Grab The Promo

Demam facebook Suria


Demam facebook Suria FM



Berita baik kepada anda VIP Suria FM yang telah memberikan sokongan yang tidak terhingga terhadap stesen radio Suria FM. Anda telah menjadikan kami dengan peningkatan jumlah pendengar tertinggi di seluruh Malaysia.



Di atas kejayaan ini, stesen radio Suria FM menghargai anda dan ingin memberikan bonus hebat berupa wang tunai kepada anda. Kali ini, memang mudah untuk anda sertai dan menang.



1. Search stesen radio Suria FM di facebook dengan menaip Suria FM atau klik pada link Fanpage Suria FM di web Suria FM.

2. 
Add (LIKE) stesen radio Suria FM di Fan Page Suria FM , kemudian, kemaskini picture profile anda dengan logo I LOVE SURIA FM berikut.



Logo I LOVE Suria FM



3. Sentiasa kemaskini status anda dengan pendapat terbaik anda tentang stesen radio Suria FM.

4. Dengar breakfast @Suria dan Suria Drive setiap hari bermula Isnin, 28 Jun hingga 9 Julai 2010 kerana Halim Othman & Zizi dan Linda Onn akan mengumumkan nama anda di udara.

5. Jika nama anda terpilih, anda perlu menghubungi Suria FM dalam masa 10 minit. Jika tidak, nama pemenang seterusnya akan dipilih.



Friend yang terpilih setiap hari dalam segmen breakfast @Suria dan Suria Drive akan menerima wang tunaiRM1,000 setiap hari. Kami akan memberitahu anda informasi terbaru setiap hari tentang 'Demam facebook Suria' ini. Apa yang penting, ikuti langkah di atas dan dengar info terbaru di radio supaya anda tidak terlepas peluang keemasan ini...



Demam facebook Suria




 

WoWWWwwwwwww
Cepat2 sape nk sebahagian drpd 20K..jemput join
;)

Demam bola x dapat aper pn..

Demam Facebook Suria FM dapat duit tuh..

 

Merindu Tanpa Kata

Nk Tdo Layan Suria FM..
tetibe dgr lagu nie..
cam teringat zaman dulu2..
haha jom layan lagu nie



Penyanyi: Kapilla

Tajuk Lirik Lagu: Merindu Tanpa Kata

Dikaulah yang ku sayang 

Dikaulah yang ku rindu 

Segenap ruangku terbayang 

Wajahmu di ingatan

Harumnya harum cinta 

Semadi dalam jiwa 

Mengapa aku yang terasa 

Merindu tanpa kata

Ku puja bunga larangan 

Kuntum-kuntum yang berseri 

Kelopak gugurnya berderai 

Sungguh ku pilu 

[ Merindu Tanpa Kata lyric found on www.lirik.my ] 

Pilu di hati 

Cintaku semai sudah berbunga 

Takku miliki

Sampai hati engkau khianati 

Rasa cinta berubah dusta 

Tak sedikit kau rasa berdosa 

Sedangkan ku pedih luka 

Dihiris sembilu bisa 

Katamu ku hanya 

Teman biasa



Jiwang seh saye nie
;)
okeh mau titun
nite u ollSs~~~

Contest Mata Menawan

 



Salam to all readers..
Hari ini tersasa mau join contest ler..
Ini adalah kali kedua iena join contest anjuran CPM Honey Nuraliza..
Wahh rajin sungguh CPM Honey wat contest kan..
mudah2an murah rezeki CPM Honey Nuraliza
;)
Owkeh Kalau Nak Join Contest Mestilah ada Syarat Yg Perlu diPatuhi Kan..
Jom Kita Baca Syarat2 Nya DLu eYY..

 


Terma & Syarat penyertaan:



1) contest ini terbuka kpd smua kaum hawa yg rasa2 nya matanya cantik & sihat...x kira sesiapa pon boleh je join...anak dara,mak dara,mak buyung,wanita lps bersalin....yg penting CPM nk ngk mata anda yg menawan & sihat tuh...


2) Anda dikehendaki membuat entry di blog anda sendiri yg bertajuk " Contest Mata Menawan"...link kan skali contest ini di blog anda...mana tahu org yg terbaca entry anda itu berminat jugak utk mencubanya...jugak x lupe,dlm entry contest tuh,anda haruslah meletakkan gambar mata anda yg menawan itu agar pihak juri dpt menilai betul ke mata anda sihat & menawan..hehe...;p


3) Anda hendaklah meletakkan 2 keping gambar (lebih pon x pe)...gambar hendaklah fokus di bhgn mata anda dan sekeping lg adalah gambar keseluruhan muka anda..Anda juga boley mengambil gambar menggunakan contact lense tp suka saya nak ingatkan di sini,saya x berapa suka dgn contact lence yg bukan2 colournya seperti biru,hijau,merah,pink & etc....lence anda hendaklah colour2 yg natural seperti coklat @ hitam...itu saya suka..;p

selain itu,utk menambah seri mata, anda juga boleh mengenakan gaya makeup2 yg natural...mungkin ianya boley membantu menyerikan keserian di mata anda.


4) Selain itu juga,sila nyatakan petua @ tips2 yg anda lakukan utk menjaga kecantikan & keserian mata anda...mungkin tips2 berguna ini boleh dikongsi dgn org lain...betul x??


5) setelah selesai membuat entry psl makeup,anda haruslah membuat slogan yg pendek dan ringkas mengenai " CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah........( tidak melebihi dr 15 patah perkataan) dan biarlah slogan itu ikhlas dr hati anda dan bukannya bodek...huhu


6) anda wajib jd follower blog ini....kpd yg dh jd,sila abaikan...


7) Jgn lupa paste kan banner ni di side bar blog anda beserta logo link contest ini...


8) dh selesai smua, sila link kan contest anda di bhgn comment entry ini...atau anda boley lah email to CPM @ honey_nurhaliza@yahoo.com


9) contest ini bermula pada tarikh 28 june 2010 --> 28 julai 2010,so ada masa sebulan utk anda join contest ini.


10) pemenang akan diadili berdasarkan mata anda yg cantek & sihat...keputusan pengadil adalah muktamad.


11) pemenang akan diumumkan setelah tarikh contest ini tamat iaitu pd 29 julai 2010...




Ahhaa Dah Ader Contest Tentu ade hadiah nyer kan..
nak tau tak hadiah nyer ape?
Jom Wat Senaman Jari..
Scroll owkay...


|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|



Hadiah Pemenang




hadiah utk pemenang "contest mata menawan" ini adalah set makeup "mata" from marykay product...beserta contact lense bigger eyes ( colour dirahsiakan ya kwn2)

 

Menarikkan hadiah nyer..

Alangkah indah nyer kalau dapat Hadiah nie

;)

Owkehhh dah baca Syarat & Hadiah nyer kan..

Jom Tgk GamBar Yg Menjadi PerTaruhan..

hehe bajet mate cantek la tuh..

huhu nk kate cantek tak lah cantek tapi nk gak masuk contest nie sb hadiah nyer tersangat menaraik tertarik the boom!!

Jeng jeng jeng....

Gambar Yg D Per TarUh Kan AdaLah

 


|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|

|

|

|

|

|

|
|






alamak bwh mata tu cm kedut..tak cukup tdo nie...nmpk cm org tua la pulak...nie mase kenduri sepupu kawen..mmg x cukup tido lh..kene menolong nyer ha..sepupu rapat..teman membesar semasa kecik2..so kene keje keras..mata pn lebam..klu x mekap lg nmpk lebam nye tau

;)

Owkehh ..ini lh gambo yg d pertaruhkan..bese2 aja..
ingatkan nk ltak gombo yg nie

Tapi Dah Terang2 CPM HOney Nuraliza kata
saya x berapa suka dgn contact lence yg bukan2 colournya seperti biru,hijau,merah,pink & etc....lence anda hendaklah colour2 yg natural seperti coklat @ hitam...itu saya suka..;p
(sila baca syarat ke tiga)
uhuuuuu x ley ler kn sb ni bkn lence kale coklat atau itam..


Syarat Ke empat



petua @ tips2 yg anda lakukan utk menjaga kecantikan & keserian mata



    Petua
  • makan sayur2an spt carrot & brokoli
  • Letakkan Hirisan timun atau tomato pada mata(masa tidur atau rehatkn diri-dlm keadaan mata tertutup)
  • Selalu pandang Objek Hijau yg dpt menenagkn mata d fikiran--huhu dlu time blaja ,lecturer yg ajar..kalau kite penat study ke stress ke..kite kene rehatkan mata dgn memandang objek hijau..objek paling memberi efek adalah pokok2 & gunung ganang..
    seriess mmg sejuk mata memandang..damai..tenang..


    Tips Mencantekkan mata
  • Mekap Mata(smokey eyes)
  • kalau malas mekap mate pakai eye liner je..
  • Pakai contact lens
  • Pakai Mascara atau false eye lashes yg sesuai
  • Sentiasa cuci mekap owkay--terutama tang mata--eyeliner tu kasi cuci bersih..kalau malas cuci cincai lama2 mata kamu jadi tak cantek nmpk lebam





Syarat Ke lima



SLOGAN



CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah seorang ibu yang sangat penyayang,wanita yang anggun dan blogger yang suka berkongsi pelbagai tutorial




Owkehh mudah kan kengkawan..
jom join contest nie
;)
Sila klik pada gmbr d bwh utk ke blog tuan penganjur

 




Current Pic Today 30/06/2010
haha owner blog yg suke bergambo


70 penghuni RTK dihalau


 




Nasib penghuni Rumah Titian Kasih kini kabur setelah banglo mereka berteduh di Persiaran Titiwangsa, Kuala Lumpur diarah dikosongkan mulai hari ini.




KUALA LUMPUR - Tujuh puluh penghuni wanita berusia antara dua bulan dan 85 tahun akan hilang tempat tinggal apabila mereka diarah keluar dari rumah perlindungan Rumah Titian Kasih (RTK) yang disewa selewat-lewatnya hari ini.

Pengusaha RTK, Sharifah Adlan berkata, mereka telah diarah keluar atas perintah mahkamah dari banglo No. 15 Persiaran Titiwangsa, Taman Tasik Titiwangsa apabila pemiliknya mahu menjual kediaman berkenaan untuk tujuan komersial.

"Kami menyewa kediaman ini sejak tahun 2008, namun pada tahun lepas, pemilik banglo ini mengambil keputusan untuk menjual kediaman itu atas dasar komersial.

"Kami tidak mampu untuk membeli banglo ini dengan harga RM2.7 juta," katanya kepada pemberita di sini semalam.




Source From :
http://www.kosmo.com.my/

Awan berbentuk jenazah

 

BENTUK awan aneh menyerupai jenazah yang sempat dirakam di Kota Bharu semalam.

KOTA BHARU - Dua anggota tentera di sini terkejut apabila terlihat kepulan awan yang berbentuk seperti jenazah yang dikafan berdekatan Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra awal pagi semalam.

Kedua-dua mereka, Penolong Pengawal Gudang Peluru, Koperal Mahiran Che Taib, 33, dan Koperal Suhaimi Mahsan, 38, dari Kem 21 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) Pengkalan Chepa di sini mendakwa melihat objek itu pada pukul 6.40 pagi.

Menurut Mahiran, dia melihat kepulan awan berbentuk aneh itu selepas menunaikan sembahyang Subuh di surau kem tersebut.

"Ketika itu saya berjalan keluar dari surau untuk meneruskan tugas di balai pengawal dan menjenguk rakan yang bertugas di menara kawalan di kem tersebut.

"Kemudian rakan saya (Suhaimi) tunjuk isyarat menggunakan tangan supaya melihat ke langit kerana terdapat objek berbentuk jenazah setinggi lebih satu meter dan ia seolah-olah sedang bergerak turun dari langit," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Selain itu, Mahiran pula berkata, kepulan awan yang berbentuk seperti kalimah syahadah juga kelihatan di atas objek tersebut.

 

 



Source from :
http://www.kosmo.com.my/kosmo
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve