Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Sunday, September 21, 2014

Day 2 at Pulau Pinang:STREET ART AT ARMENIAN STREET, PULAU PINANG


 

 Hari kedua di pulau pinang (khamis-18/09/2014), Selepas berjalan jalan di Campbell Street and Pasar karat, jalan armenian,
Cik iena pergi street art dekat jalan armenian.
Rupa rupa nya street art ni dekat je dengan Campbell street (peneng street),
Jalan kaki pun boleh.

Kami tak tau, so bawak kereta la.
Haishh dah payah nak cari parking.
 
Pada mulanya cik iena ingatkan street art nie dia ade satu tempat je.
Macam cik iena pergi 3d museum dekat korea.

Rupanya dia bersepah sepah disepanjang jalan armenian.
tak semua banggunan ada lukisan nie.

So kita kene rajin lah berjalan and cari lukisan2 tu.
Cik iena tak habis jumpa semua yang pernah cik iena nampak orang upload
so ambik yang jumpa je lah
jom tengok
 
nie gambar2 art2 yang kami jumpa 
(^_~)
 




































 
okiess
tak banyak pun lukisan2 yang kami jumpa..
yang bawah ni pulak gambar2 lain sepanjang berjalan di armenia street..
hehe jalan2 mencari lukisan untuk ambil gambar..







masa berjalan2 dekat street art ni
terjumpa kedai aiskrim ni

sedap tau ice cream dia


lollipop ice cream..
3 RM 10



nyummyyy
sedapnyeee



yang menarik nya dalam.kedai ni ade sebuah perigi
perigi tu masih elok lagi



tuan kedai tengah menimba air perigi

okies macam biasa lah
cik iena nak jugak bergambar kt perigi nie



kalau nak makan lollypops ice cream and nak tengok perigi dalam kedai tu..
boleh lah cari lukisan yang dua org budak atas basikal..

kedai tu berhampiran lukisan tu






haaa
cari lukisan yang bawah nie




kedai lollipops ice cream tu berdekatan je dengan lukisan ni







 
 
Okies selepas pergi street art.
cik iena pergi gurney pulak
jalan2 cari pasembor yang dalam program kaka supper @ tv9





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

Facebook Comment