Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Colour Block Imej Berkeyakinan Tinggi


Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
Colour Block Imej  Berkeyakinan Tinggi
 
Malah, warna-warna terang bermotifkan luar daripada kebiasaan ini sememangnya menangkap pandangan dan memberikan aura berganda yang memberikan gambaran bahawa anda merupakan seorang yang bijak, berani, berkeyakinan tinggi dan pandai memancing tumpuan umum.


 
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
Seperti mana corak dan rekaan pakaian, warna juga mengalami perubahan dan transformasi dari semasa ke semasa, sesuai dengan kematangan dan kemajuan pemikiran masyarakat masa kini. Yang sebenarnya mudah untuk menggayakan pakaian yang mempunyai warna kontra asalkan anda tahu teknik padanan warna yang sesuai.
 

Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

 
Aksesori yang digunakan juga boleh menimbulkan impak blocking atau kontra. Ia tidak semestinya pada pakaian malah jam, beg tangan, rantai leher atau gelang juga boleh digayakan dengan warna kontra dengan warna pada pakaian asalkan tidak terlihat padat dan berserabut. 
 
 
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
Okay jom cuci mata tengok gambar photoshoot cik iena. Peplum Pink ini di suai padankan dengan Skirt biru turquoise . Pada bahagian bawah dada peplum ni cik iena jahitkan sedikit beads berwarna biru turquoise bangi menampakkan lagi kesesuaian baju dan kain tersebut. Selain daripada mengenekan peplum pink ini bersama kain biru turquoise, cik iena juga mengenakan dengan seluar biru turquoise.
 

Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

 
Cik iena juga memakai peplum pink ini bersama skirt hitam yang disuaikan dengan tudung Hitam juga. Boleh juga di padankan dengan kain hijau dan tudung Hijau. Hehe sebab tu cik iena suka colur blocking. Senang je mix match. Hah silap-silap penuh satu katil sebab cik iena dok keluar-keluarkan baju,seluar kain yang ada untuk sesi mix match 
(^_~)
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
 Sebenarnya saja tulis pasal colour block sebab cik iena terjumpa gambar ni. Kebetulan cik iena tak update lagi photoshoot ni.
Huwaaa maaflah cik iena sangat sibuk terlalu banyak gambar yang di kepam kepam. Banyak juga blog post untuk personal yang cik iena tak update. Cik iena beri keutamaan pada yang penting dulu seperti review produk, makanan dan sebagainya yang mana merupakan salah satu side income cik iena lah 
(^_~)
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .




Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .



Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .



Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

 
 
 
Okay, Kredit kepada Encik Photog En Min untuk gambar-gambar diatas.
 
Nak Tengok Lagi boleh tengok dekat sini 
 
 
 
Gambar IG cik iena yg mana cik iena memakai colour block
huhu gambar yang teringat untuk di harshtag kan :D

#ienaelienacolourblock 
 
 
 





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral


Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral
Kebiasaannya cik iena akan makan di Nu Sentral atau Kl Sentral selepas pulang bekerja sebelum ke program kerja amal di Bank muamalat Malaysia jalan melaka yang diadakan pada setiap hari khamis dan jumaat pada pukul 10 hingga 12 malam. Pada malam tersebut cik iena makan salah satu makanan kegemaran cik iena di Izumi Japanese Cuisine iaitu Teriyaki Chiken Bento. Sebenarnya cik iena ni tak suka makanan jepun sebelum ni. Tapi disebabkan simpan niat nak ke jepun kene belajar makan makanan jepun . Dan ini diantara salah satu menu yang memikat selera melayu cik iena ni.
Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral
Kebiasaan nya cik iena ambil DON set berharga RM 12.60, tak banyak sangat nak di makan. Tapi di sebabkan terpengaruh dengan harga promosi RM 13.70 di mana harga asal adalah RM 15.80


Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral



Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral
okay di sebabkan ini lah ambik bento set
 
 
 Yang peliknya bila cik iena bayar
HARGA ASAL
ini menaikkan kemarahan hahaha


Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral
harga asal

haha biasalah cik blogger memang tak boleh diam. cik iena tanya lah kenapa bukan harga promosi.
kemudian dia minta maaf salah pilih menu ape lah katanya.
So macam mana ni cik iena tanya, awak buat poster besar2 promo macam ni tak boleh minta maaf je bila salah key in harga .
Then dia bagi benda lain untuk mencukupkan apa yang cik iena bayar
 Nah cik iena makan sushi ni
ahaaa kite tak makan sushi
okay boleh masuk perut
lalallalalala


Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral

 Lain kali kalau korang tengok ada promosi ke apa pastikana amaun korang bayar betul. itu hak kita.
Biarlah dia nak kata kita banyak songeh ke ape kan.
(^_~)

Okay jemput layan gambar makanan kegemaran cik iena


Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral

Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral





Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral







Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral



Haaa adik cik iena pulak makan makanan melayu pula hari ni
Nah dia mengidam nasi ayam penyet




ayam penyet


 
 
Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral


Okay ini tuan empunya blog, kalau pergi kerja memang tak make up sebab cik iena keje as programmer jer. belakang tabir je ahaaa 
ehh takde la belakang tabir sangat
kerja berdepan coding je
ouh rabun mata

Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral
cik iena




Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral
adik cik iena



Izumi Japanese Cuisine Quizinn Nu Sentral
makanan melayu vs makanan jepun



 






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015



Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015
Program agihan makanan buat golongan yang memerlukan serta gelandangan yang cik iena sertai minggu lepas. Cik iena terlupa update. Pada minggu lepas ramai sukarelawan yang hadir. Cik iena pun macam tak tau nak buat apa. Sekejap ke depan sekejap kebelakang. Alhamdulillah ramai sukarelawan. Kebiasaannya hari khamis sukarelawan kurang. Jadi pada hari tersebut cik iena balik awal sebab tak banyak sangat kerja. Ramai insan baik hati datang menjadi sukarelawan.
Okay jemput jamu mata gambar yang ada .

Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015






Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015




Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015
bersama adik

Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015
ratu selfie :)

Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015
ehhh senyum sikit

Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015
with gegurl, rakan sukarelawan since 2012


Share a meal with the poor and needy by 1charity - 19 November 2015
nyummy



Kepada anda yang berminat untuk menjadi sukarelawan amatlah dialu-alukan . Tiada syarat dikenenakan untuk menjadi sukarelawan cukup sekadar anda turut sama hadir membantu menyediakan makanan buat golongan yang memerlukan disamping sedikit peraturan yang perlu di patuhi untuk menghormati golongan gelandangan dan yang seantara dengannya iaitu tidak mengambil gambar mereka atau pun mengambil gambar suasana disana menggunakan flash sehingga ketara maneampakkan raut wajah mereka . Setiap mereka yang datang mengambil makanan ada masalah yang tersendiri . Kita perlu hormat mereka supaya tidak menyebarkan gambar mereka secara jelas.

 
JOM TENGOK GAMBAR LAGI DI FB
KLIK SINI

Kepada yang berminat boleh hadir di bank muamalat jalan melaka, belakang lrt masjid jamek aliran kelana jaya pada pukul 10 malam, setiap hari khamis dan jumaat. Kepada yang berminat untuk memberi sumbangan makanan juga amatlah dialu-alukan tetapi anda dikehendaki menghubungi pihak kami terlebih dahulu supaya tidak berlaku pembaziran makanan.




HELP THE POOR :- Remember even the smallest of gifts like a piece of bread given to them may be the reason Allah forgives you and enters you into Jannah.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Siapa saja di antara orang mukmin yang memberi makan saudaranya sesama mukmin yang lapar, nescaya Allah akan memberinya buah-buahan syurga. Siapa saja antara orang mukmin yang memberi minum saudaranya sesama mukmin yang dahaga, nescaya Allah akan memberinya minuman Rahiqul Makhtum.

(Hadis Riwayat at Tirmizi)










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


A3 Poster Print Percuma bernilai RM47


Cetakan percuma untuk gambar bersize A3 daripada photobook yang di tawarkan oleh Groupon. Peminat photobook jom jangan lepaskan peluang. Cik iena dah beli , korang jangan lupa tau, siapa nak bagi percuma ni lagi kan. Cik iena memang suka voucher-voucher ni lagi-lagi kalau percuma.
(^_~)


Jom cik iena tunjukkan sekali lagi macam mana nak beli
 
 
Klik link di bawah jangan lupa tunggu and skip add 
(^_~)
 
PHOTO PRINT A3 FREE 
 
 
 
 
A3 Poster Print Percuma bernilai RM47
KLIK BUY NOW




A3 Poster Print Percuma bernilai RM47
pilih yang RM 0 kemudian klik BUY, pada yang berminat nak beli yang lain pn boleh tapi jangan lupe beli yang free juga ye :)




A3 Poster Print Percuma bernilai RM47
login menggunakan facebook









Photobbok percuma berharga RM79
kemudian isi apa yang patut seperti Alamat dan submit order, kredit card x perlu isi








A3 Poster Print Percuma bernilai RM47
okay dah berjaya beli, untuk dapatkan voucher code sila lihat di bawah





A3 Poster Print Percuma bernilai RM47
pada bahagian atas sebelah kanan, halakan cursor pada nama anda kemudian klik My Groupons




A3 Poster Print Percuma bernilai RM47
okay dah dapat voucher code boleh print gambar



Okay seperti biasa bagi memudah kan korang cik iena bagi link untuk print A3 poster ni
jangan lupa size tu sangat penting, jangan salah nanti tak sah voucher percuma tu
Pastikan pilih size
11.69” x 16.53” portrait 
ATAU
11.69” x 16.53” landscape

http://www.photobook.com.my/prints/poster-prints









iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Photobook percuma bernilai RM79


Kepada peminat photobook jangan lepaskan peluang ini tau. Groupon menawarkan photobook percuma . Selain daripada itu terdapat juga tawaran lain yang menarik. Anda boleh beli jika berminat.
Cik iena memang selalu print gambar di Photobook dan hasilnya memuaskan. Jadi kalau ade tawaran percuma macam ni memang cik iena takkan lepaskan peluang
(^_~)
 
 
Okay jom cik iena tunjuk sikit macam mana nak beli
klik link di bawah, tunggu sekejap then skip add (^_~)
 
 
FREE PHOTOBOOK

 
 
Photobbok percuma berharga RM79
KLIK BUY NOW



Photobbok percuma berharga RM79
Pilih yang RM0 la kan then klik BUY , tapi kalau berminat yang lain pun blh beli dengan harga yg di tawarkan. Cik iena pernah beli yang RM40 tu, ahaa print gambar fashion show memang cun..satu buku gambar fashion show, besar2..puas tengok :)



Photobbok percuma berharga RM79
kemudian, login guna fb , sorry terlupa nampakkan button fb




Photobbok percuma berharga RM79
kemudian isi apa yang patut seperti Alamat dan submit order, kredit card x perlu isi



Photobbok percuma berharga RM79
taraaaaaaa dah berjaya beli voucher ni, nak tau macam mana nak tengok voucher code, tengok bawah



Photobbok percuma berharga RM79
pada bahagian atas kanan, halakan cursor pada nama kita kemudian pilih My Groupons




Photobbok percuma berharga RM79
haa tu voucher code yg korang perlu guna masa check out dekat photobook. Tapi sebelum tu pastikan pemilihan photobook yang betul tau
 
Untuk memudahkan korang cik iena bagi link untuk photobook tersebut
Pilih softcover  kemudian pilih  size 6X 6
sekiranya korang sala pilih, voucher tadi jadi tak sah
(^_~)



Wokay sekian terima kasih, nanti cik iena kongsi lagi kalau ada percuma
(^_~)


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve