me baby.

(Chorus)

Second verse
Now 123 to the 4 everybody get down to the flow, jika ada salah silap abg let me know, Dia dari kuala lumpur!

Abg tiada banglo,bukan mcm pablo, money2 cash flow, oh No!


Celebrity Screening Abang Long Fadil 2


Tonton filem dengan artis sememangnya menarik tapi kali ni cik iena tak bergambar sangat kerana cik iena tiba lewat.

Memandangkan ini pertama kali cik iena menjejakkan kaki di MBO Cinemas Starling Mall mang cik iena akan sesat :)

Maka dengan itu tak banyak lah gambar cik iena. Jutaan terima kasih diucapkan kerana sudi jemput cik iena. Walaupun agak krik krik kerana tiada rakan blogger .

Wokay cik iena kongsikan beberapa gambar yang sempat diambil.





A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on



Terima Kasih atas jemputan Celebrity Screening Abang Long Fadil 2 .
 Nanti jemput cik iena lagi okey
(^_~)




Kepada anda di Luar sana jangan lupa saksikan filem aksi komedi hebat arahan Syafiq Yusof ini :)



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi


Baru-baru ini cik iena telah menghadiri Majlis Pra Tonton Filem Hospital yang bertempat di GSC Mid Valley. Walaupun cik iena bukanlah peminat cerita seram namun cik iena tetap hadir demi menyokong industri Perfileman tanah Air Tercinta. Siapa lagi nak sokong jika bukan rakyat Malaysia sendiri bukan.

Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi



Kebiasaannya orang akan beranggapan cerita seram dari Malaysia tidak seseram cerita dari Negara lain khususnya Indonesia. Berbeza pada kali ini. Apa yang cik iena nampk Filem terbaru MIG Online ini sememangnya filem bergenre seram yang pasti akan membuat anda rasa seram ditambah lagi dengan elemen Psiko Seram.

Anda pasti akan tertanya-tanya kenapa, mengapa, bagaimana. Sama seperti cik iena. Walaupun rasa sangat seram tetapi rasa ingin tahu membuat cik iena bertabah menonton cerita seram tersebut.

Filem Hospital


Untuk pengetahuan semua Filem Hospital merupakan Filem ke 118 terbitan MIG dan merupakan Filem ke 3 untuk tahun ini. Filem ini mempertaruhkan Genre seram yang dilihat menjadi TREND kepada peminat-peminat filem tempatan. Filem ini merupakan gabungan kisah benar yang berlaku.


 Mejar (K) David Teo
Bergambar bersama Mejar (K) David Teo


Setelah melihat filem ini cik iena akui sememangnya WUJUD watak SHIMA ANUAR sebagai ERIN di dalam dunia nyata. Dimana beliau merupakan seorang PENULIS/SCRIPT WRITER tegar yang terlalu obses dengan kerja nya.

Sama seperti kejadian Benar yang berlaku kepada sahabat Baik Cik iena yang mana Beliau mengahwini seorang Penulis Skrip dimana bekas Isteri Beliau terbawa-bawa skrip yang diolah didalam dunia nyata. Watak-watak yang di cipta sendiri bagi mencipta  kegembiraan yang akhirnya mewujudkan konflik di dalam rumahtangga mereka sehingga Akhirnya mereka berpisah kerana obsesnya wanita tersebut kepada kerjaya penulisan skripnya yang membuat beliau berani mencipta watak-watak palsu dan di aplikasikan dalam kehidupan seharian . 

Ehhh Maaf tercerita. Untuk mengetahui lebih lanjut Anda semua perlu tonton Filem ini :)
Adakah jalan cerita mereka sama seperti kisah benar sahabat karib cik iena hahaha
Ouhh Maah Encik BFF. Awak tak marah kan. Lama saya pendam kisah benar bekas isteri awak yang menuduh saya macam-macam atas penceraian kamu berdua wakakakkaka.. opss tutup mulut.


Okay sebelum cik iena merapu, jom baca sinopsis Filem Seram ini.

SINOPSIS FILEM HOSPITAL


 
AMIRA (Fatin Afeefa) bakal menghadiri temuduga untuk menjadi jururawat di sebuah hospital ibu kota. Malangnya, Amira tersesat dan ketika dia hampir berputus asa menunggu teksi dihentian bas terpencil, muncul DAHLIA (Nina lskandar)  memberikan pertolongan .
 
Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi
Nina Iskandar sebagai Dahlia & Fatin Afeefa Sebagai Amira
Rupanya Dahlia bekerja di hospital yang dicari oleh Amira. Dengan bantuan Dahlia, Amira diterima bekerja.  Dahlia turut mempelawa Amira tinggal bersama di rumah sewanya memandangkan rakan serumahnya yang lama baru sahaja meninggalkan rumah itu. Amira bersetuju. 
 

Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi
Shima Anuar  sebagai Erin
 

Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi
Fatin Afeefa Sebagai Amira

Bermulalah episod ngeri dalam hidup Amira, Dia sering diganggu oleh beberapa siri kejadian menyeramkan selain diganggu oleh lembaga yang seakan ingin memberitahu sesuatu kepadanya. Perkenalan dengan FARID (Fizz Fairuz) doktor muda di hospital itu seakan memujuk hati Amira
Namun, ia menimbulkan kemarahan Dahlia pula, yang mana rupanya Dahlia mempunyai hubungan dengan Farid
Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi
Fizz Fairuz sebagai Farid

Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi
Fatin Afeefa Sebagai Amira dan Fizz Fairuz sebagai Farid
 
Semakin hari jiwa Amira semakin tertekan dengan gangguan-gangguan yang semakin menjadi jadi. Gangguan bukan sahaja di hospital malah juga berlaku di rumah Dahlia tempat Amira menumpang .

Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi
Amreen Shukry sebagai Fahmi


Kawan Amira iaitu Farah (julia Marin) dan tunangnya Fahmi (Amreen Shukry) juga menerima gangguan dalam usaha mereka membantu Amira



Siapa sebenarnya Amira dan siapakah yang sering mengganggunya? Semua bakal terjawab dalam filem HOSPITAL sebuah filem seram terbaru di pawagam mulai 13 April 2017. 

Filem Hospital Kisah Seram Antara Realiti Dan Imaginasi
Fatin Afeefa Sebagai Amira dan Nina Iskandar sebagai Dahlia
 

"Bila Realiti Mula Menghantui"

Trailer Filem Hospital


 

Disebalik Tabir Filem Hospital


 
 

PELAKON FILEM HOSPITAL


Fatin Afeefa Sebagai Amira
Shima Anuar  sebagai Erin
Nina Iskandar sebagai Dahlia
Fizz Fairuz sebagai Farid
Julia Marin sebagai Farah
Amreen Shukry sebagai Fahmi
Serina Redzuawan sebagai Ketua Jururawat
Rashidah Jaafar sebagai Jururawat
Lan Zailan sebagai Pesakit


SENARAI KARYAWAN FILEM HOSPITAL


Penerbit : Mejar (K) David Teo
Pengarah : Amiro Ghozali
Pen. Pengarah : Amal
Pengarah Fotografi : Mohd Shaufe Wahib
Skrip : Panel MIG
Pengarah Seni : Anuar Paharuddin
Make up : Baby
Wardrobe : YY
Still Photo : Tan Shier
Penyelaras Projek : Azahari Abdul Hamid



Gambar Majlis Pra Tonton Filem Hospital




Filem Hospital
Cik iena bersama rakan blogger

Filem Hospital
cik iena bersama Fizz Fairuz sebagai Farid

Filem Hospital
cik iena bersama Serina Redzuawan sebagai Ketua Jururawat

Filem Hospital
cik eina da ween bersama Lan Zailan sebagai Pesakit

Filem Hospital
cik iena bersama Fatin Afeefa Sebagai Amira

cik iena bersama Julia Marin sebagai Farah
cik iena bersama Julia Marin sebagai Farah


Filem Hospital
Barisan pelakon,pengarah dan penerbit

Filem Hospital
bergambar bersama rakan blogger


 Lain-Lain Gambar Sila lihat di Fanpage Cik iena : Majlis Pra Tonton Filem Hospital







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve