Mashed Potato Ikan Masin


Bila dah jarang masak and bahan nak masak takde, terpaksa masak asal boleh.Harini MC memang malas nak keluar. Mashed potato Ikan Masin, kelas ko mak jemah. Resepi ape lah ni. Yang pasti tekak cik iena memang tekak melayu


Dari pagi tadi baru nak makan ni ha ,mudah je cik iena masak ape yang ade.
Kebetulan ada kentang and ikan masin.

Okay jom cik iena tunjuk macam mana cik iena buat
haha rasa macam baby pulak makan macam ni hari ni

Dah lama cik iena tak masak sekarang sebab housemate memasak tak mengemas.
Itu dapur macam dia punya. Bila kita nak masak susah, pinggan mangkuk dia kat atas dapur kat dalam sinki. Jadi takde mood nak masak.
Ni sebab saket terpaksa masak apa yang ada la nak makan kan.

Kiter takde boyfren nak datang hantar makanan.
Kite duduk jauh dari family

eh takyah tacing lebih

JOm


Kentang yang di rebus

Bawang besar


bawang putih
Ikan masin
 cik iena tak tau ikan masin apa nama nya ni, tapi dia isi je lah. Takde tulang, so memang sesuai lah nak masak dengan mashed potato.

Ikan masin ni kawan cik iena yang bagi daripada sabah.
Thanks riana.
Sedap ikan masin ni
Berselera makan
haha tekak melayu sangat
(^_~)


kentang yang direbus, letak dalam blender

tumis bawang n ikan masin tadi sampai garing and letak black pepper, guna minyak sikit je

masukkan bawang n ikan masin yang dah di tumis garing dalam blender bersama kentang yang telah direbus

okay blender tanpa menggunakan air


Nyummmyyy sedap tau hehe
Kalau ada fresh milk lagi sedap ni, boleh buat potato soup . Macam mushroom soup tu
Huh favourite tu


Nasib lah pandai masak and pandai tuka-tuka resepi haha . Boleh la alas perut.
Ini kira makan malam sekali la.

Okay setakat ini saje (^_~)
gegedik nak update blog juga walau menu tak seberapa

ouh ikan masin






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve