Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, September 4, 2014

CABARAN 30 HARI | DAY 3 : SESUATU YANG MENGUATKAN ANDA


Di dunia ni, semua org pasti akan ada masalah.
akan ada saat sedih yg perlu ditempuhi.
Apa yang menguatkan cik iena di saat2 cik iena kesedihan or ditimpa masalah,
Tentulah buah hati pengarang jantung cik iena
nehh

Kalau dia takde meroyan la cik iena
haha
yela cik iena kan duduk bujang 
jauh dari family
T______T

dengan henset ni la cik iena akan 
call atau message org2 tertentu untuk 
share masalah cik iena.
Update blogpost ni pun pakai henset ni la
hehe

Cik iena nie klu ade tgh sedih
mmg cik iena perlukan seseorang utk dgr luahan cik iena.
biasa nya cik iena akan luahkan pada sahabat2 terdekat Dan pada adik perempuan cik iena.
Kebiasaan nye cik iena takkan luahkan dekat mak n abah..
sebab cik iena taknak dorang susah hati.
Mereka lah kekuatan cik iena.
Cik iena x nak mak n abah sedih.
biarlah cik iena sendiri tanggung penderitaan ni.
Kalau mak n abah sedih
cik iena lg sedih

cik iena tanamkan dalam diri
cik iena perlu kuat utk teruskan hidup
untuk terus bantu keluarga
kalau cik iena takde siapa nk tolong mereka

Teringat kate2 adek.
"kakngah ko jgn kawen dlu sampai aku dpt kerja yg stabil"
Hehe tergelak2 jgak la bile adek ckp cmtu..
haishh nk kawen kne tgu adek keje dlu la cmnie
ade betulnya..
kalau cik iena kawen kalau dapat suami yg memahami
yg izinkan kita bantu keluarga
Alhamdulillah
kalau dpt yg tak izinkan
acanerrrr

cik iena ni lahir dari keluarga yg serba kekurangan
tapi Alhamdulillah
berkat usaha gigih mak abah memberikan didikan secukupnya
kini cik iena berjaya 
Terima kasih mak.n abah
jasa mak n abah tidak ternilai buat kakngah
   
Alhamdulillah di usia muda  seawal 22 thn
cik iena dh pn beli sebuah rumah utk family
walaupun hanya rumah kos rendah
ye la mude lg kot  time tu mana mampu beli umah mahai2
Now agak tua siket
(^_~)

Selebihnya
Sesuatu yang menguat kan cik iena dan semua org adalah
sujud pada yg esa
 memohon diberikan kekuatan untuk menempuh segala dugaan yang mendatang.

Allah takkan menguji di luar kemampuan kita





Haha 
sebenarnye tak de idea nk tulis ape

mcm berat je cabaran tuk hari  ke tiga

Cukup la tu kot
payah pulak taip pakai henset
malas nak bukak lappy
haha
oOkiess daaaaaa
Cik iena nk bersiap g keroje


Psttttt : cantek kan cover phone note ii cik iena
cik iena beli kat korea..
ouhhj rindu nye kat korea




.::CABARAN 30 HARI::.















Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

UBER PROMO CODE - IENA

UBER PROMO CODE - IENA