Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Iena Eliena. Show all posts
Showing posts with label Iena Eliena. Show all posts

Photo By Muhd Asyraf | Yapahseng


 
Photo By Muhd Asyraf | Yapahseng
 
Assalammualaikum &  selamat pagi.
Kepada anda yang masih mencari khidmat photographer untuk majlis-majlis anda tak kira samada majlis perkahwinan, pertunangan, hari jadi dan sebagainya boleh lah hubungi Acap.
Acap merupakan Fulltime photographer.

Muhd Asyraf

+60 14-735 9351
(Call/sms/whatsapp)

Nak tengok gambar lain di fanpage beliau

ShootersCam Picture's



Mimpi moon cik iena update gambar photoshoot dah lama, encik photog baru upload semalam , kebetulan lepas sahur tak tidur dan enty ni tak banyak kene fikir ayat nak taip macam entry untuk produk review, event review, food review. maka boleh lah update terus. Sebelum ni banyak gambar photoshoot pending tak update kat blog sb nak tunggu update ikut turutan konon. Sampai bile tak update kan.. Banyak sangat yang menanti di update
(^_~)

Nota Blog : kawan2 photog lain mohon jangan sentap kalau cik iena tak update gambar korang. Cik iena sibuk . Bila ada masa baru update . Yang lepas2 punye gambar banyak tak update T___T










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf


Behind the scene photoshoot wanita berkerjaya & extreme activity Majalah Nur Karangkraf di Skytrex Shah Alam  bersama rakan model, make up artist dan juga blogger  Dalin LienDa Winda
Kerjaya cik iena sebagai seorang programmer , model, make up artist dan juga blogger
Kerjaya cik lien sebagai setiausaha, model, make up artist dan juga blogger.
Terima kasih diatas jemputan :)
Okay dua gambar ni dari
Memorable Photography Services
 Kalau Nak cari photographer untuk majlis anda boleh lah hubungi
Faeez Ezuan 
atau
Dalin LienDa Winda
 Faezz merupakan fulltime photographer,
sangat senang berurusan dengan beliau

 
Memorable Photography Services

Memorable Photography Services
 

Okay berikut pula gambar dari hp cik iena . Tapi cik iena tak bawa h masa naek skytrex sebab photographer tak bagi bawa nanti melambatkan masa . Photog nam ambil gambar , kami nak ambil gambar jadi lambat habis nanti . So yang tu kalau nak tengok kene tunggu majalah NUR keluaran Ogos 2015

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf


Wah bam2 nya muka kita kalau selfie mcm ni


BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf


BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf







iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Rehearsal Fashionshow


Seperti biasa sebelum sesuatu pertunjukan fesyen, raptai atau rehearsal perlu di lakukan untuk memastikan majlis akan berjalan dengan lancar. Sehari sebelum event Pretty & Plump raptai di buat. Tugasan kali ini cik iena perlu keluar 7 kali . 4 Kali untuk produk, sekali untuk peragakan tudung, sekali untuk peragakan busana muslimah dan sekali untuk peragakan dress .

Wahh banyak kali , penat la jugak . Perlu teliti dan cepat untuk menukar pakaian . Mujur ada rakan rakan model yang baik dan saling bantu membantu di belakang tabir.
Jom tengok gambar di sekitar rehearsal . Event ini diadakan di sebuah butik yang terletak di Sri Rampai , Gombak.

 
Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Sementara yang lain rehearsal untuk aktiviti lain di dalam,
kami ambil peluang rehearsal jalan-jalan kucing di luar
(^_~)

Sampai turn kami rehearsal kt tmpt sebenar dah ade step sendiri takyah fikir-fikir lagi
 

 
Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow



Rehearsal Fashionshow

 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Cindarella Grey Gold Dress


Auchhh suka hati cik blogger jer bagi nama baju. Feeling macam cindarella pula kain kembang di tiup angin (^_~)
 
Cindarella Grey Gold Dress

 
Baju ni cik iena beli je. Murah harganya jika dibandingkan dengan dress merah cik iena share sebelum ni. Harga Baju ni cuma RM79 sahaja berbanding kos tempah dress merah cik iena RM95.
Baju ini cik iena beli di Berjaya Time Square. baju di sana murah-murah. Cik iena jenis tak kisah pakai baju murah asalkan cantik dan sedap mata memandang. Tapi kalau nak banding kualiti kain tentulah dress merah cik iena lebih berkualiti. Cik iena beli sendiri kain tu. Memang dapat beza. kain merah tu duduk macam mana pun tak renyuk kain tu. Yang ni dah nampak kerenyukan nya.
Tapi takpe cik iena tak kisah semua tu. Cik iena tak cerewet pun.
Cantik
Tutup Aurat
dah memadai
 
Cindarella Grey Gold Dress

Cindarella Grey Gold Dress

Cindarella Grey Gold Dress
 
 
 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Cindarella Red Dress

Cindarella Red Dress

Baju ni cik iena baru je tempah . Kos tempah RM95.00 . Mahal la juga kan. Memerlukan 6 meter kain untuk membuat kain kembang ala-ala gaun cindarella. Baju ni mengikut design asal ada pacthing lace + beading tapi cik iena sibuk sangat tak sempat nak jahit. Pakai baju yang dah siap ni dulu. Kemudian cik iena akan cantik kan baju ni supaya lebih cantik seperti dalam design asal cik iena.
Cindarella Red Dress

Cindarella Red Dress

Cindarella Red Dress

Cindarella Red Dress


Nota Blog : cik iena ada beli dress siap. Cantik juga cuma kualiti kain berbeza lah. But still cantik dalam gambar. Harganya lebih murah dari kos tempah baju cik iena yang nie. Nantikan next update okay (^_~)


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

BTS Flower Dress Photoshoot


Selesai beriadah di Farm In The City Seri Kembangan, cik iena ada photoshoot bunga-bunga cinta.
Dress ni cik iena jahit sendiri bunga-bunga nya tu. Haha panggil lah bunga-bunga cinta. Cik iena jahit penuh kasih sayang okay (^_~)


photoshoot

Dress ni hanya muat di pakai oleh tuan empunya blog dan mereka-mereka yang berpinggan 25 inci
Cik iena nie nampak je macam berisi tapi sekeping je sebenarnya haha
 



photoshoot

photoshoot

photoshoot

photoshoot

photoshoot
 

Last pose,
menari dengan girang nya

photoshoot
 
 

photoshoot
 
  Okay dah habis shoot, tukar baju balik
Ni lah make up dari pagi cik iena
selepas subuh mekap
mujur bendera merah
takyah mekap banyak kali
photoshoot

photoshoot
 
berpeluh-peluh cik iena
(^_~)


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve