Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog



ZTE Blade V7 Lite Only RM 499

Flash Plus 2 2GB/16GB RM599 | 3GB/32GB RM729 Lazada Malaysia
Lazada Malaysia

cosmoderm

Saturday, May 12, 2012

Maaf cik iena Buzy T__T

Assalammualaikum & very good morning..
Cik iena mintak maaf sgt2 sb cik iena xupdate lagi senarai nama utk yg join GA cik iena(^_~)
Maaf sangat2 sb khamis & jumaat mlm cik iena bz dgn program charity bersama homeless dkt masjid jamek KL And Today cik iena ade Fashion Show dkt  de'palma inn s.alam ade The big event.. kjasama diantara Butik Mama n Majalah Keluarga.




Cik iena sempat update sblm tgh hari semalam je..
so mane yg komen x d publish lg tu maksudnye name tak update lg..
nanti balik dr fashion show cik iena update yer

Okies Wish Me Luck yer Ber"catwalk" kejap lagi
(^_~)

Opss promote butik mama jap
jgn lupa shopping kt butik mama yer
banyak koleksi menarik



cik iena : thanks a lot to team butik mama kerana beri kepercayaan buat cik iena untuk the big event nie.Insyaallah cik iena akan buat yg terbaik..
hahahah kalau catwalk kene jalan ala2 diva gituh
(^_~)












Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
read more

Friday, May 11, 2012

Khasiat Asam gelugor


ASAM GELUGOR ni banyak khasiatnya. Ais rebusannya dipercayai dapat mengecutkan rahim bagi wanita yang baru lepas bersalin.

Selain itu, ia juga dapat menurunkan berat badan.Ia terbukti ia sangat berkesan membantu mengekang nafsu makan dan menggalakkan penguraian lemak dalam tubuh manusia dan haiwan. Rangsangan kehilangan berat badan menerusi dua cara asas.

Penggunaan asam gelugur juga mendapat tempat dalam perubatan India kuno (Ayurveda) bagi mengatasi masalah penghadaman, rawatan cacing, parasit, tumor dan cirit-birit berdarah.

Air rebusan kulit buah asam gelugur juga dikatakan mampu digunakan untuk merawat reumatisme dan masalah dalam perut.



Selain itu buah tersebut dikatakan berupaya mengurangkan tekanan darah tinggi. Perubatan Melayu zaman dahulu menggunakan rebusan air daun dan akar asam gelugur untuk menyembuhkan sakit telinga melalui titisan ke dalam telinga.

Buah asam gelugur juga dikatakan mampu melegakan kesakitan gusi. Caranya adalah dengan mengambil sekeping asam gelugur dan kemudian basuh hingga bersih sehingga menjadi sedikit lembut. Tampal atau selitkan di celah-celah antara gusi dan bahagian pipi selama 10 hingga 15 minit. Kemudian kumur dengan air suam. 









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
read more

Yeay Hadiah Dari www.pupeliyana.com

Morning !!
Yeayy syukur alhamdulillah cik iena dapat gift dari www.pupeliyana.com
cik iena dapat Garnier Light B.B Pure Lemon Essence + Miniral Pigments
Terima kasih banyak2 cik pupel.
cik iena dh dapat dh hadiah tu
(^_~)

Sebelum ni cik iean pernah join segmen yg dianjurkan oleh www.pupeliyana.com
dan cik iena terpilih untuk dpt hadiah
entry cik iena simple je
tp cik iena terplih yeay
alhamdulillah ade rezeki nk dpt hadiah
kalau dh ade rezeki tu tak kemana kan
(^_~)

So korang pun jangan segan silu yer join giveaway cik iena
mane tau ade rezeki nk menang
"tuah ayam nampak dikaki
tuah manusia tak siapa yg tahu.."

jom layan pic yg cik iena ambil
(^_~)







thanks cik pupel
(^_~)












Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
read more

Conseptual Photoshoot: Perempuan Kurang Waras









Conseptual Photoshoot: Perempuan Kurang Waras


Photog: Shahril Sabu,Dokter Ajai,Amer Rule'

Wardrobe : Mazlinda Mat Derus









hhuhuhu



buroknye saye




hahahah org gilak
kire jari kaki




jom main ben 10




with ayu..
yeay ayu sporting gile2 cm cik iena




makkkkk saye takottt




vroooooooooommmmmm
nak balik umah..
sape nk tumpang





hahahha gado





ya allah muke cik iena
hahhaa






ngeh ngehhhhhhhh



lallalalaaaaaaa
rase cm org kurang waras btl






woppss ni betul2 berlakon depan org awam..
hakhak ader berannnnn!!!
















sedihhh
kehilangan anak
(^_~)

Malu pun ade jalan2 jd org gilak
photographer shoot dr jauh..
hihihi sempoi..








pakcik bas yg sporting bg tumpang gado2 kt bas






hahaha
mcm betol2 plak










hakhak
sape nk amek cik iena berlakon
hahhahahaha










Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
read more

Photoshoot @ Kerinchi









Photog: Shahril Sabu,
Harris Daniel ,
Dokter Ajai,
Ucu Zaim Clickerz 


















































Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
read more

Thursday, May 10, 2012

MUA Preview Sale From MAC (Cititel Midvalley)

Syukur alhamdulillah semalam cik iena sempat singgah mid valley untuk ambil invitation card untuk MUA Preview Sale From MAC (Cititel Midvalley) yang akan diadakan pada 18 Mei 2012.Event ini diadakan khas untuk ahli MUA is Makeup Artist (Malaysia).Cik iena merupakan salah seorang ahli dan cik iena layak untuk menghadiri Sale tersebut.Dianggarkan diskaun daripada 50 % hingga 80 % akan diberi istimewa buat ahli MUA is Makeup Artist (Malaysia) .Terima kasih kepada kak Marliy Kama & Syahidah Rahman for organize this big event.




yeayy dah dpt invitation card

tak sabar nk shopping barang2 mekap
(^_~)
Enchik tunang sila belanjer saya okeyhhhhh

okies lepas amek invitation card nie
masuk jj jap nk beli air
haussssss
nk cepat td berkejar ke mid valley takut tak sempat amek invitation card
:)


nyummm nyummm
suka minum jus tomato
tp tak penah try yg dlm tin..
slalu kt kdai mkn je
so try laa yg nie

satu utk cik iena
satu untuk encik 2nang
hihihi

okiesss 
benda wajib yg cik iena kene beli kalau dtg mid valley
adalah



hihihi xnak senaman jari da..
penat
hahahahaa

WAJIB BELI

Tako Tao




mmg fav cik iena
xmo share2 okeyhhh



heppppp
encik 2nang nie nk amek gmbr x bg tau



haaa bru okayyyy
ckp la nk amek gmbr
org kuat makan nie
(^_~)

balik dari mid valley
g gombak jmp my BFF
nk g tgk tempat majlis perkahwinan dia kt
tasik titiwangsa
cik iena akan jadi org kuat majlis dia nty
so nk kne g tgk lokasi & nk kene pk2 ape nk buat
hahaha
ala2 wedding planner gituh
huhuh seb bek la cik iena penah keje as assistant wedding planner
mase time blaja dlu
(^_~)
ade juge pengalaman



nie lah bff cik iena
ween
hihihih kurus da siket
diet nak kawen

berpeluh nye muke cik iena
nie muke tak mandi
hahahha

balik dr mid valley trus g gombak
dgn hari hujan + jln jem nye
huhu


opsss
cik iena da berisi
hahaha ween pn ckp cik iena da berisi sket
(^_~)

nk kene diet la cm nie










Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
read more