Showing posts with label fcucommunity.net. Show all posts
Showing posts with label fcucommunity.net. Show all posts

Pengalaman Menyertai Kami Blogger Biggest Contest


Pengalaman Iena




huhhh jummm kiter bace

 

ahaa bercakap pasal pengalaman menyertai kami blogger biggest contest ni memang best..
ni la contest yg terbesar iena join slpas contest nuffnang yg tak pernah menang2
haha sian nye..susah tul nk menang nuffnang nyer contest..
iena ni suke join contest..
sajer2 jer nk memeriahkan blog yg baru di buat nie..


kalau menang alhamdulillah..
kalau tak menang pun tak kisah ler sangat
sudah menjadi adat pertandingan..ade menang ade kalah..
dah banyak jugak ler contest yg di anjurkan oleh blogger2 yg iena join..
banyak ler yg tak bertuah nye..
tp penah la jugak menang kn..
uhuuu


tuah ayam nampak di kaki tuah manusia tak siapa yg tau
so just grab jer peluang yg ader
ngEee~ tamak sungguh nk join sume contest kn...
walaupun hadiah nyer topup RM10 iena tetap join..ahaaa


Untuk contest nie banyak jugak la yg iena belajar..
sambil2 bukak http://www.fcucommunity.net nk menjaawab soklan tu..
terjah2 la jgak entry2 http://www.fcucommunity.net..
iena ni blogger bru jer..so bnyk gak le blaja kt situ
cmner nk naikkn trafik..mcm2 lg la..
yang paling best...trafik ku naik n nuffnang dah bergerak..
ngeeEee~~ sangat best tgk duit bertambah2 di nuffnang..
thanks to korang2 yg telah klik nuffnang iena..
hahaha suker suker..klik lg eyyy..


Selain tu dapat jgak kenal2 peserta2 yg lain..
boleh la tag2 org kat blog nie..
tah mcm2 benda la yg iena dpt..
anda di tag...
ingtkn utk kami blogger biggest contest..
tp bukan..dr blogger2..untuk mengeratkan silaturrahim sesama blogger.
tag mengetag ler peserta contest ni yg ade..haha
follower pun sudah bertambah..eheeee suker nyer saye..



di sepanjang contest ni berjalan iena agak sibuk dkat opis..
bnyk keje nk d buat..so tak dapat la nk jawab setiap soalan setiap hari..
haha sekali jawab soklan banyak2...
terase ketinggalan pulak..
pastu paham2 la da jawab banyak2..kepala pun pening..
haha tak dapat la nk score..
xper2 teruskan jugak..
caiyok caiyok


hmm klu nk d ceritakan memang banyak giler pengalaman nyer
berjelar2 panjang nye kalau nk tulis..
huhu mesti korang bosan nk baca sb iena pn tak suke sgt entry yg banyak2 ayat nie
huhu..cam serabut nk bace kn..
ahaaa owkay la..


setakat ini jelah yg dpt iena ceritakan tentang pengalaman iena..
ini yg dah di pendekkan...huhu


contest da abes..
soklan utama pun da abes

 

Entry ini dibuat untuk tugasan khas, Soalan 1..

tulis ni mase menjawab soklan tugasan khas...

ahhh dah siap yg nie boley la jawab soklan tugasan yg seterusnya..


babaiii sumerr..




Dah Penat jawab soklan da...haha




 

NEW UPDATE tuk pengalaman kami blogger biggest contets










IKLAN












iena nak mintak jasa baik korang




untuk undi iena ley tak







haha muker tak tau malu btul..







hehe ;)







buley la.. buley la erk..







korang ley undi kat blog mrs weiyda














contest number iena 29.SITI FAZLINA







undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010











http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST

WaHH..tgk title pun dah gempak kan..
BIGGEST tu...
hehe iena sajer jer nak cube nasib..mana lah tau ade rezeki kan..
almaklumlah blog iena nie penuh dgn entry contest..
haha nak cube jugak contest nie..
owkay kalau nak tau pasal contest nie..
korang bace kat bawah eyy..
pastu..rajin2 kan lah komen yerp..
dont wory iena dah disabled kn word verification..
so senang lah nk komen.. :)

ehhh jap2.. jom layan video nie




aha..
so..
anda blogger2 di malaysia..
jomlah menJOINkan diri

 



PeNeRaNgAn ConTeSt


Contest ini amat menarik dan mencabar. Banyak ilmu yang boleh anda pelajari melalui cabaran-cabaran nanti. Pemenang ditentukan berdasarkan JUMLAH MATA yang dikumpul sepanjang pertandingan berlangsung.

Terdapat 3 cara untuk mendapatkan mata:



1. Soalan Wajib

Peserta wajib untuk menjawab soalan di kategori ini. Soalan akan dikeluarkan setiap hari pada link www.fcucommunity.net sepanjang contest ini berlangsung.


2. Soalan Bonus

Peserta mempunyai pilihan samada untuk menjawab soalan di kategori ini ataupun tidak.
Peserta yang menjawab soalan di kategori ini akan mendapat mata bonus.


3. Tugasan Bonus



Peserta akan mendapat mata bonus jika membuat tugasan yang diberikan oleh penaja.




 

 



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN



1. Terbuka kepada semua blogger-blogger Malaysia.
im a new malaysian blogger!!

2. Peserta wajib mengikuti setiap step penyertaan yang diterangkan di bawah
DONE !!

3. Peserta dilarang menjatuhkan mana-mana pihak lain.
Owkay..tak buat mcm tu punyer

4. Pihak penganjur mempunyai hak untuk membuat sebarang perubahan contest
OK BosS

5. Penaja bertanggungjawab sepenuhnya terhadap hadiah-hadiah yang ditawarkan.
OWhh Kan BeSt kLu DpT HaDiAh

6. Keputusan adalah muktamad
Okeyy..pAhAm




 

 



CARA MENYERTAI


Cara untuk menyertai amat mudah. Pastikan anda melakukan STEP BY STEP perkara di bawah.
Terdapat 3 SteP yang perlu di lakukan..



JoM kiter TgK ApaKAh sTep Nyer..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

aHaa..DaH reAdY KeR ??ScRoLL DoWn LaGi EyyYY..
DoNt wOrY SeNaNg JeRk..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

TaRaaaaa..Ni diA StEp NyEr




STEP 1

Anda wajib menulis satu entry khas mengenai contest ini di blog anda. Entry anda mestilah bertajuk "KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST". Peserta yang menulis entry contest paling kreatif akan memenangi hadiah khas tajaan FCUMIRACLE bernilai RM75.
wahhh!! kaN BeSt Klu IenA Dpt Hadaih TajAaN FCUMIRACLE Nie..


STEP 2

Anda wajib paparkan BANNER CONTEST di blog anda. Sila copy code di bawah ini dan paste di sidebar blog anda. Kedudukan banner tersebut akan berada di penjuru blog seperti yang anda lihat di penjuru kiri laman web ini. Anda boleh memilih kedudukan penjuru yang anda mahu. kanan ataupun kiri.

PENJURU BAWAH KIRI


PENJURU BAWAH KANAN




STEP 3

Ini adalah step terakhir untuk melengkapkan anda sebagai peserta. Anda hanya perlu isikan maklumat anda pada borang di sini. Pastikan anda memasukkan detail yang betul. Seperti yang anda lihat, pada borang tersebut memerlukan anda memasukkan Entry Link. Entry Link bermaksud link entry contest yang anda buat STEP 1 tadi. Maka anda perlu pastikan anda siapkan dahulu Entry contest sebelum mengisi borang ini.







 

Ahaaa..

amacam da bace dah..

Menarik kan..

jomlah join..

ehhh dah bace tu komen la cket eyy..

haha

Untuk ke page tuan penganjur korang boleh klik

Kami Blogger Biggest Contest

dkat bawah sblah kiri blog ni

KLIK SINI PUN BOLEH

 

 


JIKA RAJIN..SILA KLICK..








IKLAN

iena nak mintak jasa baik korang

untuk undi iena ley tak

haha muker tak tau malu btul..

hehe ;)

buley la.. buley la erk..

korang ley undi kat blog mrs weiyda


contest number iena 29.SITI FAZLINA

undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010


http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html


Jom jawab soklan..dapat hadiah tau


Sebagai penghargaan kepada peserta yang membuat tugasan 5 dan tugasan 6, peserta berpeluang untuk memenangi 1 hadiah tajaan FCUMIRACLE yang bernilai RM100.

KLIK SINI



Cara untuk menang mudah sahaja. KamiBloggerBiggestContest akan buka kepada yang BUKAN PESERTA untuk menjawab soalan di dalam QUIA sebelum 12 tengah malam pada 16 Mac, 2010. Ada 1 hadiah tajaan Fcumiracle yang bernilai RM100 untuk yang BUKAN PESERTA jika mereka berjaya mendapat markah paling tinggi. 



Apa yang anda perlu buat ialah mencari yang BUKAN PESERTA(so anda yg membaca nya jika anda bukan peserta jomlah join..dapat adiah tau..ngEEee..best2) sebanyak yang mungkin untuk menjawab soalan. Salah satu soalan tersebut ialah yang BUKAN PESERTA perlu memberitahu siapa yang mereka sokong di dalam contest ini(Sokong iena tau..hehe). Jgn luper tulis nama blog iena http://ienaeliena.blogspot.com.



Soalan untuk yang BUKAN PESERTA adalah soalan GENERAL KNOWLEDGE. Untuk menjawab soalan ini yang BUKAN PESERTA perlu mengetahui "SECRET WORD". Secret word tersebut ialah: 



kamiblogger



ingat tau.."kamiblogger" adalah secret word nyer..dan jgn luper tulis nama blog iena di dalam satu daripada soalan yang akan di beri.



Pemenang akan ditentukan pada 17 Mac 2010, dan hadiah akan di hantar setelah pemenang memberi maklumat penghantaran.

 

JOM APE DI TUNGGU LAGI...

YG BUKAN PESERTA PUN BOLEY DAPAT HADIAH TAU..

KLIK SINI

ikut je langkah2 yg di sediakan..

;)

jgn luper yer vote iena..contest number 13

;)














IKLAN












iena nak mintak jasa baik korang




untuk undi iena ley tak







haha muker tak tau malu btul..







hehe ;)







buley la.. buley la erk..







korang ley undi kat blog mrs weiyda














contest number iena 29.SITI FAZLINA







undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010











http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







PENGHARGAAN KEPADA PENAJA-tugasan 6

PENGHARGAAN KEPADA PENAJA

 

walaupun iena bnyk ketinggalan..
n bnyk lg soklan harian yg tak dijawab..
tetap nk wat gak soklan tugasan nie..
sorry now mmg tgh bz sesangat..
caiyok2 iena..

Tugasan 6 ada persamaan yang jelas namun tugasan ini adalah ISTIMEWA kerana penaja berbesar hati untuk menambah hadiah dan hadiah ini akan diberikan sebelum contest tamat. Mata yang ditawarkan ialah 20 mata.







Sebagai menghargai penaja tindakan yang boleh diambil ialah:



1) Meletakkan banner Rizi Biz di blog: (5 mata)DONE !!











 














2) Meletakkan banner Raudah di blog: (5 mata)DONE !!







 













3) Meletakkan banner Shopperlicious di blog: (5 mata)DONE !!





 













4) Meletakkan banner Fcumiracle di blog: (5 mata)DONE !!






 























Selepas anda selesai menyiapkan tugasan ini, sila log in ke dalam Quia.DONE !!

 











IKLAN












iena nak mintak jasa baik korang




untuk undi iena ley tak







haha muker tak tau malu btul..







hehe ;)







buley la.. buley la erk..







korang ley undi kat blog mrs weiyda














contest number iena 29.SITI FAZLINA







undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010











http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







PENGHARGAAN KEPADA PENAJA-tugasan 5

PENGHARGAAN KEPADA PENAJA

 

walaupun iena bnyk ketinggalan..
n bnyk lg soklan harian yg tak dijawab..
tetap nk wat gak soklan tugasan nie..
sorry now mmg tgh bz sesangan..
caiyok2 iena..

Contest seperti ini tidak dapat berlangsung jika tanpa sumbangan penaja-penaja. Tugasan kali ini adalah sebagai memberi sokongan kepada penaja yang berbesar hati menaja hadiah-hadiah peserta. Di bawah disenaraikan tindakan-tindakan yang boleh peserta lakukan bagi menghargai sumbangan penaja:

Jumlah markah keseluruhan untuk tugasan ini ialah 35 mata.





1) Menjadi follower blog PattyBelle - Klik sini untuk jadi follower (5 mata)DONE !!






2) Meletakkan banner PattyBelle di blog: (5 mata)DONE !!













 








3) Menjadi follower Shopperlicious - Klik sini untuk jadi follower (5 mata)DONE !!





4) Meletakkan banner Atikah Boutique di blog: (5 mata)DONE !!











 






5) Meletakkan banner Babykidslove di blog: (5 mata)DONE !!






Photobucket








 








6) Menjadi follower Daniashop- Klik sini untuk jadi follower (5 mata)DONE !!





7) Meletakkan banner Daniashop di blog: (5 mata)DONE !!











 








Selepas anda selesai menyiapkan tugasan ini, sila log in ke dalam Quia.DONE !!

 













IKLAN












iena nak mintak jasa baik korang




untuk undi iena ley tak







haha muker tak tau malu btul..







hehe ;)







buley la.. buley la erk..







korang ley undi kat blog mrs weiyda














contest number iena 29.SITI FAZLINA







undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010











http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html















JIKA RAJIN..SILA KLICK..







TAG KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST









ahaa...iena tercicir lah..aiyokkk..
skrg ni agak bz sedikit..
so jarang lah bukak contest ni..
ahaa..name jer masuk contest nie tapi tak tengok selalu..
opss tak tengok ader sb owkay..bulan yg sgt bz..bz dgn keje fulltime n part time..
owkay2 stop membebel cik iena..
perjuangan harus d teruskan..
cewaahhh...
Tugasan yang nie sangat seronok!! "Tag Kamiblogger Biggest Contest" ialah sejenis game dimana para peserta menyoal peserta lain dengan meng-tag 10 peserta dengan 10 soalan mudah!

owkay soklan2 iena senang2 jer..

SOALAN

  1. Apakah nama timangan anda di kalangan family?
  2. Adakah anda pernah keluar dengan teman d alam maya(facebook/blog/myspace/Yahoo messenger dan sebagainya)?
  3. Apakah binatang peliharaan kesukaan anda ?
  4. Anda berasal daripada negeri ?
  5. Apakah entry yang anda suka publish di blog anda?(mengenai diri sendiri/isu semasa/contest/dan sebagainya)
  6. Apakah warna kegemaran anda?
  7. Siapakah nama best friend anda?
  8. Dimanakah kedai makan yang anda selalu kunjungi?
  9. Siapakah idola anda?
  10. Apakah hadiah harijadi yang anda idamkan?


ahaaa 10 sajer soalan..
di harap anda2 sudi menjawab soalan iena yer..
mari2 tag iena...iena pasti menjawab..
opss luper lak format jawapan..
tapi mesti ramai yg dah tau kn..almaklumlah iena ni kn ketinggalan ciket..
eheee...xper iena g tau gak eyy


Anda hanya perlu menjawab di ruangan komen entry ini. Anda perlu pastikan anda menjawab menjawab soalan-soalan tersebut dengan tersusun mengikut no soalan beserta link blog anda.




contoh 1:

Link Blog Peserta jemputan : www.xxxx.com

1. Nama timangan saya dikalangan family ialah KAKNGAH
2. Saya tidak pernah keluar dengan teman alam maya saya
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.







ahaaa tak pun klu malas taip panjang2
jawab cmnie yer




contoh 2:

Link Blog Peserta jemputan : www.xxxx.com

1. KAKNGAH
2. TAK PERNAH
3. KUCING
4. SELANGOR
5. My self
6. Pink
7. Suraya
8. Marina Seafood
9. My Mum
10.Nak menang KAMI BLOGGER BIGGEST CONTEST(haha adiah ari jadi 1 april ni..ley lerrr)







Owkay...
jom jawab..










JIKA RAJIN..SILA KLICK..












IKLAN

iena nak mintak jasa baik korang

untuk undi iena ley tak

haha muker tak tau malu btul..

hehe ;)

buley la.. buley la erk..

korang ley undi kat blog mrs weiyda


contest number iena 29.SITI FAZLINA

undian anda amat saya harapkan & hargai..

TarIkh Tutup Undian : 25/03/2010


http://honeybee-lovely.blogspot.com/2010/03/sticky-mode-sampai-25032010top-12.html


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve