Day 4 : With 1Charity Volunteer & homeless (28 April 2012) VS Bersih 3.0


Kali ini suasana agak berbeza kerana pada hari tersebut adalah hari dimana perhimpunan bersih dijalankan iaitu pada hari sabtu 28 April 2012.
Pada ketika ini kami kekurangan volunteer kerana kebiasaannya pihak 1Charity akan membuat pengagihan makanan kepada homeless/gelandangan adalah pada hari khamis dan jumaat setiap minggu.

Memandangkan tiada NGO lain yang membuat pengagihan makanan kepada homeless pada hari tersebut kerana risau akan keselamatan masing2 berikutan perhimpunan bersih yang diadakan,
pihak 1Charity memutuskan untuk membuat pengagihan makanan pada hari tersebut.

Memandangkan keputusan dibuat ecara mendadak dan keputusan dibuat sehari sebelum hari tersebut.Maka kami kekurangan volunteer yang hadir utk membantu memasak dan mengagihkan makanan.

Akan tetapi itu tidak menghalang pihak 1charity & volunteer untuk meneruskan hasrat murni tersebut.
Syukur alhamdulillah berkat kerjasama semua.
Aktiviti ini berjaya dijalankan.


Walaupun kepenatan,kami sangat gembira kerana para gelandangan/homeless begitu
bersungguh2 mengucapkan terima kasih kpd kami
(^_~)
berkali2 mereka mengucapkan terima kasih diatas makanan yang diberikan..

Pada malam tersebut tidak ramai homeless yang hadir kerana keadaan di ibu kota yang tidak mengizinkan mereka hadir..

Seramai lebih kurang 100 org homeless/gelandangan hadir
untuk mengambil makanan.

Menu makanan pd malam tersebut adalah
sardin dan telor+sayur
walaupun menu simple tapi hampir 3 kali mereka tambah
(^_~)
seronok sangat tgk..

sampai kene tunggu nasi masak lagi

18 kg beras dimasak pd mlm tersebut.
alhamdulillah habis kesemuanya..



cik iena  yeayy..panas nasi nie..leh stim muke(^_~)
balik umh terus pakai masker :p

with my new friend- eja



Sardin
(^_~)



Telur + sayur




Opss
kebiasaan nya kami guna meja..
tp meja takde..
akibat perhimpunan bersih..
meja dah rosak
T__T

Terpaksa lah bersila kt bwh


nie org kuat kiter(^_~)




ouchh gegewdikkkk bergmbr




with eja
(^_~)

yeayyyy dah siap basuh lantai
rajin nyeee
anak sape lah tu


huhuhu 
nie
akak pink
(^_~)
ade volunteer panggil cik iena name nie

wahh eja nie sempat2 jer ber fb tu
(^_~)


Gambar x bnyk sb semua bz time nie
hihi 

cik iena hapy sgt2 tgk homeless tu hepi dan say thanks bnyk2 kali
(^_~)

seronok tgk dorang makan bertambah tau..


notes: masa nak dtg masjid jamek nie..punya lah susah..jalan banyak tutup..nk masuk masjid jamek pun polis block jalan..
syukur alhamdulillah polis bagi masuk lepas terangkan ape tujuan datang situ
suasana kt KL lengang je time tu..blh lah berguling2 kat jalan dpn lrt masjid jamek tu..hihi xde kereta lansung..hahaha ye la jalan tutup kan
(^_~)


Khamis dan jumaat nie ade lagi program nie
semoga cik iena dkurniakan kesihatan yg baik untuk terus menghadirkan diri dalam program nie
(^_~)

Kalau korang nak join mohh mer dtg masjid jamek..setiap hari khamis & jumaat pkul 9 mlm


Entry Berkaitan :









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


9 comments:

  1. eh akak da bole join volunteer ni eh.. hee :D

    ReplyDelete
  2. hai dear..freelance m0del ye??..
    bestnyee...sy pun dari dulu teringin nak jadi mode gak, tp tak kesampaian ehehe
    nice to meet u..
    done follow ur blog ^_^

    ReplyDelete
  3. terima kasih singgah kat blog saya...saya dah vote n follow akak....
    Bestnya akak model follow saya
    TQ really appreciate that..

    ReplyDelete
  4. ara : yups dh blh join yunk:)
    mimie: sama2..thanks yer(^_~)
    nieyya : same2 nieyya ..terima kasih kembali sb follow:)

    ReplyDelete
  5. wah,cik iena sakan masak2,,hee,,macam best jadi volunteer..dapat eratkan silaturahim kan(^_^) 5 star untuk entry ni..like!

    ReplyDelete
  6. wah 5 star dia dapat . suka la tu ^^ ok sbgai budak kecik ain bagi akk one million star . ok fair ? huhuhu^^

    ReplyDelete
  7. hihihi (^_~)
    wah bnyk nye
    mekasih yunk

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve