Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label shopping online. Show all posts
Showing posts with label shopping online. Show all posts

Daftar Percuma dan Jual Produk anda secara online di pgmall.my

Seperti kita sedia maklum, dunia sedang hangat dilanda Pandemik COVID-19, juga dikenali sebagai pandemik koronavirus 2019–2020. Berikutan daripada itu kebanyakan negara telah pun mengambil langkah berjaga-jaga untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Daftar Percuma dan Jual Produk anda secara online di pgmall.my



Berikutan daripada Perintah Kawalan Pergerakan tersebut ianya banyak memberi kesan kepada ekonomi negara lagi-lagi buat peniaga kecil khususnya. Tambahan lagi jika peniaga kecil itu hanya mempunyai satu mata pencarian. Sehubungan dengan itu banyak perniagaan-perniagaan kecil mahupun besar sudah mula bergiat aktif dalam penjualan atas talian atau lebih dikenali penjualan online.


Disini Cik iena ingin mencadangankan satu platform penjualan online yang boleh anda sertai sekiranya anda ingin terus menjual barangan dagangan anda. Platform penjualan online yang Cik iena maksudkan adalah  pgmall.my .

Jom Jual Produk anda secara online di pgmall.my


PG Mall ataupun pgmall.my merupakan Platform e-dagang Nombor 1 Malaysia dimana ianya merupakan satu-satunya platform e-dagang tempatan di Malaysia.Ianya  telah ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi dan sehingga kini terdapat lebih daripada 1,000,000 pelanggan berpangkalan (dan masih berkembang) di seluruh Asia Tenggara (SEA).


PG Mall juga merupakan satu-satunya platform membeli-belah dalam talian yang berkonsepkan Consumerchant (ConsuMerchant concept).  Di PG Mall terdapat 'added value' dimana pembeli dan penjual akan menikmati cashback dari pihak PG Mall. Konsep ConsuMerchant ni adalah yang pertama di dunia dimana kita sebagai pembeli boleh dapat cashback daripada pembelian sendiri setiap kali membeli - belah di PG Mall. Selain itu pembeli atau pengguna juga turut mendapat cashback daripada pembelian oleh pembeli lain yang mendaftar melalui referral link.

Daftar Percuma dan Jual Produk anda secara online di pgmall.my
Antara kempen yang terdapat di PG Mall bagi membantu mempromosikan peniaga


Untuk pengetahuan PG Mall adalah satu-satunya platform yang mempunyai semua rakan e-wallet  utama iaitu Maybank QRPay, TouchnGo e-wallet, Boost, GrabPay, Alipay dan macam-macam lagi. Dengan adanya pelbagai cara pembayaran secara dalam talian ini ianya dapat memberi dorongan kepada peniaga untuk menjual barangan mereka dan mendapat lebih banyak pembeli yang membeli barangan jualan mereka di PG Mall .

Daftar Percuma dan Jual Produk anda secara online di pgmall.my



PG Mall disatukan dengan SelluSeller, EasyStore, iStoreiSend, urStore, tresGo, Etailer Gateway, Red Dino.Sekiranya penjual menggunakan penyedia perkhidmatan yang dinyatakan diatas, PG Mall sangat mengalu-alukan anda untuk menyertai  PG Mall kerana PGMall sudah pun bekerjasama dengan mereka.Jadi ianya lebih mudah untuk diuruskan.


PG Mall juga bekerjasama dengan kesemua rakan kurier yang bertanggungjawab memastikan produk
yang dibeli pelanggan sampai ke tangan pelanggan.

Pelbagai kempen yang dilakukan di PG Mall beserta diskaun-diskaun hebat yang ditawarkan juga dapat menarik perhatian para pembeli tanpa perlu anda membuat promosi. PG Mall menyasarkan sekurang-kurangnya 10k penjual untuk menyertai PG Mall tahun ini bagi memenuhi keperluan dan kehendak pengguna PG Mall.

Sekiranya anda mempunyai produk untuk dipasarkan, anda boleh sertai seller.pgmall.my untuk memasarkan produk anda dan seterusnya ianya dapat membantu mengembangkan lagi perniagaan anda.


Kenapa anda perlu menjual barangan anda di PG Mall ?


Pelbagai barangan boleh dijual di PG Mall. Anda boleh menjual pelbagai jenis barangan di PG Mall  dan tidak kira dimana anda berada asalkan dalam Malaysia anda boleh mendaftar sebagai peniaga.


Daftar Percuma dan Jual Produk anda secara online di pgmall.my
Antara kempen yang terdapat di PG Mall bagi membantu mempromosikan peniaga



Untuk pengetahuan anda, PG Mall mempunyai kumpulan pelanggan yang menyokong kuat yang mempromosikan peniaga di PG Mall ke rangkaian dan media sosial mereka mengenai pengalaman membeli-belah mereka di PG Mall.

Selain itu, PG Mall mempunyai pasukan MIS dalaman yang kuat yang membolehkan peniaga  melakukan pelbagai kempen dan integrasi kedai kreatif untuk membantu peniaga  memasarkan produk jualan mereka.


Pelbagai kaedah pembayaran yang ditawarkan dari e-banking hinggalah ke e-wallet . Jadi amat mudah untuk pelanggan membeli barangan anda kerana terdapat pelbagai jenis kaedah pembayaran atas talian.


Tiada kos pendaftaran dikenakan untuk menjadi peniaga di PG Mall.Anda tidak perlu ke pejabat pos untukpost barangan tersebut. Pihak kurier sendiri akan datang ke lokasi anda untuk mengambil barang tersebut untuk dihantar kepada pelanggan.


Keistimewaannya lagi PG Mall bekerjasama dengan banyak rakan dagangan e-banking dan e-wallet  yang mana pada setiap bulan mereka sendiri akan membuat ads untuk mengajak pengguna-pengguna mereka membeli-belah di PG Mall. Sedikit sebanyak ini juga akan dapat beri kebaikan kepada peniaga yang berdaftar di PG Mall.



Kepada anda diluar sana yang mempunyai perniagaan sendiri yang ingin memasarkan barangan anda secara dalam talian ataupun online. Ada boleh mendaftar di seller.pgmall.my



#PGMall #PGMallSeller #PGMallMerchant #onlinebusiness #Selluseller #easystore #istoreisend #urstore #tresgo #etailergateway #RedDino

About PGMall:

Website: www.pgmall.my
Facebook: www.facebook.com/PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my

 

Shopping Kasut Online di happy2u.my



happy2u.my

Kasut merupakan salah satu barangan kesayangan cik iena yang cik iena suka kumpul sejak zaman cik iena aktif dalam bidang modelling lagi. Walaupun sekarang cik iena sudah tidak aktif tapi cik iena masih suka mengumpul kasut walaupun hakikatnya cik iena jarang pakai . 



Membeli kasut tu merupakan kepuasan, reward buat diri sendiri setelah penat bekerja sama seperti membeli handbag juga . Jika sebelum ini cik iena gemar membeli High Heels kerana cik iena terlibat dalam dunia peragaan yang mana memerlukan cik iena memakai High heels minimum 5 inci untuk Job Runway model khususnya.

Berbeza dengan sekarang semenjak pencen modelling dan aktif blogging , cik iena jarang memakai High Heels , cik iena bertukar kepada Wedges, tapi tetap tinggi tau . Cuma jika dengan wedges nak lari tu rasa selesa lah. Almaklumlah sekarang cik iena sibuk menghadiri event  dan adakalanya ada aktiviti yang perlu di sertai . Kalau cik iena pakai kasut 5 inci heels runcing memang tak sesuai kan.



happy2u.my

Jadi sekarang cik iena berubah kepada wedges. Memandangkan kasut-kasut yang cik iena ada kesemuanya High Heels, rasa nak tergolek pakai sebab lama dah tak pakai high heels , jadi cik iena nak beli wedges. Sekarang pula cik iena sangat sibuk untuk ke Mall nak shopping.

Alhamdulillah sekarang boleh beli online je tau . Baru-baru ni cik eina stress kerja dan cik iena perlu terapi. Ops cik iena memang kaki shopping, dengan shopping boleh melegakan rasa tension rasa stress. Cik iena ada post gambar shopping kasut di Mall dan kemudian cik iena terbaca @happy2umy
tinggalkan komen yang mereka ada jual online .


A photo posted by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Cik iena pun terjah website mereka . Banyak sangat kasut-kasut yang menarik pelbagai jenis tau. Memandangkan cik iena memang nak beli wedges jadi cik iena cari wedges sahaja dan cik iena berkenan dengan dua wedges ni tau. Lepasni cik iena nak beli lagi. Jenis sama warna lain. ahaaaaaaa boleh tak gitu. Sebab apa, sebab cik iena sangat selesa pakai wedges tu.



Okay jom lihat kasut mana yang menjadi pilihan cik iena


Madel.C Maxey Wedges


Wedges ini cik iena suka sebab tali dia yang cantik menarik . Cik iena pilih warna hitam sebab boleh pakai dengan semua warna baju . Kawan pejabat cik iena pun suka tau kasut ni masa cik iena ambil gambar di pejabat baru baru ni.



Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my
Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my


Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my
Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my

Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my
Madel.C Maxey Wedges di happy2u.my


Cantik kan wedges ni, jika anda berminat ni cik iena kongsi direct link http://happy2u.my/product/Madel.C+Maxey+Wedges/1



Madel.C RoseBella Clog Wedges



Yang ni cik iena ambil warna Pink , terdapat 4 warna untuk pilihan iaitu  Black, Brown, Grey dan Pink. Memandangkan cik iena sangat suka pink cik iena pilih pink . Walaupun nampak biasa je wedges ni tapi cik iena suka kerana sangat selesa dan mudah di pakai. Sarung sahaja. Kalau dah lambat nak pergi mana-mana tu sarung je wedges ni, tak perlu tali tali bagai yang kadang-kadang memerlukan masa untuk kita pakai kan.


Madel.C RoseBella Clog Wedges  di happy2u.my


Madel.C RoseBella Clog Wedges  di happy2u.my

Madel.C RoseBella Clog Wedges  di happy2u.my


Simple and cantik kan wedges ni ,Kalau anda juga berminat boleh beli di http://happy2u.my/product/Madel.C+RoseBella+Clog+Wedges/1


Memandangkan cik iena suka yang pink ni sebab sangat mudah nak pakai nah cik iena belanja gambar ootd cik iena semalam  dan dulu semalam selepas dapat kasut (^_~)


Shopping Kasut Online di happy2u.my
semasa event Boh Green Tea Latte Party 14 januari 2017


Shopping Kasut Online di happy2u.my
haha ini sebab nya suka wedges ni boleh lompat lopmat , lari lari




Okay sebenarnya sangat banyak kasut yang cantik cantik tau . Buat masa ni cik iena cuma nak beli wedges dulu. Nanti cik iena nak beli yang lain pula ..


Jom cuci mata sikit gambar yang cik iena berkenan juga





Shopping Kasut Online di happy2u.my


Shopping Kasut Online di happy2u.my

Shopping Kasut Online di happy2u.my

Shopping Kasut Online di happy2u.my





 



Shopping Kasut Online di happy2u.my


Untuk pengetahuan anda semua sekarang mereka tengah mengadakan OOT contest tau  jadi boleh lah shopping dan upload gambar oot anda. Nak tau lebih lanjut jom layari


Website : http://happy2u.my/
Facebook : https://www.facebook.com/happy2uMY/?fref=nf
Instagram :  https://www.instagram.com/happy2umy/
Email : hello@happy2u.my


Nota Blog : psttttttttt nak bagi tau walaupun cik iena di katagorikan tinggi tapi tapi kaki cik iena kecil je size 5 atau 36 tau . Kawan pejabat tengok kasut yang cik iena dapat kecik je macam tak percaya size iena. hahaha okay.. makanya cik iena perlu kekalkan badan sekarang atau kecil lagi kalau tak, kaki yang kecil ni tak mampu menampung berat badan hahaha




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Dress Cantik di Ezbuy.my

Membeli-belah secara online sudah menjadi kebiasaan buat cik iena . Cik iena gemar membeli belah secara online kerana cik iena kekurangan masa untuk membeli-belah di Mall . Almaklumlah cik iena bekerja sepenuh masa sebagai programmer dan pada hujung minggu pula cik iena membuat kerja sambilan lain diantaranya adalah berblogging .



 Dress Cantik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my


Berblogging juga merupakan sumber pendapatan sambilan cik iena . Jadi masa cik iena sangat limited untuk mebeli belah di Mall. Kebanyakan barangan termasuk barangan elektrik mahupun pakaian cik iena membeli secara online . Di sini cik iena ingin berkongsi kepada anda tempat dimana cik iena membeli baju-baju dari luar negarayang cantik lagi stylo dengan harga yang berpatutan .




Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my

Ezbuy.my


Ezbuy merupakan platform membeli-belah barangan dari luar negara secara online yang terbesar.
Portal membeli belah online ini menyediakan perkhidmatan membeli-belah dari China, Taiwan dan Amerika Syarikat. Di Ezbuy anda boleh membeli belah produk global dengan menikmati penjimatan sehingga 4 kali penjimatan . Terdapat berjuta-juta produk yang di jual di Ezbuy. Disamping itu Ezbuy juga ada menjual barangan dari dalam negara .




Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my

Membeli belah di portal ini juga dikatakan lebih mudah, murah dan cepat jika anda membeli belah sendiri di portal luar negara. Ia menawarkan pelbagai jenis produk di seluruh dunia untuk anda secara langsung.


Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my

Ia juga dikatakan dapat mengubah pengalaman pembelian luar negara untuk pengalaman membeli-belah tempatan. Anda boleh membuat pembayaran menggunakan akaun online banking anda sama seperti anda membeli belah secara online di portal membeli belah di Malaysia . Berbeza dengan portal dari negara lain .



Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my


Sebagai contoh anda ingin membeli di portal online dari Amerika Syarikat , anda tidak boleh membayar menggunakan akaun online banking anda tetapi anda perlu membayar menggunakan kad kredit atau paypal .  Tambahan pula tidak ramai diantara rakyat Malaysia yang memiliki akaun Paypal dan kad kredit.



Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my


Jadi  Ezbuy sangat membantu anda untuk membeli belah barangan dari luar negara dengan menggunakan pembayaran melalui online banking seperti yang selalu di gunakan oleh rakyat Malaysia.



Promosi menarik di Ezbuy.my
Promosi menarik di Ezbuy.my




Disini cik iena nak tunjukkan bagaimana cara untuk membeli secara online di Ezbuy.my

Cara Pembelian di Ezbuy.my


Langkah 1:
Pilih Item yang anda ingin beli


RICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexyRICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexyRICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexyRICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexy


RICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexy exquisite openwork slim la
Pilih Warna , Size, Kuantiti dan kemudian klik ADD TO CART

 Langkah 2 :
Pada ruangan kanan, di sebelah atas akan kelihatan senarai Order anda dan di bahagian bawah kanan klik CHECKOUT (harap maaf gambar tertutup dengan watermark-auto generate watemark )

RICHCOCO Europe perspective quality fashionable collar Bell sleeves sexy exquisite openwork slim la
Pada ruangan kanan, di sebelah atas akan kelihatan senarai Order anda dan di bahagian bawah kanan klik CHECKOUT

Langkah 3 :

 Pilih cara penghantaran anda . Berikut cik iena tunjukkan pelbagai harga bagi setiap cara penghantaran. Jadi pada yang ingin 4 kali penjimatan seperti yang cik iena nyatakan diatas anda perlu pilih SEA dimana kos penghantarannya cuma RM3


Ezbuym.my - pilih penghantaran

Untuk penghantaran ini terpulang pada anda untuk memilih cara mana mengikut budget anda.
Cik iena memilih yang paling murah iaitu SEA
Setelah itu langkah seterusnya

Langkah 4 :

 Rujuk pada gambar di bawah sebelah kiri, Klik pada pautan Use voucher untuk menggunakan voucher yang ada . Untuk cik iena cik iena menggunakan voucher RM15 unlimited price yang cik iena dapat ketika mula-mula daftar di Ezbuy .

Jika dirujuk pada gambar kanan di bawah , kita akan dikenakan domestic charge sebanyak RM8.


Dengan menggunakan voucher RM 15 tersebut disini  sudah pastilah cik iena sudah jimat sebanyak RM15 . Voucher ini tiada had minimum pembelian dikenakan.

Kepada yang ingin menggunakan voucher code anda di kehendaki memilihUSE CREDIT AND COUPON CODE.


ezbuy checkout








voucher RM15
voucher RM15 akan keluar selepas kita memilih USE VOUCHER

Selesai memilih voucher mahupun credit atau coupon code . Klik PAY NOW

Langkah 5
Masukkan alamat penghantaran anda

alamat penghantaran anda
alamat penghantaran anda

alamat penghantaran anda
Selesai memasukkan alamat klik NEXT
 LAngkah 6 :

Selepas order anda di submit anda dikehendaki klik TOP UP NOW
pembayaran disini menggunakan konsep topup kredit




 Langkah 7:

Pilih amaun topup dan juga cara pilihan pembayaran
Disini jumlah minimum yang and aperlu topup bagi setiap transaksi adalah RM60
Jadi cik iena memilih RM60 dan cik iena memilih menggunakaan maybank2u
Pilih amaun topup dan juga cara pilihan pembayaran
Pilih amaun topup dan juga cara pilihan pembayaran

pembayaran online
pembayaran online menggunakan maybank2u
pembayaran online
maybank2u

pembayaran online
maybank2u




pembayaran online
SELESAI



 Okay tak sabar rasanya cik iena nak dapat dress cantik ni . Walaupun seksi tapi cik iena tak la pakai macam tu tau . Mix match kan dengan inner dan kain atau seluar . Cik iena suka material Lace yang di gunakan sebab tu cik iena beli . Nanti bila dah terima cik iena akan share okay
(^_~)

Untuk pengetahuan anda sekarang Ezbuy.my  ada membuat banyak tawaran hebat diantaranya adalah

Kempen Prime Exclusive yang mana ianya menawarkan kos penghantaran sebanyak RM8.80 tanda had saiz mahupun berat parcel yang kita beli . Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ini sila klik http://marketing.ezbuy.my/prime_land/

BERITA BAIK

Gunakan KOD : ezfriend15

Untuk mendapatkan 15% shipping fee

Bagi anda yang baru mendaftar dengan EZBUY, anda juga berpeluang untuk mendapatkan voucher bernilai RM15 yang akan dimasukkan ke dalam account EZBUY anda.
free sign up

Jadi, jika anda ingin membeli belah di EZBUY daftar di http://invl.co/h1n

Register untuk Prime Trial. Limited untuk 100 pendaftaran sehari

 Prime Trial

 dapatkan Borang Di https://goo.gl/7eXgQs



NEW UPDATE : 10/10/2016 CIK IENA DAH DAPAT DRESS YANG CIK IENA BELI. YA ALLAH CANTIK SANGAT. DAN SANGAT BERKUALITI MATERIALNYA. HARGA RM57.52 UNTUK KUALITI KAIN YANG MACAM TU MEMANG GILER MURAH IENA BAGI TAU. KALAU IKUTKAN MATERIAL MACAM NI LEBIH DARI RM100. IENA SANGAT PUAS HATI DAN NAK CARI DRESS LAIN. YANG PASTI KEBARANGKALIAN UNTUK SAMA BAJU DENGAN ANDA ANDA DI MALAYSIA KURANG. HAHA SERIUS CANTIK GILER. NANTI ADA MASA IENA SHARE DI BLOG YA


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve