Thursday, April 19, 2012

TEKNIK SOLEKAN RINGKAS

Mekap secara betul elak wajah kelihatan lesu 

MAHU kelihatan anggun dengan wajah yang bersolek rapi tapi tidak tahu bagaimana caranya menyebabkan ramai wanita tampil di khalayak dengan penampilan solekan yang keterlaluan atau wajah yang lesu tidak bermaya.

Bagi memberi peluang kepada wanita terutama wanita bekerjaya mempelajari teknik betul untuk bersolek,disini diberikan panduan solekan ringkas agar ia memberi manfaat kepada semua.

Wajah
Bersihkan wajah terlebih dulu sebelum disapu pelembap dan seterusnya bedak asas. Pastikan anda memilih bedak asas dan bedak yang sesuai dengan kulit bagi memastikan solekan tahan lama dan kekal gebu. Lanjutkan dengan sapuan pemerah pipi pada tulang pipi tapi ingat, jangan terlalu berlebihan.

Pastikan sebelum membeli bedak, pastikan anda mengenali warna dan jenis kulit terlebih dulu.Wanita yang mempunyai kulit berminyak lebih sesuai mengenakan bedak jenis debu, kulit kering pula digalakkan menggunakan bedak padat manakala mereka yang berkulit kombinasi, gunakan alat solek berasaskan air.

Bibir 
Lengkapkan penampilan dengan sapuan solekan yang secukupnya saja. Jika ingin bibir kelihatan penuh, bentuk dengan menggunakan pensil bibir berwarna neutral atau semula jadi. Selepas itu, oles gincu berwarna merah jambu sebelum diakhiri dengan sapuan pengilat bibir.

MataJangan terlalu berani memadankan terlalu banyak warna pembayang jika anda ingin tampil sederhana. Pilih warna selamat seperti coklat, hijau dan ungu. Aplikasi maskara penting sebagai pelengkap solekan mata anda.

Pastikan piilihan warna adalah yang sesuai dengan usia, juga warna kulit dan pakaian supaya wajah anda tidak kelihatan pelik dilihat orang lain.

Alis mata
Gunakan pensil alis untuk merapi dan membentuk kening. Ramai wanita yang mengabaikan bahagian alis sedangkan goresan ringkas pada bahagian berkenaan dapat menaikkan seri wajah.

Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

GELANDANGANKamus Dewan Edisi Empat mentakrifkan, gelandangan sebagai orang yang tiada pekerjaan atau tidak mempunyai tempat tinggal yang tetap, manakala Mr. Dominic Mapstone, Social Worker and Director of Rebecca Community pula mentakrifkan gelandangan sebagai "...an inadequate experience of connectedness of family and or community".

Menurut Hall, 2009, istilah Gelandangan atau Homeless pada asalnya disebut sebagai Vagrants yang kemudiannya digantikan kepada bahasa Eufemistis iaitu Homeless.

Melalui takrifan di atas dapat difahami bahawa gelandangan adalah individu atau sekumpulan orang yang bukan sahaja tidak mempunyai pekerjaan atau tempat tinggal tetapi juga telah hilang kefungsiannya dalam keluarga ataupun masyarakat. Golongan ini juga sangat berkait rapat dengan fenomena orang papa seperti yang ditafsirkan di bawah seksyen 2, Akta Orang-Orang Papa 1977 iaitu:

(i) seseorang yang mengemis di tempat awam hingga menimbulkan kegusaran atau mengganggu orang ramai yang biasa mengunjungi tempat tersebut; atau

(ii)seseorang peleser yang dijumpai di tempat awam, sama ada ia mengemis atau tidak, yang tiada mata pencarian pada zahirnya atau tiada tempat tinggal atau tidak dapat menyatakan hal dirinya dengan memuaskan.

Gelandangan atau homeless bukanlah satu fenomena yang baru. Namun, sejak akhir-akhir ini ia menjadi satu fenomena sosial yang semakin menarik perhatian umum di negara ini kerana ia menimbulkan kegusaran masyarakat sekeliling dan semakin banyak dibangkitkan di dalam media cetak dan media elektronik, terutamanya masalah gelandangan yang berlaku di sekitar Bandaraya Kuala Lumpur.

Masalah gelandangan kebiasaannya terjadi akibat sukar untuk mendapat pekerjaan, tidak mampu menanggung kos sara hidup dan sewa rumah yang tinggi terutamanya di bandar-bandar besar. Golongan penagih dadah dan pesakit mental yang telah terbiasa dengan kehidupan bergelandangan yang bebas dan tidak terikat dengan sesiapa juga menyumbang kepada isu gelandangan ini.

Pada masa ini, golongan gelandangan menjadi sebahagian daripada pemandangan biasa di sekitar kawasan ibu negara, khususnya pada waktu malam. Keadaan ini secara tidak langsung boleh menjejaskan reputasi dan imej negara. Isu gelandangan ini tidak lagi boleh dianggap sebagai isu terpencil tetapi perlu dilihat sebagai masalah sosial yang wajar ditangani dan dicari jalan penyelesaian dengan segera. Justeru, mekanisme yang terbaik bagi menangani isu ini, sekaligus dapat membantu mereka diintegrasikan semula ke dalam masyarakat serta tidak terus tercicir daripada arus perdana pembangunan negara perlu dirancang dan dilaksanakan dengan sebaik-baiknya.TAHUKAH ANDA HAMPIR 80 % GELANDANGAN ADALAH TERDIRI DARI KALANGAN ORANG MELAYU YANG BERAGAMA ISLAM.
OLEH KERANA RAMAI DIANTARA GELANDANGAN ADALAH BERAGAMA ISLAM,ADA SEGELINTIR PIHAK GEREJA YANG MENAWARKAN SEJUMLAH WANG YANG AGAK LUMAYAN KEPADA INDIVIDU ISLAM YANG BERTUKAR AGAMA KEPADA KRISTIAN DAN JUGA INDIVIDU YANG BERJAYA MENG KRISTIAN KAN GELANDANGAN ISLAM INI JUGA DIBERI UPAH RM YANG LUMAYAN.


SUMBER INI DIPEROLEHI OLEH SAHABAT CIK IENA YANG SEDANG BERGIAT AKTIF DALAM USAHA MEMBANTU GELANDANGAN2 ISLAM SUPAYA TIDAK TERJEBAK DENGAN AGAMA KRISTIAN.Cik iena dh lama dgr mengenail gelandangan nie.Tapi cik iena tak dengar lg isu org kristian memberi ganjaran RM kpd gelandangan islam yg bertukar agama ke kristian.

Esok malam, 20 April 2012 cik iena dijemput untuk sama2 membuat kerja2 amal menyediakan makanan bagi membantu gelandangan2 di kuala lumpur.

Insyaallah cik iena akan hadir
(^_~)Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

FAEDAH MEMBERUS GIGI

Mengapa perlu memberus gigi ? 

Amalan memberus gigi secara teratur dan berkesan adalah langkah pertama untuk mengekalkan gigi dan gusi yang sihat. Kesihatan mulut yang baik menyumbang kepada penambahbaikan kesihatan dan peningkatan kualiti hidup. 

Bagaimana memberus gigi dapat membantu? 

Amalan memberus gigi sehingga bersih dan secara teratur membantu : 
bersihkan sisa makanan dan plak gigi. 
cegah kerosakan gigi (karies gigi), penyakit gusi (penyakit periodontal) dan nafas berbau (halitosis). 

Perlukah berus gigi ditukar? 

Ya, berus gigi perlu ditukar: 
apabila bulu berusnya mula kembang atau haus. 
selepas berlaku jangkitan mulut atau kerongkong seperti batuk. 
selepas 3 bulan penggunaannya. 

Berapa kerap gigi perlu diberus? 
Berus gigi anda sekurang-kurangnya dua kali sehari terutamanya selepas makan dan malam sebelum tidur. Berus selama 2-3 minit. 

Bagaimana memilih berus gigi yang baik? 

Pilihlah berus gigi yang mempunyai ciri-ciri berikut : 
saiz yang sesuai dengan mulut. 
pemegang yang selesa dan teguh. 
bulu berus yang lembut dan hujungnya membulat. 

Apakah cara terbaik untuk memberus gigi? 

Langkah-langkah berikut dapat membantu anda mengamalkan teknik memberus gigi yang berkesan : 
Pada permukaan luar dan dalam, letakkan berus pada kecondongan 45 darjah dan mulakan memberus dari gusi ke gigi. 

Pada permukaan mengunyah, pegang berus gigi mendatar dan berus ke luar dan ke dalam. 
Pada bahagian dalam gigi hadapan, tegakkan berus gigi dan berus perlahan-lahan ke dalam dan ke luar dengan menggunakan hujung berus. 

Di celah-celah gigi / kawasan interdental, gunakan berus gigi kecil (berus interdental) dengan gerakan ke luar dan ke dalam. 
Pegang berus gigi mendatar dan berus lidah dengan menolak berus ke hadapan dan ke belakang. 

Adakah petua-petua yang lain? 

Pastikan memberus gigi dengan teliti terutama di pinggir gusi dan di celah-celah gigi. 
Jangan berkongsi berus gigi. 
Gunakan ubat gigi berfluorida. 
Simpan berus gigi berasingan (tidak bersentuhan dengan berus gigi lain) untuk mengelakkan daripada jangkitan penyakit melalui bulu berus.

Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Hilangkan Lebam Bawah MataLingkaran hitam bawah mata seringkali menjadi masalah terutama kepada wanita. Mereka sering menutupinya dengan memakai cermin mata gelap. Namun begitu, mereka tidak perlu risau lagi setelah mengamalkan petua ini yang hanya menggunakan sebiji kentang. Senang dan mudah.Ikuti cara2 seperti berikut;

1. Ambil 1/2 atau sebiji kentang.

2. Kupas kulit kentang tadi dan bersihkannya sebelum kisarkan ia sampai halus.

3. Kemudian, letakkan kentang yang telah dikisar tadi di atas sehelai kain lembut dan bersih.

4. Sapukannya pada bahagian bawah mata anda yang bermasalah secara perlahan-lahan.

5. Pastikan juga sapuan tersebut tidak kena pada mata.

6. Biarkan sapuan tadi menyerap pada kulit di bahagian bawah mata kira-kira dalam 15 ke 20 minit.

7. Selepas itu, barulah anda basuh bahagian tersebut dengan air bersih.

Amalkan petua ini setiap hari jika anda berkesempatan. Jika diizinkanNya, lingkaran hitam pada bawah mata anda boleh dihilangkan.


Selamat Mencuba dan Berjaya!


Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Photoshoot @ Tmn Botani Putrajaya

Talent :Iena Eliena

Mua:Iena Eliena

W/Drop:Iena Eliena

Crew:La Ahmad,Ro Hass Nain,Irwan Shah Shah TikusMakmal,Khairil Anuar Black Orionpax,cousin Irwan Shah Shah


Photographer : La AhmadPhotographer : Dex Fadle


Photographer : Dex FadleThanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Barbie Doll Outing"Barbie Doll" Outing @ Tasik Permaisuri Cheras

Organizer : Felix In

MUA : Iena Eliena

Model : Iena Eliena

Wardrobe : Iena Eliena

Photographer : Own's NizamPhotographer : Own's Nizam


Photographer : Own's Nizam
Photographer : Own's Nizam
Photographer : Own's Nizam
Photographer : Own's Nizam
Photographer : Own's Nizam
Photographer : Fiqa Qisfani 
Photographer : Fiqa Qisfani 


Photographer : Fiqa Qisfani 

Photographer : Fiqa Qisfani 
Photographer : Fiqa Qisfani 
Photographer : Fiqa Qisfani 

Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

Giveaway time..
jom same2 memeriah kan giveaway yg dianjurkan oleh lidarahim.com
utk join KLIK SINI

SYARAT2 NYA

1. Sediakan satu entri khas yang bertajuk :  :: RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com :: dan linkkan ke entri-> KLIK SINI
2. Copy & paste senarai hadiah di bawah ini ke dalam entri kamoo-kamoo.

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
 Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
 Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang
3. Terbuka kepada blogger warganegara Malaysia sahaja.


4. Nak follow blog ini dialu-alukan tetapi tidaklah diwajibkan. Tapi make sure la masa pengumuman pemenang nanti dapat alert dan beri feedback dalam masa 3 hari selepas pengumuman dibuat. Lepas 3 hari tak der feedback, automatik LR akan buat cabutan baru untuk pemenang baru k.


5. Nak tag kawan-kawan juga dialu-alukan tapi tidaklah diwajibkan.

6. Tinggalkan link lengkap entri kamoo-kamoo di ruangan komen entri ini. Oh ya.. letakkan sekali ID facebook atau alamat emel untuk mudah dihubungi nanti.

7. Tarikh tamat GA ini pada 07.05.2012jam 12.00 tengahari.


Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Wednesday, April 18, 2012

Petua Hilangkan Parut Jerawat
1. Mula-mula ambilkan sedikit madu dicampurkan dengan bedak sejuk. Insyaallah petua ini dapat menghilangkan jerawat yang kebanyakannya masalah ini dirasakan oleh setiap wanita.

2. Ambil sepotong ubi kayu. Kupas kulitnya. Buang kulitnya. Bersihkan. Parutkan. Perah untuk dapatkan airnya. Sapukan air perahan pada muka anda yang ada bekas jerawat. Lakukan setiap hari selama seminggu. Insya-Allah, kesannya memuaskan.

3. Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut pada waktu malam. Esoknya, cucilah dengan air suam. Amalkan 3 kali seminggu.

4. Tumbuk sepuluh helai daun sireh muda. Tempelkan pada muka terutama bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

5. Kisar timun dan tapis airnya.Tampalkan hampas timun pada wajah yang berparut. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci dengan air suam.

6. Rajin membasuh muka dengan air suam. Beberapa kali dalam sehari.

7. Perah buah Lemon, dan amik jus nya sahaja. Lumurkan jus lemon ke muka 2 kali sehari dan minum jusnya 1 kali dalam sehari.

8. Cuba jangan stress. Ini kerana Stress seringkali menyebabkan jerawat.

9. Menggunakan daun Lidah Buaya. Ambil jel nya saja dan lumurkan ke bahagian parut sehingga kering. Kemudian bilas dengan air suam. Boleh juga jel nya dibuat jus dan diminum sekali sehari.

10. Air panas mati, Air suam. Banyakkan meminum air masak. Kerana air adalah penawar untuk segala jenis penyakit.
Selamat Mencuba (^_~)

Sumber : petuanenek


Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

3 Cara Merawat Rambut Kerinting
Rambut keriting mempunyai pelbagai ragam. Jenis kerinting ini termasuklah keriting besar, keriting ikal hingga keriting yang sangat melingkar. Kerana pelbagai ragam inilah, rambut keriting memiliki banyak masalah kerana juga setiap orang punyai pola keriting yang berbeza-beza.

Seperti kebanyakan rambut, rambut keriting juga boleh bertekstur sangat baik, sedang, tebal dan kasar.

Menurut YouBeauty, para ahli belum mengetahui jelas mengapa ada banyak jenis rambut. Tapi yang pasti, bentuk rambut (Anda yang berambut keriting, memiliki style rambut yang keriting juga) dan protein rambut (keratin) yang ada di pangkal rambut akan memengaruhi jenis rambut anda. Semua jenis rambut akan tumbuh melintir, apapun jenis rambut anda, rambut akan semakin keriting jika jumlah untirannya semakin banyak.

Jaga kelembapan 
Para pemilik rambut kerinting sangat perlu menjaga kelembapan rambutnya. Agar rambut keriting lebih halus dan lembut dengan menggunakan perawatan’ deep conditioning’ dua kali sebulan. Jika rambut anda kering, jangan terlalu banyak diramas – usahakan hanya dua kali seminggu.

Hati-hati Mengeringkan
Anda harus berhati-hati menangani rambut kerinting. Hindari penggunaan tuala yang terlalu kasar ketika mengeringkan rambut atau membungkus rambut anda dengan tuala untuk menyerap air ketika menggeringkan rambut.

“Rambut kerinting harus dikeringkan dengan perlahan, tapi jika jadual anda terlalu sibuk, usapkan tuala dengan lembut dan pastikan rambut anda tidak berantakan ketika diusap,” saranan penata rambut selebriti Kristan Serafino. “Jika rambut kerinting disentuh dengan kasar – ketika disisir – akan menyebabkan rambut kerinting natural anda bertambah kusut.”

Tambahn Conectique, sebaiknya keringkan rambut dengan jari tangan, dengan atau tanpa kipas angin. Hasilnya akan membuat rambut menjadi lebih teratur dan lentur.

Jangan sentuh 
Ketika menggunakan produk seperti krim penambah kerinting, gel atau mousse, ikutilah pola keriting rambut anda, putarkan dari bahagian tengah ke bahagian hujung rambut, saran Serafino. “Saat rambut sudah kering, maka anda baru boleh mengoleskan serum silikon pada hujung rambut untuk melembutkan pola keritingnya dan membuatnya lebih berkilau,”.

Setelah dihias, jangan sentuh lagi rambut anda kerana semakin anda “memainkannya”, rambut anda akan bertambah kusut.Cik iena : mmg susah jage rmbt curl nie
mase mude2 cik iena penah wt rambut curl..
hahahah zaman ngengade.
rmbt da lurus nk d curl2 kn..
susah sket nk jage..
pastu lurus kn balikopss ni gmbr lame
5 tahun yg lepas
(^_~)
skrg dh bertudung sepenuhnye


Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Petua Menghilangkan Jerawat MukaUntuk menghilangkan atau menghapuskan jerawat di wajah anda, amalkan salah satu petua-petua ini..

1. Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri. Kemudian bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.

2. Setelah muka dibersihkan, tutup muka dengan kain tuala yang lembab. Dekatkan muka ke wap nasi atau air panas selama lima minit. Ulangi beberapa minit. Kemudian pakai penyegar muka.

3. Sejukkan sedikit kanji nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Kemudian cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari hingga jerawat berkurangan.

4. Jika jerawat masih sukar hilang, rebus beberapa helai daun teh warna hijau. Ketika suam, lekatkan pada jerawat dan biarkan sehingga ianya kering.

5. Tumbuk segenggam bunga melur bersama sedikit air hingga lumat. Sapukan ke muka dan biarkan kering. Kemudian cuci dengan air kelapa muda.

6. Basuh muka dengan air basuhan beras. Setelah kering, cuci dengan air bersih. Amalkan selalu.

7. Rendam segenggam beras hingga kembang. Toskan airnya. Tumbuk beras ini bersama segenggam biji betik muda hingga lumat. Campurkan dengan sedikit air. Gentelkan kecil-kecil dan jemur hingga kering. Apabila hendak memakainya, bancuh dengan air dan tempelkan di muka.

8. Hancurkan beberapa helai daun pucuk jambu batu. Campurkan dengan bedak sejuk. Tempelkan di muka sebelum tidur. Amalkan setiap hari.

Selamat Mencuba (^_~)
sumber :petuanenek :)Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Now The People can afford a piece of German engineered excellence.


If you’ve always loved stylish and practical rides, keep your eyes peeled for this. As stylish as its siblings in the Volkswagen line up, it’s building anticipation on its pricing as the most affordable Volkswagen yet.

Witness the birth of the new Volkswagen Polo Sedan as it makes its highly anticipated debut and broadcast on the 19th of April.

Check back daily and see the price of the Volkswagen newcomer drop – now The People can afford a piece of German engineered excellence.Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Win a trip to London during the Olympic Games

Whether you’re a trainee journalist, avid blogger or just someone who likes to share exciting stories on Facebook or Twitter, you could be Samsung Global Blogger!

Just send in a short 30 sec video of yourself and why you deserve to go to London 2012 now! Entries ends on 29th April 2012Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Kotex - Upload Photo & winThe Kotex End Your Compromises Photo Contest gives you the freedom to show your ‘Before’ and ‘After’ situations in your own photos. So get creative and use their awesome photo filters too! Your compromising situation could just win you a full makeover worth USD 1,000 and exclusive Kotex merchandises!Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Tuesday, April 17, 2012

HIJABERS BLOGGERS PILIHAN


Salam..today cik iena nk join segmen "HIJABERS BLOGGERS PILIHAN" oleh seorang blogger yg famous .
haa tgk header kt atas tu pn dh tau sape blogger tu kn (^_~).
14 blogger yang bertuah akan dipilih dan Mak Dara akan  promote 14 blog tersebut bermula pada 23 April hingga 13 May nanti...

So ape lagi ,jika anda blogger perempuan yang berhijab..moh ler kiter join (^_~)
KLIK SINI UTK JOIN

SYARAT SYARAT NYA1) Buatkan satu entry bertajuk: HIJABERS BLOGGERS PILIHAN dan tepekkan header mak dara di entry itu.

2) Tepekkan gambar gambar anda/keluarga/teman anda yang mengenakan pakaian/tudung/hijab/alat aksesori ala ala Hijabers ataupun gambar makeup yang sesuai untuk para hijabers dan terangkan fesyen yang anda/keluarga/teman kenakan di gambar itu

3) Selesai. Tinggalkan link anda di kotak komen.

1 . Jubah + Inner Ayunar + PashminaFashion nie sesuai untuk ke majlis kenduri kawen atau mungkin untuk g Dinner ke..heheh tu pun tgk tema dinner tu lh yer..kalau xbersesuaian xblh la..

Jubah yg dipakai dikenakan dengan inner ayunar dan pashmina yg di lilit ditambah dengan aksesori untuk menambah kelaian dan seri pada tudung
(^_~)2. Selendang dari Rina Salleh

 Selendang nie cik iena beli kt Rina Salleh mase cik iena g kelas mekap dkt De Palma Ampang.
Mase tu Rina Salleh jadi cikgu tuk ajar style2 tudung 
(^_~)
cantik kn selendang nie ade 3 layer
Baju cik iena pakai baju lengan panjang bese tu + vest.
Pastu pakai seluar slack + short skirt yg warna nye sama dgn vest..
huhu xselesa klu nmpk punggung..
sb tu pki short skirt tu
3. Inner Ayunar + shawl ala2 ct
Inner ayunar nie ade 3 layer(3 color)
dan blh pakai dgn pelbagai gaya..
cik iena pakai inner ayunar + shawl ala2 ct..
ehh tp kene la pakai outer syia klu x nty nmpk plak leher kn ..
lepas tu cik iena pakai sedikit aksesori kt kepala..
hairben je


4. Inner Ayunar + shawl hitam
simple je..pakai inner ayunar + selendang hitam di lilit kan dan tambah siket aksesori
(^_~)
nk bg nmpk serasi dgn baju pakai belt warna hitam


5.  Inner Ayunar + selendang Kuning + Outer syria pink
cik iena pakai inner ayunar + outer syria pink..
nk kasi warna naik :) kalau pakai outer syria kuning nty tenggelam plak..
selendang kuning nie d belit je..
cik iena tak pakai aksesori sebab selendang kuning tu ade beads dh kt ats dia tu..
tp x berapa nmpk laa dlm pic nie..
hehehe


6. Hoodies
yg ni plak cik iena pakai jubah ala2 hoodies
so da xpayah nk pakai shawl lain dh..pakai inner je
(^_~)

7. Tudung Ct + kaftan
Ouchh sgt suke baju nie..
kaftan + tudung ct
simple but nice
(^_~)

8. Jubah + syria + shawl
Cik iena mengenakan jubah polkadot merah hiam dan tudung syria merah di lilit dgn shawl hitam
ditambah dengan aksesori d kepala untuk menambah kelainan..
Kwan cik iena plak pakai jeans + jaket and shawl.
(^_~)


9. Kebaya + syria

Simple je cik iena pakai kebaya hijau + kain batik dengan tudung syria.
kawan cik iena plak kebaya pepel + kain batik dengan shawl
(^_~)


10. Selendang Zulaika Butik Mama

Cik iena dan kwn cik iena
kedua2 nya pakai selendang zulaikha dari butik mama
(^_~)
opss nie tgh shoot product butik mama
menyempat je snap pic


Maaf ler pic kebanyakan nye bermekap sb pic2 diatas nie mmg cik iena kene memake up kn diri..
time gmbr2 ni diambil ade photoshoot(^_~)

haaa kalau yg suke ber mekap tu nk mekap2 xpe lorhh
tp lebey baik d kurang kn sedikit mekap nye yer kalau untuk daily..
(^_~)

Okiess sekian ...
jgn lupe join yer adek cantik manis yg berhijab :)


Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)