Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label FaCeBooK. Show all posts
Showing posts with label FaCeBooK. Show all posts

Add dlm group,nk post kt wall ade syarat kene add 200 rakan


Dia add kiter dlm group..
lepas tu bile kite post ape2 kt wall tu 
d warning nye plak
kene add 200 kwn dlu bru blh post ape2 kt situ
cik iena bukn post jual2 brg pown..
haishhh ape la punye owner group

dh la group ko tu buat menyemak wall aku je dgn notification ko
xde ku heran pon 
aku biar je..


bru pos kt group tu skali da kene warning

g blah la..
baik xyah add

ramai jugak yg post kt wall tu kene warning

takpela cik tuan owner group KEDAI MIHARJA LELONG
kamu xpayah nk remove2 sy
dgn pantas nye saya remove diri sendiri

wat menyemak wall aku je dgn notififation dr group ko niehh

ntah pahape tah
buat group
pastu letakkn syarat add 200 org utk post ape2 kt group..
baik xyah add weihh
ko ingt aku heran ke dgn group ko tuh !!!

huhu marah sungguh ye cik iena nie

huh puas hati lpas klik LEAVE GROUP

New update 3 april 2012
ape daaa owner blog
missunderstanding la sgt kn
len kali bace btl2
nampak
perkataan
.com
tu ingat website nk jual brg ker
HELLOOOO
blog pun boleh ade domain okey
bukan company jer
huh
agak ketinggalan zaman







Kesimpulan nye jgn nk bersangka buruk jer
tgk dlu link ape yg org share
bukan cm yg lain yg duk promote brg itu brg ini
dok promote alat pembesar alat sulit lelaki bagai lah..
hahahaha

org nk bg brg percume bebbb
cik iena ni bukan peniage lorhhh
kite nk share je..

SEJUJURNYA TAKDE RASE RUGI LANSUNG LEAVE GROUP KAMU TUH
SEBESAR KUMAN PUN TAK RUGI

UNTUNG ADE LAH
SB XDE BNYK NOTIFICATION YG MENYEMAK KAN MATA KT FB CIK IENA









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

Adab BERFACEBOOK




1. Jangan kongsi status yang MENJATUHKAN MARUAH diri sendiri, apatah lagi maruah orang lain..berguraulah dalam BATASAN AKHLAK..menjatuhkan kemuliaan diri sendiri atau orang lain di hadapan khalayak facebook bukan ajaran Islam dan bukan akhlak seorang muslim..
*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸ 

2. Jangan tulis atau kongsi benda yang TIADA MANFAAT, kerana seorang mukmin itu senantiasa mengejar manfaat dan memberi manfaat kepada orang lain..sebaik-baik manusia, orang yang PALING BERMANFAAT pada manusia lain..
*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸ 

3. Jadikan setiap ketikan jari pada keyboard sebagai SAHAM PAHALA dan KEBAIKAN..mengeratkan silaturrahim, menyebarkan MESEJ TAZKIRAH, berkongsi khabar umat Islam dan sebagainya adalah nilaian IBADAH yang cukup besar..
*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸ 
Sabda Rasulullah saw :
"Barangsiapa yang MENGAJAK (seseorang) kepada petunjuk (KEBAIKAN), maka baginya PAHALA seperti pahala orang yang mengikutinya, tanpa mengurangi pahala mereka sedikitpun."
(HR. Muslim)
*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸ 

:: BERDAKWAHLAH menggunakan apa sahaja medium dakwah, yang penting tidak TERSASAR dari syariatNya ::
*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸ 


13 ALASAN TIPIKAL WANITA YANG ENGGAN MENUTUP AURAT







(¯`v´¯) 13 ALASAN TIPIKAL WANITA YANG ENGGAN MENUTUP AURAT
`•.¸.•´`•.¸.¸¸.•**•.¸¸`•.¸.¸¸.•* ¸¸.•*¨*•♫♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸

Pernah nasihat atau tegur kawan-kawan anda yang tidak menutup aurat? Jom kita tengok apakah alasan yang selalu digunakan wanita yang enggan menutup aurat apabila ditegur kesalahan mereka itu. Dan apa jawapan yang mungkin sesuai untuk mereka.??~~~>

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


1. Semua yang tutup aurat, confirm masuk syurga ke?

-Yang pasti, kalau tak tutup aurat, confirm masuk NERAKA..Nauzubillah

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.

-Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. "Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia". Samalah seperti tudung. Tudung pula yang disalahkan, " pakai tudung tak mestinya baik..bla...bla...bla..."

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.

-Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.

-Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.

-Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.

-Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


7. Walau kami tak bertudung, kami tetap solat dan puasa.

-Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


8. Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.

-Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan ALLAH.

-Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)

-Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.

-Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..

-Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.

-Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.“Wahai wanita, setiap ciptaan tuhan yang berharga di dunia ini akan terlindung dan amat sukar untuk diperolehi. Di mana kamu boleh dapatkan permata? Tertanam jauh di perut bumi, tertudung dan dilindungi. Dimana kamu jumpa Mutiara? Terbenam jauh di dalam lautan, tertudung dan dilindungi oleh kulit kerang yang cantik. Di mana kamu cari emas? Terperosok di lapisan bumi tertudung dengan lapisan demi lapisan tanah dan batu. Tubuh kamu adalah suci malah lebih berharga daripada emas mahupun permata. Oleh itu kamu juga perlu bertudung dan melindungi diri kamu.”

*""*•.¸¸.•*"*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸❤❤¸.•*" "*•.¸❤ ❤¸.•*" "*•.¸


copy from sahabat FB..InsyaAllah,moga ianya bermanfaat buat kita semua..amin ya Rabb..


Penyalahgunaan Teknologi (INBOX @ FACEBOOK)

Assallammualaikum...
harinie cik iena sangat2 marah la..
pening dgn hamba2 allah yg menyalahgunakan teknologi yg ade nie..
tlg lh jgn inbox iklan2 dkt seramai2 umat manusia..bile sorang reply..sume dlm list tu dpt juger tau..
pening cik iena nie ha inbox peunuh..kang tak cek inbox kang takot kot2 mber inbox ke kn..
hurmm ape daaaa



huh nk d tegur karang ade d antara nye member
kang terase hati..
mkn ati ulam jantun ke..haishh fening2
tu wt entry nie..sendiri mau ingat la beb..


tolong lah jgn inbox tag ramai2 manusia okay
benda nie kiter gune if nk inbox kwn2 sekolah ke nk tag wt perjumpaan kt mane2 ke bia sume dpt bace..
bukannye tuk promote biz2 cepat kaye korang..
huh..

cik iena paling takot nk inbox seramai2 manusia yg xde kaitan cmnie
klu nk inbox pon personally inbox je
one to one..hurmmm

kadang2 ade org berniat baik nk sebarkan benda baik..
tapi..
ha ade tapi tu
ade pulak hamba allah yg mengambil kesempatan reply inbox kt situ tuk promote tah pae tah..
mostly tu mcm skim cepat kaya...
huh..da kesian kt sender padahal dia menyebarkan benda baik..cth nye pasal gerhana bulan ke..suh tgk kn..
pastu d sebabkn ramai yg d tag d situ adalah hamba allah menyalahgunakan nye..reply nk promote biz masing2
sampailah org lain reply tny itu tny ini mcm bercinta dlm tu..org lain sume dpt notification tu..

hurmm korang2 len kali dpt inbox mcm tu xperlu reply lah
menyemakkn otak nama2 org lain dlm tu je tau..
nak reply pon reply personally..reply to sender..

huh nie cik iena nk tunjuk siket dr inbox2 yg menyemakkn otak cik iena nie
sampai btri phone abes sb msg smp kt hp der..
aiyaaa




huh tgk tuh bape bnyk ummat manusia dlm inbox nie...ramai reply tak paham pekebenda tu...ade yg maki2..mintak delete dr list..
huhu mmg xdpt nk delete dr list la..caranya sume org pn jgn reply..



huh mai tgk lg..
ade lg..



mai kiter zoom lg tgk sape yg anta tu yer..




hah yg cik iena tanda bulat kale merah tu itu lah sender asal..
if nk tau saper sender asal tgk ler yg ujunggg skali..
ha tu hamba allah yg mengambil kesempatan buat iklan..
ponat cik iena delete2 msg..report as spam..tp dtg lg msg nie..haishhh
itu perempuan yg bnyk reply promote tah pebenda menyakitkan jiwa..
lastlt geram cik iena block je dia

hurmm bnyk tul org inbox cara cm tu nk promote2 mende tah
ni last yg cik iena nk tunjuk
nk print sreen sume penat dong..manyak..
bnyk kojer yg blh den buat lg..
hahaha nie sekadar melepas kan geram..


huh panjang kn list nye..
yg reply2 tu yg pening2..tak paham..pebenda nie
mintak delete dr list..
huh mcm2 la..mostly yg reply memaki..
sedarlah wahai sender kamu hanya menambah dosa sb menaikkan kemarahan org dan membuat org memaki2 kamu..
lain kali pkir baik buruk dlu sblm buat sesuatu..
hishhh hangin cik iena inbox penuh dek sender yg menyalahgunakan teknologi ni..
kang org ngutuk2 ko..maki2 sb inbox ko nie ke..ko tgh driving ke..tetibe benda buruk blaki ke sb da ramai sgt dok mengata2 n maki2 dlm inbox yg ko tag seramai umat manusia tu..huh




ada hamba allah memberi cadangan senang je..
xperlu reply..
selepas msg yg dia anta tu jgn reply ape2..
alhamdulillah dlm ati cik iena..muge2 yg lain paham n tak reply..

sekali hamba allah yg tak paham bhs tak tau malu tu reply daaaa
iklan lagi..
haishhhhhhhhh bodo punye org tak paham bhs

kasi zoom sket tgk sender saper n sape yg bikin panas lg tu xpaham bhs org dh ckp jgn reply d reply lg..sengal dohhhh


huh pening cik iena..
mber cik iena pon suh ler set only friend jer yg blh send msg..
jum2 kte set





okiesss da set
hope pas nie x masuk lg la inbox sengal2 cm tuh..
so korang2 jgn lh reply lg yer..
cik iena pening nie dok tgk ape yg korang tulis tuh..
haishh..cian kt sume org...


okies..sekian luahan ati cik iena...
renung2 kn ler yer:)

haishhhh cm xder effect je dh set friend je ley anta msg..tp masih ade lg yg muncul..huh mayb sb yg nganto nye tu friend kite..pastu dia tag org laen..haishhh poning cik iena nie haaa
tlg la stop reply2 ye korang2 :)






Thanks Manophotography





Morning Semua
yeahhhhhh mode mengupdate belog :)
Firstly tenkiu kpd manophotography krn tlh membantu meng up kan sayer
ahahah ape bahasa kah itu iena...
okies to kawan2 photog,model, Make Up Artis & Future Customer yg nak add facebook iena eliena
iena mintak maaf bnyk2 sb account tuh already full
iena cume approved yg rase2 blh d approved la tp tu pun kene delete org yg tak aktif dlm list :)


huhu now friend dh nk penuh (4987)
fb nye limit 5000 sajer:(
but now i got 675 PENDING FRIEND REQUEST
so sorry korang yg add iena nie tp x approved2 yer
bukan sombong tapi friend list penuh
harap anda dpt add account kedua iena:)





So if u guyz nak add iena sila add account ke dua iena yer --> Iena Wahab

ღ♥FB Second Acc♥ღ

Iena Wahab

Create Your Badge




ღ♥FB Main Acc♥ღ



 
Iena Eliena

Create Your Badge



but kalau nk cepat approved kene PM la sb iena tak suka suki approved org
iena akn cek muttual friend dlu n cek bape friend dia ade
sb currently bekas tunang iena tgh membuat percubaan membuat fake profile n add iena utk tau ape aktiviti iena kt fb
so agak berhati2 siket lah nk meng approved friend request tu
:)

ehh jap2 nk tunjuk pic manophotography family dulu
huhu
jum cuci mater yer




























haa da cuci mate kn
jum2 kerja :)


okiess
Selamat Bekerja Semua :)

FACEBOOK CONTEST | MY FABULOUS SMOKEY EYES 2010





Assalammualaikum to all bloggers & readers
;)
yeahh now im ready to publish gmbr yg d pertaruhkn utk contest smokey eyes akak MK
b4 this iena ade hantar gmbr
tp iena tak promote mempromote suh org vote lg
cume member2 kolej n skolah yg rapat2 je iena mintak tlg vote
hehe nk mintak tlg kengkawan yg lain vote mcm malu n segan
rase gmbr tu tak layak utk d vote..
wahh touching plak
npe nie
hehe agak touching la coz ade adek ni from fans fanpage tu komen kat gmbr tu ckp mekap cantek tp gambar tak berkualiti
huhuhu xper iena menjawab dgn tenang..
heheh iena tau pn mmg kualiti gmbr tak ok
sb kemera iena kejap ok kejap tak
iena plak tak pandai nak edit gmbr gune adobephotoshop..
so gitu ler rupenyer..
tp xper iena suke kritikan yg membina
utk maju kehadapan kiter perlu bersedia menerima ape jua kritikan..
kita tak blh nk terima yg baik2 saje
buruk or baik kritikan itu yg akan membuatkan kiter lebih berusaha untuk tidak d kritik sebegitu lg
ahahaha..
okeh la muke2 iena nk tunjuk dlu pic iena yg iena rase tak layak utk terima vote
;)








haa tak cun kn..
mmg btl pn kate dak tu gmbr tak berkualiti..
thanks..kritikan anda membuat sy bersemangat utk
study tips2 akak MK..
hehe gurls korang tak rugi LIKE fanpage akak MK sb akak MK ni mmg tak kedekut ilmu...
kak MK akan share ilmu2 mekap yg dia tau..
kalau kita bertanya pun Kak MK akan bg jawapan beserta gambar..
how to nk buat cm ni cm tu
hehehe tak rugi tau
gambar ni khas utk kak MK n hamba allah yg kritik i...
ahahha tp im okay..kritikan membina..
i like...
thaks a lot kak MK
semua tips akak iena aplikasikn tuk mekap nie
for the first time iena berjaya mekap kening iena dgn baik
almaklumlah kening iena berserabot bersepah..tebal..
hitam..
hehehe d sebabkn akak MK tak kedekut ilmu dan sudi berkongsi tips dgn iena
iena berjaya melakukan nya
ahahhahaa..
taraaaa jum nengok..






hehe comel tak cik iena eliena mekap
;)
terima kasih kak MK
rase cm tanak basuh muke jer tu
mekap khas tuk kak MK
yg lawaknye atas pakai tudung dah comel
baju dah okay
sekali bawah berkain batik jer daaa
seb bek kak MK nk gmbr muke sajer
so dgn syok sndri iena snap snap n snap..
jom layan sket gmbr2 yg lain
sume tade edit2 yerp
panas dr oven
original picture..






haha tgk tu kain batik..lalallaaa























hehe sungguh syok sndri amek gambo kn
;)
if korang2 suka dgn hasil tgn iena jom lah vote iena
cara nya mudah sajer

1. 'LIKE' fanpage www.facebook.com/MarliyKama.Makeup

2. 'LIKE' picture www.facebook.com/photo.php?pid=1676175&l=6476920201&id=1046657928


hehe mudah jer kn..




ehh ade lagi ade lg
ahahahha yg nie sangat happy dan teruja..
best sangat kak MK selaku penganjur contest pun VOTE iena
dia ckp Marliy Kama . Make up ( MK ) : MK nak vote jugak !!...good effort

im hepi im hepi
thank you kak MK..
akak juge yg bg tips
;)


okayy
nite ~~~
vote me if u guyz like my make up

Tag Friends in Your Status and Posts(FACEBOOK)

Salam
this tutorial utk my friend yg tny mcm mane nak tag org dlm status facebook kiter..
kalau iena tulis2 takot x paham
so iena printscreen ler bg memudah kn mber iena tuk faham..
senang jer..
korang2 pun blh buat..
maybe ade yg dh tau cara nya n ade yg belu tahu..
iena cuma nk share sahaja okeh..


Jom Bace


 

Salah satu ciri yang paling popular di Facebook adalah 'tagging', yang memberikan anda keupayaan untuk mengenal pasti dan rujukan orang di dalam status,foto, video dan nota.Ini adalah cara untuk membiarkan orang tahu siapa dan apa yang sedang anda bicarakan.

Sekarang, apabila anda menulis status update dan ingin menambah nama seorang teman untuk sesuatu yang anda posting, hanya memasukkan "@" simbol terlebih dahulu. Apabila anda menaip nama apa yang akan anda ingin rujukan, menu drop-down akan muncul yang membolehkan anda untuk memilih dari senarai rakan-rakan dan sambungan yang lain, termasuk kelompok, peristiwa, aplikasi dan Laman. Dgn pantasnya, anda akan dapat tag rakan-rakan dari aplikasi juga. The "@" simbol tidak akan ditunjukkan di status update diterbitkan atau posting selepas anda menambah tag anda.

Huhu okeh2 jom tgk tutorial bergambar yg iena buat eyhh


mule2 bukak ler profile korang eyy

okeh ni ruangan nk update status

Untuk tag member2 anda..korang taip " @ "
nanti senarai nama rakan2 anda akan keluar..sbg contoh slepas taip" @ " iena taip i ..
so nanti list member yg ade huruf i akan terkeluar..korang leh pilih..atau lebih senang taip je terus nama kawan yg korang nk tag tu..pastu pilih nama dia pada list yg keluar tu

huhu sbg contoh iena wat nama iena sendiri la eyy..ni akaun kedua iena..so iena nk tag main account iena eliena
korang mesti klik pada salah satu nama yg keluar okeh..kalau tak klik situ..tak jd ler tulisan biru tu..
cth iena klik Iena Eliena

so nanti lepas je klik..
status korang akan kuar cmnie..
nama iena eliena tu dh kale biru..ha tu tanda nye berjaya d tag

dan seterus nya taip ler ape2 korang nk taip..
pastu klik SHARE utk post kat FB

haa tu dh jadik dahhh

kasi zoom sket

jom terjah account fb yg iena tag nie..
keluar tak tag nyer nie..
mcm maner kah rupe nye bile kiter tag org..
ape kuar kt page org tu..
lalalalala
ini lah dia yg akn kuar kt page member yg korang tag tu

kasi zoom cket





huhu okehh..
sekian entry utk ari ini
lalala tuan tanah blog sudah baik demam sepenuh nyer
yeahhhh
alhamdulillah....
pasnie bnyk ler entry2 yg akan menyusul
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve