Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, December 28, 2011

Crumble Beads For Puan Zaiton

Crumble Beads untuk Baju Kurung (Tangan Sahaja)






Thursday, December 22, 2011

Nufnang Blog Analystics (Last week & this week)

Last week (8 dec 2011 to 14 dec 2011)



This Week (15 dec 2011 to 21 dec 2011)


Wahh thanks ye my sillent reader(^_~)
cik nuffnang sayer bergerak dgn laju..
yeayyyyyyy dapat duit Merry Crithmas (^_~)

Make Up Bersanding -Ain Adnan(fara)











BTS Make Up Session For Farah Wedding Ceremony

Salam..

today cik iena rajin lak nak menaip(^_~)
so cik iena nk tulis pasal job mekap wedding ahad yg lepas..
wedding kat rasa,hulu selangor..
thanks to ibunda tercinta sb temankn cik iena g mekap n tlg snap kn gmbr yer(^_~)


opss buruk nye saye..
tekun mekap hokeyhh(^_~)





Pandang atas ye fara..
cik iena nk ratakn bedak bwh mata nie




Hepp tak ciap lg tau..
huhu shading pn x blend btl2 lg:)



Pejam mate ye fara..mate x ciap lg



huhu ape la yg cik iena nk wt lg tu



Fara khusyuk dgr cik iena membebel(^_~)



masa utk buat rambut











hihi done rmbt..
mase tuk pakai lipstick..







last skali..
betul2 kn rambut(^_~)




okiesss jum lihat hasil nye..
ehh sblm tu ltak pic sblm mekap dlu:)


haaaaa
jeng jeng jeng
jom tgk hasil nyer(^_~)


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
SENAMAN JARI (^_~)
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
V


yeayyyyyyy..
ni la hasil nye..
ops pic nie tade edit2 hokeyhh
original dr kamera ye..
cume sekeping tu cik iena tempek pic sblm kt bwh tu je(^_~)





okies ...
sekian coretan cik iena..
if berminat utk amek servis mekap cik iena blh la roger2 cik iena yer(^_~)







Monday, December 19, 2011

Cik Iena Tau Siapa "Nur Qhuratul Ainn" yg bermulut agak kurang sopan

Tetibe cik iena nk tau sangat sape yg berhati busuk nak kondem pic org kan..
cik iena tak pernah lh buat kat org lain mcm tu kn..
pelik sungguh la manusia nie..
contest je kot..lagipun xperlu risau..contest tu dh terang2 bg tau 50% daripada votes dan 50 % drpd juri..
so walaupun votes cik iena yg tertinggi 1k ++ itu tak bermaksud cik iena pemenangnye..
kan dh terang2 diberitahu 50% juri 50 % undi..jadi tak perlu la nk busuk hati sgt..
cik iena pun berserah pd takdir je
jika ade rezeki..adalah..
bile cik iena tgk semua gambar peserta..
hamba Allah bernama "Nur Qhuratul Ainn" nie hanya komen dkt pic cik iena..pic org lain xde pulak kn..
cik iena tak pernah mengaku cik iena cantik pon dek oi..
cantik luaran tak guna..yg penting cantik dalaman..
MULUT kita nie kene jaga siket syg..
kita org islam ada adab(^_~)


enty nie cik iena buat sekadar nk meluahkn perasaan..
bersabar jugak la cik iena membaca nye komen dia..
meh sini cik iena printscreen



wahh sentap mak nok!!!!!!


dgn tenang cik iena jawab cmtu..
huhu sabar je la kn..

lepas tu dpt call..
cik iena dpt job mekap 6 org tuk sesi photoshoot hari rabu nie..
and rabu ni juga cik iena dpt job buat website..
syukur alhamdulillah rezeki yg essa..

lege sket hati..walaupn td hati agak terguris dgn budak bernama Nur Qhuratul Ainn
hihi perempuan kn hati lembut..mesti lah hati nye cepat terguris kan kan..

bile dh lege sket..
cik iena pn cube la trace Nur Qhuratul Ainn nie siapa
untuk apa dan kenapa dia komen mcm tu
SEDANGKAN CIK IENA TAK PERNAH MINTAK TOLONG DIA LIKE PICTURE CIK IENA..
lagi la menimbulkan kemusykilan kan sb xmintak tlg dia like pic cik iena pun..

hah satu benda yg cik Nur Qhuratul Ainn tak tau pasal cik iena
cik iena PROGRAMMER..
cik adek syg semak kamus ye ape keje programmer..
so cik iena pun dpt TRACE lah Nur Qhuratul Ainn dari mana dtg nye..

SubhanAllah cik iena tak sangka rupa2 nya
Nur Qhuratul Ainn nie adalah anak kepada peserta yg sama2 join contest butik mama nie..
sedih,terkilan..knp perlu cemburu mcm tu
cik iena tak de mengata org lain pun..
tak kacau dia pun..
mmg tak sangka lah kan
org mye mmg subahAllah cantik sungguh..
tp tak sangka ada anak sebegitu rupa kekurang sopanan nya

Bukti siapa Nur Qhuratul Ainn..
cik iena printscreen nie utk rujukan cik iena
blog cik iena nie tempat cik iena luahkan perasaan cik iena
so kalau xnk baca jgn baca..
cik iena just nk share je..
hati nie agak terguris jugak la dgn anak kepada peserta nie ckp kn..
malas nk ulas panjang2..
renung2 kan lah..
tak perlu iri hati dgn org..








NIE LAH PIC PROFILE ADEK Nur Qhuratul Ainn


okies..
sekian luahan tuk hari ini..
ape2 pun syukur alhamdulillah utk rezeki yg dtg(^_~)

Make Up Nikah- Ain Adnan

cik iena xreti edit pic..
so sume nye fresh dr kamera ye..
just crop pic sebelum mekap ang tempek je kt situ..
hihi xreti nk edit2 pic..






okies..
ni je pic yg ade kt cik iena..
:)

jom like fanpage cik iena-->



Aktiviti Hujung Minggu - Make Up Job - Nikah

Weekend bru2 nie cik iena mekap customer from Rasa,hulu selangor..
thanks to kak Shahria Irish sb suggest make up servis by cik iena kt Ain Adnan..
okies jum tgk..
candit pic yg mak cik iena tlg snap kn (^_~)


ha..nie cik iena tgh tutup anak2 bulu kening pengantin ...
cik iena x tarah pun kening pengantin..just tutup2 dgn foundation je(^_~)



ni plak tgh touch up2 mate..
ltak highlight..
aisehh xcun lak pic nie..tatau la kamera nie..view kt kamera cantek..masuk dlm komputer..gini jd nyer :(



yeah da hampir siap..
topup blusher cket:)

jeng jeng jeng jom tgk hasil nyer


|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

|
|
|
|

V


cik iena xreti edit pic..
so sume nye fresh dr kamera ye..
just crop pic sebelum mekap ang tempek je kt situ..
hihi xreti nk edit2 pic..






okies..
ni je pic yg ade kt cik iena..
:)

jom like fanpage cik iena-->










Saturday, December 17, 2011

Pencarian "Next Top Model Butik Mama"




SaLaM..

I Need Your Favour guyz :)

cIk iEnA NaK MiNtAk JaSa BaiK KoRaNg LIKE pic CiK iEnA (^_~)

Lama dah cik iena tak join contest..slalu organize contest je..
kali nie nk join pulak..
harap kwn2 dpt membantu cik iena yer..
tarikh last tutup undiah hari ahad nie..
seminggu je diberikan untuk cari vote..
kpd kwn2 fb cik iena sorry la cik iena dok pm mintak tlg like..huhu..
cik iena nmpk je korang on9 kt chatbox tu terus pm mintak tlg vote..
so esok hari sabtu & ahad cik iena xdpt la nk on9 fb mintak tlg member2 yg on9 vote cik iena sb sabtu & ahad nie cik iena bz..
ade family gathering & ade job mekap wedding dkt Rasa,Hulu Selangor
okiesss..sudi2 kn lah tlg like yer

(^_~)







2. Like My Pic http://www.facebook.com/photo.php?fbid=336053706420755&set=a.336049046421221.102720.122406097785518&type=3




START VOTE : 12 DISEMBER 2011

LAST DATE TO VOTE : 18 DISEMBER 2011



ATAU click je gambar kat atas dan LIKE pada pic tersebut nanti(^_~)

im really appreciate your like click..


tHanKs

Sunday, December 11, 2011

Kutip Tin Kosong




Kutip Tin Kosong ???
pernah kah anda melakukan aktiviti2 ini? hihihi ape ke hal la cik iena nie kn..
smlm g mkn mlm kt down town cheras..
tgh2 mkn tibe2 bising2..kecoh2..rupa2 nye ade sekumpulan budak2 yg dtg kutip tin kosong..


wah sangat terharu cik iena tgk..
rajin budak2 nie..
sejuk perut ibu yg mengandungkan dorang..
jarang lah ade kat bandar nie budak2 nak kutip tin kosong kot
yg ade maybe kat kampung2..
itu pun kalau kutip tin kosong..kalau kwn2 sekolah nampak..esok dtg sekolah kene ejek kan..
hurmmm lumrah manusia kn..


ape2 pun pd cik iena jika difikirkan..budak2 yg kutip tin kosong nie lebih bagus dr budak2 or org2 yg dtg mintak sedekah time kite mkn2 kt kdai..
huh penah sekali..
budak dtg mintak sedekah dkt cik boy pren..
niat dihati mmg ikhlas nk bg sedekah..
bukak wallet...
sekali budak tu bersuara
"Abang lebih banyak pahala yg abang dapat kalau abg sedekah RM50"


subahannallah terkejut dgr budak tu ckp cm tu
nk kate budak tak budak sgt
da pandai pikir da kn..
kalau btul nk mintak sedekah tak perlu intai2 wallet org dan suruh derma or sedekah dgn beberapa yg dorang nak kn..
biarlah kite sedekah seikhlas hati..


hurmm tu la bila di renung2kan..usaha budak2 yg cik iena nampak kutip tin kosong tepi jalan tu lagi bagus daripada si peminta2 sedekah nie yang mana kadang2 mereka ni adalah satu sindiket..
tak semua lah kn..tp berhati2 bila nk bg sedekah tu..da bnyk kali jugak terkena nie..

cik iena pernah nmpk pasangan suami isteri yg mintak sedekah kt org kt kdai mkn..pastu nmpk dkt parking lot..ade kereta tunggu dia..
dan pasangan suami isteri yg suaminya buta la konon nye ni kan..berjalan dgn girang,,berjalan dgn laju menuju ke kereta..mcm tak buta je
time mintak sedekah jalan pelan2 pulak kn..


hurmmm apelah manusia nie...
bagus lg budak2 kutip tin yg cik iena jmp mlm td..
dulu2 time sekolah cik iena ade juga kutip tin..
tp xde la merayau2 mcm budak2 nie..
setakat kutip tin yg dkt2 rumah je...
hahaha
pastu lori dtg kn..
cepat2 panggil adek2..jom2 jual tin jual botol..
hahah nak cari duit poket lebey kn..
pepandai la..janji halal (^_~)


cakap pasal kutip tin kosong nie..
ade jugak org yg berjaya jadi jutawan tau..
ha yg tu kene baca kt sini -->

Jadi jutawan kutip tin kosong

 

 




Friday, December 9, 2011

SOTONG GORENG TEPUNG BAWANG


Wah menu apekah??
lain resepi yg dpt kt dr.google,lain resepi yg cik iena buat..
nie hasil gabungan dua resepi yg cik iena post sblm nie..(http://ienaeliena.blogspot.com/2011/12/sotong-goreng-tepung.html)
alkisahnye bertukar resepi sb serbuk kari & baking powder xder da..

So cik iena ubah ler serbuk kari ganti dgn serbuk "Knows Pasti Sedap"

lepastu ade bahan tambahan pulak
haishh gatai2 tgn ubah resepi..
cik iena tambah bawang..hihi bawang tu di potong dadu..



okiess jum tgk bhn2 n cara cik iena wat yer

Bahan-bahan

  • 2 ekor sotong saiz sederhana
  • 1/2 cawan tepung gandum
  • 1/2 cawan tepung beras -boleh diganti dgn tepung jagung atau tepung katakuriko (tepung kentang)
  • 2 sudu kecil serbuk knows pasti sedap
  • 1 biji telur
  • lada sulah
  • garam cukup rasa
  • bawang besar(potong dadu)
  • serbuk bawang putih

Cara-cara

  1. Mula-mula potong sotong bentuk ring, kemudian toskan dan gaul dengan lada sulah,garam,sedikit serbuk cukup rasa knows dan serbuk bawang putih.
  2. Kemudian buat adunan batter, satukan tepung gandum, serbuk pasti sedap knows, telur,bawang(potong dadu),sedikit garam dan serbuk bawang putih, gaul rata dan masukkan air, pastikan jangan terlalu cair, mcm batter nak buat goreng pisang.
  3. Celupkan sotong tadi dan goreng hingga perang dan jangan terlalu lama kerana sotong tadikan dan separuh masak. Selamat Mencuba.
  4. kalau boleh adunan ni diperap selama setengah jam dulu baru celupkan sotong, supaya adunan lebih mesra dan tepung elok lekatnya apabila digoreng nanti. : )
Nyummyyyyyyyy sedap nyeeeeeeee
yeayy da buat da mkn..dan da habes..
xsempat nk amek gambo..

wokiesssss
slmt mencube(^_~)