Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Selfie Bersama haiwan farm in the city


Kebiasaannya kita selfie bersama teman-teman dan keluarga. Kali ni cik iena selfie dengan haiwan-haiwan di farm in the city. Memandangkan kesemuanya mesra alam macam cik iena boleh lah selfie walaupun ada rasa takut di hati. Selfie boleh kalau nak pegang, cik iena ni penggeli .


Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Cicak lidah biru pun terkejut sampai terkencing dengar cik iena menjerit. Menurut kata penjaga haiwan tersebut. Cicak lidah biru akan terkencing bila dirinya terancam.

Alkisahnya cik iena menjerit sebab abang yang jaga tu suka sakat cik iena. Dia bagi kat cik iena cicak lidah biru tu . Dia tengok gelagat cik iena suka selfie sendiri bawak diri ambil gambar hehe. Dia suruh pegang cik iena taknak sebab geli. Dia ambil and hulur kat cik iena. Huh masa tu memang menjerit lah. Terkencing terus cicak tu. hihi lawak betul



 
cicak lidah biru
Selepas abang tu buat persembahan burung kakak tua higgap di jendela,
abang tu kene kan cik iena lagi
T_____________T




Tapi takde gambar yang diambil time tu.
Abang tu bawa keluar ular bagi kami tengok.
Cik iena tengok dari jauh je sebab tak berani
Pandai dia borak-borak cerita pasal ular, tiba-tiba dia sentuhkan ular tu dekat tangan cik iena
huwaaaaaaaa
menjerit tak ingat dunia la cik iena
menjerit melompat-lompat
haishhh penggeli sungguh la
meremang bulu roma tau

Nak tengok gambar selain gambar selfie di farim in the city
klik



Selfie Farm In The City Sri Kembangan
ehh itu kura-kura, baek dia

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
iguana okay, meremang bulu roma

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
iguana pelik tengok cik iena selfie

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
itu ayam jantan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
ehhh marah pulak selfie dgn pakwe dia, mak hayam pun nak join selfie

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
merak ouh merak

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
abg gs and family sedang lihat ikan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
banyak kan ikan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
aiyaaa panas tapi nak selfie juga

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
rusa ni malas, duduk je

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
ouh rusa

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
peace

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
embekkkkkkkkkkk

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
ehh tak nampak burung besar yg hinggap atas tangan cik iena

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
feed the bird

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
itik ehh tu

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Ular atas kepala cik iena,
kalau pecah kaca tu.
tak kawen lah cik iena, kene telan ular haha

Selfie Farm In The City Sri Kembangan


Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

selfie dengan kura-kura pulak

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
selfie dengan rakun pulak

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
ehh nak minta dukung ke

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
rakun diatas kepala

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
kite tak berani dukung la

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
comel nye rakun2 tu

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie dengan anak ayam
haha anak ayam berani lah pegang 
(^_~)

Selfie Farm In The City Sri Kembangan


Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

selfie dengan burung hantu pula

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan

Selfie Farm In The City Sri Kembangan
 
Okay sekian gambar selfie dari cik iena.
Selepas beriadah di farm in the city,
cik iena makan dan photoshoot pulak di taman berhampiran.
 
okies next update.
photoshoot bunga bunga cinta
haha
 
Nota Blog : gambar haiwan2 comel dari enchek photographer nanti cik iena update bila photog bagi gambar (^_~)
 
 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

LUNCH AT MAKER'S CAFE



Semalam cik iena cuba menu lain di Maker's Cafe, Spaghetti Seafood Aglio Olio  Rasa nya sedap, cuma agak sejuk jika dibandingkan dengan yang pernah cik iena makan di tempat lain. Mungkin selama tempoh promosi voucher yang sedang berlansung dari 1 hingga 15 March ni Maker's cafe masak dalam kuantiti yang banyak sekali masak untuk mengelakkan pelanggan menuggu lama.
Kebiasaan hidangan macam ni dimasak panas-panas kemudian makan baru sedap kan. Dari apa yang dirasa resepi nya sedap cuma bila ada rasa sejuk-sejuk aircond tu rasa macam kurang umphp.
Mungkin selepas habis promosi akan masak seperti biasa.

spaghetti olio seafood
spaghetti olio seafood
 Cik iena guna voucher ni
Tapi hanya boleh guna satu je sekali transaksi

LUNCH AT MAKER'S CAFE


LUNCH AT MAKER'S CAFE
yang ni simpan guna kemudian

LUNCH AT MAKER'S CAFE
cik iena guna vouvher yang free drink



 Khusyuk makan , cik iena lupa ambil gambar makan
okay sebelum balik office selfie sikit
(^_~)

iena eliena ratu selfie


Nota Blog : Olio yang sedap menepati citarasa cik iena -> http://www.ienaeliena.com/2015/01/urbean-cafe-avenue-k.html

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

KATALOG AVON KEMPEN 5 2015


Katalog AVON kempen 5 2015 
Tarikh
1 - 15 Mac 2015
 
"Memperkenalkan 
ONLY DELIGHT
Raikan saat-saat indah kehidupan
Celebrate life's colourful moments"
 
 
Katalog Sebelum
 
 KATALOG AVON KEMPEN 4 2015
 
Katalog Semasa Sila Klik
KATALOG ONLINE AVON
 

Untuk membuat Pesanan secara online
Sila hubungi adik manis


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Green Smokey Eyes

Green Smokey Eyes



Green smokey eyes make up Untuk photoshoot sabtu yang lepas.Cik iena make up simple je sebab photoshoot petang, pagi cik iena ada hal di golf club shah alam and pergi farm in the city. Kalau make up lebih-lebih orang pandang pelik nanti. Bulu mata che ta pun pakai masa photoshoot je (^_~)

Kebetulan time ni memang cuti solat. Make up dari rumah la sebab malas nak bawa barang make up. Nasib la make up cik iena dari lepas subuh sampai pukul 6 petang still maintain. Hehe tak perlu la make up lagi. Touch up sikit sikit je.



Green Smokey Eyes


Okiess nanti cik iena share make up ni bertahan sampai pukul 6 petang macam mana rupanye 
(^_~)

Nota blog : nak make up tahan lama kene la pakai make up yang berkualiti. Jangan make up pasar malam okay (^_~)


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Kungfu Bake Rice Aeon Big subang Jaya


 


Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya
 

Kungfu Bake Rice merupakan salah satu restoran di bawah Paradise F&B Malaysia Berhad. Setelah mendapat sambutan yang menggalakkan di KLCC,  Kungfu Bake Rice telah membuka cawangan yang ke dua di AEON Big Subang Jaya yang terletak di  Lot G-04 & G-13.



Kungfu Bake Rice memberi anda kebebasan untuk customize hidangan pilihan anda terutama hidangan istimewa mereka iaitu Cheese Bake Rice



The Duo Master (Fish Fillet & Chicken Chop) - RM 16.90
The Duo Master (Fish Fillet & Chicken Chop) - RM 16.90
Cik iena suka sos krim dan sos tomato untuk hidangan ini. Rase dia memang sedap, sos kari jepun pun sedap tapi cik iena lebih suka gabungan sos krim dan sos tomato.

Terdapat Pelbagai Pilihan Menu untuk Cheese Bake Rice iaitu


  • The Duo Master (Fish Fillet & Chicken Chop) - RM 16.90
  • Chicken Chop Bake Rice - RM 13.90
  • Chicken Cutlet Bake Rice - RM 14.90
  • Mushroom Bake Rice - RM 12.90
  • Sausage Bake Rice - RM 13.90
  • Beef Patty Bake Rice - RM 15.90
  • Fish Fillet Bake Rice - RM 15.90



*Cheese Bake Rice diatas di hidangkan bersama keju mozzarella diatasnya dan dua sos pilihan dimana anda boleh membuat pilihan diantara 3 sos yang disediakakan iaitu sos krim, sos tomato dan sos kari Jepun


Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90


Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90

Japanese Black Pepper Curry memang sedap . Kari nya tidak berlemak sangat. Ada santap tapi tak terlalu pekat yang boleh menyebabkan kita cepat muak . Kari jepun  ni rasa dia agak manis sedikit  ditambah dengan Black pepper memang gabungan yang Umpphhhh
NAH JEMPUT MAKAN, SEDAP TAU

Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90


Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90

Tom Yam Soup Highly Recomended By cik iena
Diantara menu paling cik iena gemari di Kungfu Bake Rice
Tom yam ini pada asalnya memang pedas, walaubagaimanapun kita boleh request untuk tone down kan tahap kepedasan tu.
Cik iena cadangkan yang kurang makan pedas macam cik iena kene minta yang kurang pedas la tau.
Cik iena memang penggemar Tom Yam. Sebelum ni cik iena suka makan tomyam dekat Secret Recipe . Tapi Sekarang dah jumpa yang lebih sedap dari Secret Recipe.

Harga yang ditawarkan sangat berpatutan dengan bahan-bahan yang terdapat didalam tom yam ni.
Ada sotong, udang, cendawan, isi ikan, ayam
Orang kata lauk nya banyak lah
memang berbaloi baloi tambahan lagi saiz nya sangat besar

Ni cik iena tunjuk betapa besarnya tom yam ni
(^_~)
Perut cik iena boleh makan 1/3 je

Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90

Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90

Besar kan tom yam
The Best Tom Yam Nyummyyyyyy
alamak Cik iena pun nampak besar jugak,
cardigan ini yang bersalah, cardigan tu menampakkan cik iena gemok haha 



Rice And Noodles


  • Pan- Fried Omelette Rice - RM 12.90
  • Kung Pao Chicken Rice - RM 13.90
  • Yang Zhou Fried Rice - RM 13.90
  • Chicken Cutlet Nippon Curry Rice - RM14.90
  • Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
  • Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
  • Tom Yam Seafood Fried Rice - RM 15.90

Kungfu Burger - RM7.90
Kungfu Burger - RM7.90 + add on Egg Rm1.60

Jom Kita lihat isi dalam Kungfu burger
Peha ayam yang dipanggang dan disaluti Pao Sauce

Kungfu Burger - RM7.90
Kungfu Burger - RM7.90 + add on Egg Rm1.60
Kungfu Burger - RM7.90
Kungfu Burger - RM7.90

Signature Burger (Add on RM 4 For Drink + Fries)


  • Kungfu Burger - RM7.90
  • Beef Patty Burger - RM 7.90
  • Fish Fillet Burger - RM 8.90
*Pilihan minuman - Cincau / Chrysanthenum / Green Tea / Coke / Sprite
*Tambah Cheese atau Telur pada RM 1.60


Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90
Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90


Kungfu French Toast sangat sedap, cik iena cadang kan anda di luar sana mencubanya
Pasti menjilat jari . Jom tegok isi dalam Kungfu French Toast
Kita bedah Kungfu French Toast

Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90
Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90



Kungfu French Toast Memang Best
Umpppphhhhhhh

Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90
Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90

Toast

  • Original French Toast - RM 4.90
  • Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90

NOODLES


  • Nissin Noodles With Chicken Sausage - RM 8.90
  • Nissin Noodles With Chicken Luncheon Meat - RM 9.90
  • Nissin Noodles With Chicken Chop - RM 9.90
  • Shin Noodles With Chicken Sausage - RM 10.90
  • Shin Noodles With Chicken Luncheon Meat - RM 10.90
  • Shin Noodles With Chicken Chop - RM 12.90

* Nissin tidak pedas (Original flavour)
* Shin pedas (Spicy Soup)


Mashed Potato - RM 3.60
Mashed Potato - RM 3.60
Mashed Potato dari Kungfu Bake Rice rasa dia lebih sedap dari mashed potato KFC okay
Anda di luar sana mesti cuba.

ADD-ONS

  • Sunny Side Egg - RM 1.60
  • Mashed Potato - RM 3.60
  • French Fries - RM 5.90

 DRINKS


DRINKS
DRINKS

Air yang patut anda cuba adalah Stylo Coffee
Coffee yang tidak berapa manis dan pahit.
Just Nice
Must Try !!
Stylo Coffee (Hot) - RM 5.90
Stylo Coffee (Hot) - RM 5.90


Stylo Coffee (Iced) - RM 6.90
Stylo Coffee (Iced) - RM 6.90

Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya

 
Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya
Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya

 

Lot G-04 & G-13 , Aeon Big Subang Jaya
Waktu Perniagaan - 10 AM Hingga 10 PM
Website www.paradisefnb.com.my
Facebook Paradise Group Malaysia


Nota Blog : Senang je nak cari Kungfu Bake Rice Aeon Big Subang Jaya, berdekatan dengan KFC dan Secret Recipe . Pada anda yang berada di kuala lumpur boleh lah datang ke KLCC. Signature foodcourt KLCC, Stall 7B (Naik escalator, pergi ke bahagian kanan - hujung). Berita baik juga Kungfu Bake Rice akan membuka cawangan ketiga namun tempat baru masih belum tau lagi. Berkemungkinan di sekitar kuala lumpur lembah klang.









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve