Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Kenapa Pengkid Jadi Pilihan


Pengkid mengikut definisi Kamus Oxford adalah perempuan yang berpenampilan seperti lelaki. Dewasa kini kerap kali kita lihat sepasang kekasih yang mana pasangannya adalah pengkid. Yang mana mereka kelihatan sangat mesra dan bahagia.



Kenapa Pengkid Jadi Pilihan


Si Pengkid akan cuba sehabis daya untuk menjadi lelaki terbaik buat si teman wanita . Cik iena pun tak faham kenapa boleh jadi macam ni. Rata-rata ramai pengkid beragama islam. Kurang didikan agama kah mereka? ada kemungkinan juga.

Semasa cik iena belajar dulu cik iena pernah berkawan dengan junior yang mana dia adalah pengkid dan bertanya kenapa dia memilih untuk menjadi pengkid. Kena baca sampai habis ya. Oh ya cik iena kawan sekadar kawan dan kakak angkat gituw. Pada awalnya dia kelihatan suka pada cik iena tapi cik iena memang tak suka la pengkid. Lagi kene brainwash adalah. Sebab tu dapat tanya dia kenapa pilih jalan ni.

Memang Tidak dapat di tepis lagi pengkid memang sangat carring dan manja.Cik iena sendiri merasa walaupun cik iena cuma kakak angkat tapi cik iena di layan baik sangat. balik dari kelas pun dia nak jemput. Kalau tak makan lagi dia belikan. Wahh terharu gile. Tapi cik iena ni takot pengkid sikit takot dia lebih-lebih sebab pernah sekali dia cuba ikut cik iena mandi dekat hostel. Ahaaaaaaa mau tak takut.. Nak menangis pegang pintu bilik air tak bagi dia bukak haha. Okay menakotkan.

Semasa berkawan dengan pengkid tu cik iena cuba juga merubah dia jadi perempuan tapi tak berhasil. hanya berhasil sekali je. Itupun atas permintaan cik iena nak tengok dia berbaju kurung dan tudung. Subhanallah cantik sungguh dia berbaju kurung. Tapi apakan daya dia lebih selesa menjadi pengkid.

Cik iena pernah bertanya kenapa dia pilih jadi pengkid. Ehh sebelum tanya tu memang dah close lah kalau tak rapat tanya soalan macam tu silap-silap kene tumbuk. Dari apa yang dia cerita ianya berpunca dari keluarga. Keinginan ibu bapa yang menginginkan anak lelaki dan melayan nya seperti seorang kanak-kanak lelaki. Di belikan permainan lelaki . So bermula dari si tu lah naluri nya ke arah Lelaki. Haaaaaaaaaaa dengar tu ibu bapa semua. Didikan awal tu sangat penting. Kalau kita frust tak dapat anak lelaki jangan lah di didik dan di ajar anak kita seperti lelaki. Kesian dia bila dewasa nanti tambah lagi bila kurangnya pengisian Agama.



Faktor yang menjadikan seseorang itu cenderung menjadi Pengkid


  • Ibu bapa yang inginkan anak lelaki dan mendidik anak seperti lelaki walaupun ianya perempuan
  • Kurangnya ilmu pengetahuan dan didikan Agama
  • Kecewa bercinta
  • kekeliruan dan kecelaruan perasaan
  • Melalui pengalaman yang menyeronokkan dengan ketagih melakukan pekara yang negatif dan menjadikan dirinya lalai dan alpa akan asal usulnya


 Kenapa Pengkid Jadi Pilihan Wanita-wanita


Jom kita tengok apakah faktor-faktor yang menyebabkan pengkid menjadi pilihan:
SIFAT AMBIL BERAT

 Salah satu faktor yang menjadi tarikan mengapa ada awek cun lebih rela memilih pengkid sebagai 'boyfriend' adalah kerana sikap lebih mengambil berat yang ditunjukkan oleh pengkid. Mengalahkan lelaki! Mungkin ada kebenarannya perumpamaan bahawa hati perempuan itu umpama kerak nasi. Terkena air, lembut lah ia! Perempuan suka andai diri mereka diberi perhatian oleh seseorang. Terasa diri mereka dihargai dan disayangi dengan sepenuh hati. Kebanyakkan lelaki sekarang pula ada yang terlalu ego hingga kurang menitik beratkan soal ini. Akhirnya diri yang terlepas!

FAHAM PERASAAN PEREMPUAN

 Pengkid juga adalah seorang perempuan. Jadi tentu saja mereka faham dan lebih arif tentang apa yang diingini oleh orang perempuan. Cuma mereka memainkan peranan itu dari sudut lelaki. Mereka sedar perempuan suka dimanja dan diberi perhatian. Itulah yang dilakukan jika nak memikat seseorang. Lelaki pula bersikap kurang memahami. Kadang-kadang nak bermanja pun kena marah! Awek mana yang tahan!

SANGGUP BERKORBAN


 Seperti juga lelaki tulen, pengkid juga tak kurang hebatnya dalam melahirkan rasa cinta malah mereka sanggup melakukan apa saja demi si dia tersayang. Orang lelaki pula ada yang kurang tahu bagaimana hendak menunjukkan kasih sayang kepada kekasih hati. Selebihnya ada yang bersifat ego dan tak pernah cuba nak tunjukkan kasih sayang. Ucapan 'I love you' jauh sekali. Beli bunga setahun sekali pun susah! Bila diminta, kononya tak payah la itu semua, membazirkan duit saja. Perempuan adalah berbeza dengan lelaki, kasih sayang itu perlu diluahkan agar mereka tahu diri mereka ni benar-benar disayangi!

LEBIH ROMANTIS

 Mereka tak kisah andainya menghadiahkan buah hati mereka dengan benda yang disukai oleh si buah hati. Harga bukan persoalan. Perempuan tak pandang dari segi itu, yang penting keikhlasan. Sekurang-kurangnya sekeping kad sudah cukup untuk membuktikan diri disayangi.

DITATANG BAGAI MINYAK YANG PENUH


 Rata-rata yang memilih pengkid mengaku bahawa mereka dilayan umpama sang ratu. Terasa diri terlalu dihargai dan disayangi sepenuh jiwa. Sebagai balasan, sudah pasti cinta dihulurkan kepada sang pengkid.
 
 
Haaa amacam lelaki, tercabar tak dengan pengkid hahaha . Mintak di jauh kan lah dari terjadi pada keluarga kita semua. Takpe lah biarpun encik BF tak romantis sekarang  dan tak seperti pengkid yang sangat carring merring ring ring .Romantis lepas kawen la baru best haha.


Nota Blog : cik iena tulis mengenai ni sebab baru-baru ni cik iena terkejut melihat housemate cik iena yang mana kedua-duanya duduk sebilik adalah pasangan kekasih. Cik iena pun tak tau nak buat apa, nak tegur ke, satu rumah tu. rasa serbasalah pun ada. Selama ni cik iena tengok mereka sangat mesra. Bila salah seorang nak pergi kerja, salah seorang akan cakap, pergi elok-elok. Jaga diri elok-elok. Alahai sweetnya. Sehingga lah suatu malam cik iena sendiri terlihat mereka berkissing sambil si pengkid membelai-belai rambut perempuan tu di depan pintu rumah . Haa ko rasa? mau tak terkejut cik iena. Berlari masuk rumah. Masa tu cik iena nak ambil kucing yang cuba keluar dari pintu. Dan ternampaklah aksi mereka depan pintu rumah.hahaha peluk kucing terus lari haha



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015



Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015



Dapatkan Diskaun sehingga 95 % di Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015 (Online Revolution) . Pelbagai barangan di tawarkan dengan harga diskaun yang sangat berbaloi. 
Pada yang masih belum ke Lazada, jom nikmati jualan diskaun terbesar akhir tahun dari Lazada. harga yang di tawarkan pasti berbaloi.

Beberapa hari sebelum online revolution di mulakan cik iena ke kedai elektrik ,sen heng dan jusco untuk melihat harga-harga peti ais. Cik iena nak beli peti ais yang tak berapa kecik dan tak berapa besar yang sesuai untuk orang bujang .  Setelah meneliti harga di luar. Ternyata Lazada adalah yang murah . Makanya cik iena membuat keputusan membeli dengan Lazada.

Pada online revolution 11.11.2015 juga cik iena telah membeli Honor 7 daripada Lazada. Harga yang berpatutan ditambah dengan voucher beserta percuma casing dan juga dengan perkhidmatan penghantaran yang sangat pantas. Cik iena beli honor 7 pada 11.11.2015 dan cik iena terima pada keesokan harinya 12.11.2015. Dan yang pasti penghantaran adalah percuma.

Jadi sangat rugi kalau anda tak membeli semasa online revolution ni. Semalam je 10.12.2015 cik iena dah beli dua barang dari lazada. Kedua-duanya beli secara berasingan. Tak perlu risau kerana tiada kos penghantaran untuk jualan diskaun terbesar hujung tahun ini.
Okay ni cik iena nak cerita yang sedang hangat berlansung di Lazada

Hottest Deal on 12 December Sale Infographic




Hottest Deal on 12 December Sale Infographic


diatas merupakan antara barangan yang terhangat dan terlaris di Lazada untuk jualan diskaun terbesar akhir tahun ini. Harga yang ditawarkan sangat berbaloi berbanding harga di luar . 


Ouh ya Lenovo External hard Disk tu memang sangat bagus dan murah. Sebelum ni cik iena ada beli juga di Lazada dan masih pakai lagi. Untuk programmer dan blogger memang sangat perlu pen drive dan juga external hard disk 
(^_~)



Okay cik iena juga nak share barangan yang menarik perhatian cik iena untuk di beli dan dan dan
dan sudah beli pun sempena jualan 11.11 dan 12.12
ahaaaaaaaaaaaaa
Nak tau tak apa dia?


Okay jom

LAZADA ONLINE REVOLUTION 11.11

 

 

 

Huawei Honor 7 16GB
Huawei Honor 7 16GB




 Nampak tak tu beli 11.11.2015 dapat pada 12.11.2015
memang fast delivery, cik iena pun terkejut
Tambahan lagi ade voucher RM100
ni tengok bawah
Untuk tawaran 10.12.2015 - 12.12.2015 ni pun sama jugak tau



Huawei Honor 7 16GB
Huawei Honor 7 16GB



Okay selain Honor 7 cik iena juga beli Micro SDHC dan wedges ni




 cik iena juga beli Micro SDHC dan wedges ni
cik iena juga beli Micro SDHC dan wedges ni



Okay tak nampak harga kan, meh tengok bawah. Ada voucher lagi lalallalalaaaaaaaaaa


Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015





semasa sales 11.11 cik iena beli wedges ni RM 33 sahaja , kali ni mahal sikit RM36.10  tapi still murah kalau nak banding dengan harga asal RM95 . Kualiti nya sangat bagus tau



Nah klik www.lazada.com.my/lzd-cross-strap-wedges-cream-1710255.html



cik iena beli wedges ni RM 33 sahaja
cik iena beli wedges ni RM 33 sahaja



Kemudian dah beli HP kene la beli SD card








semasa sales 11.11 cik iena beli dengan harga RM90, haaaaaaaa
sales kali ni lagu murah tau RM85 je


semasa sales 11.11 cik iena beli dengan harga RM90, haaaaaaaa  sales kali ni lagu murah tau RM85 je




Okay selesai sales 11.11, nie cik iena nak share apa yang menarik perhatian cik iena pada jualan diskaun kali ni..Menarik tertarik dan terbeli dah pun. Setakat Jam 5.00 pm 11 DEC 2015. Selepas ni ahaa macam ada je. Cik iena ni bukan tentu. Naik lrt usha-usha lazada tup terjatuh cinta pastu beli 
(^_~)




LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12

 

 


Cik iena beli peti ais untuk rumah bujang cik iena. memang sangat murah jika di banding dengan di luar. Cik iena dah survey harga. Murah RM100++




LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12


 Harga standard di luar RM629, sama tapi sebelum sales ni dalam RM500++ tapi semasa sales ni murah sangat RM 459.90 cik iena beli
Tetapi malangnya baru hari ni 
Out of stock dan dah takde diskaun
sorry korang terlambat
tapi semalam cik iena sempat share di fanpage cik iena lah harga murah ni
Alhamdulillah cik iena sempat beli yeayyyyyyyy



LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12






LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12
Sandisk CZ52 16GB Flash Drive Cruzer Blade Black




 Selain itu cik iena juga beli  Sandisk CZ52 16GB Flash Drive Cruzer Blade Black  dengan harga RM16 melalui apps lazada . Kalau beli di website RM18 selepas diskaun. banyak tu diskaun, rasa rugi kalau tak beli.



LAZADA ONLINE REVOLUTION 10.11-12.12


Haa setakat entry ni di taip baru ni lah . Selepas ni sehingga esok jeng jeng jeng
(^_~)


Nahhh new update 12.12.2015 cik iena tambah order lagi
Kan dah kata cik iena ni takleh percaya, memang kaki shopping
pantang ade sales.
huh beberapa hari lepas pun dah menderma dekat Sogo, haiyaa tu lagi banyak branded sales
T______T
nangis abes duit ujung tahun
haha


Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015



BLOGGER CONTEST 1212


BLOGGER CONTEST 1212
BLOGGER CONTEST 1212

Haaaaaaaaaa panjang nye cerita cik iena, entry ini di khas kan untuk  BLOGGER CONTEST 1212  yang telah di anjurkan Oleh LAZADA MALAYSIA, istimewa buat blogger-blogger Malaysia.
Hadiah yang di tawarkan tersangat menarik dan pastinya bagi pelanggan setia lazada amat mudah untuk menceritakan tentang Lazada . Jadi cik iena tak lepaskan peluang untuk sertai.
Ada diantara sahabat cik iena yang menggelarkan cik iena cik ZALORA BINTI LAZADA kerana cik iena sering kongsi mengenai ZALORA dan LAZADA lagi-lagi jika barangan yang di jual itu murah atau jika cik iena ada voucher code untuk di kongsi bersama rakan-rakan



Okay Kepada Blogger-Blogger jom sertai contest ini.
Untuk maklumat lanjut contest ni boleh rujuk
www.sayaiday.com
Tarikh tamat contest : 12.12.2015 3.00 PM


"Istimewa kepada kepada anda di luar sana khususnya pembaca blog cik iena, jangan lupa intai-intai Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada 2015 yang mana harga nya pasti berbaloi diakui sendri oleh tuan empunya blog yang telah pun membeli belah dua bulan berturut semasa Jualan Diskaun Terbesar Akhir Tahun Lazada daripada 11.11 sehingga kempen sekarang 10.12 - 12.12 jom terjah





Ehhh belum habis lagi
Untuk pengetahuan Lazada telah mengadakan beberapa contest buat anda semua.
Anda perlu follow Instagram @lazada_my untuk mengetahui pelbagai contest yang dianjurkan
Diantara contest yang sedang berlansung adalah
giveaway Nexus 6P
HaaaSenang-senang je dapat smartphone. Boleh check contest dekat sini 

giveaway Nexus 6P
giveaway Nexus 6P












iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Makers Chicken Rice


Makers Chicken Rice

Nasi Ayam Blackpepper Sauce daripada Makers Cafe Kini berubah wajah . Dah lama cik iena tak makan di sini. Kali ni kuantiti makanan di kurangkan. Tiada salad danjuga cream sauce yang cik iena gemari . Mungkin kerana GST. Sebelum ni cik iena makan tu sebelum GST memang meriah pinggan tapi harga yang sama RM10.90. 
 
 
 
 
Makers Chicken Rice
 
 
Mungkin kerana ingin kekalkan harga yang sama, kuantiti makanan perlu di kurangkan. Kalau tak rugi lah kan. Okay saya faham tapi cik iena tak berapa gemar lah nasi ayam makers cafe versi selepas GST ni . Nasi Ayam sebelum ni cik iena suka sangat.
Boleh baca Makers Cafe Jalan Yap Kwan Seng
 
 
 Hurmm tak habis makan sebab takde cream sauce with salad yang cik iena suka


Makers Chicken Rice

Makers Chicken Rice



Lupa nak selfie sebab makanan tak memenuhi citarasa hahaha


Muka tuan empunya blog hari ini
ahaa selangor cuti wehh, jeles
cik iena kerja
T_____T

Makers Chicken Rice
weeweeett
 

Maker's Cafe Jalan Yap Kwan Seng
Waktu Urusniaga
Isnin Hingga Jumaat
7 AM hingga 7 PM
Facebook :  facebook.com/pages/MAKERS-CAFE/
Alamat : B-0-2 Megan Avenue2, 12 Jalan Yap Kwan Seng
Kuala Lumpur, Malaysia




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Clothes Buffet Malaysia | The Secret Affair party


 The `Secret Affair’ party



Pada 5 Disember 2015 yang lepas, Cik iena di jemput ke  The `Secret Affair’ party yang dianjurkan oleh Clothes Buffet Malaysia dengan kerjasama  Elementum, Kelana Jaya sebagai Penaja tempat , Lab Vamor sebagai penaja rasmi Hairstylist and Make-up Artist  , Moiz Photography sebagai penaja photographer, Poh Kong Sebagai penaja hadiah berjumlah RM 2,000, Neesya Skin Care sebagai penaja Goodies Bag, Sothys Malaysia sebagai penaja Goodies Bag, Lily Sdn Bhd Sebagai Penaja Goodies Bag,


 The `Secret Affair’ party



Terima kasih di ucapkan diatas jemputan dan penghargaan Clothes Buffet Malaysia. Ini merupakan kali pertama cik iena menyertai Clothes Buffet Shopping. Memang agak kekok tapi cik iena telah berjaya memuatkan 8 helai baju di dalam ZIP LOCK BAG tersebut.

 The `Secret Affair’ party
8 helai baju yang cik iena berjaya muatkan dalam zip lock bag diatas ni

Insya Allah cik iena akan sertai sekali lagi walaupun kali ni perlu bayar . Cik iena tak puas ber clothes buffet shopping tempoh hari. Nak cuba sekali lagi kalau boleh nak muatkan lebih dari 8 helai baju pada  Season 3 of Clothes Buffet Malaysia  26 dan 27 March 2016 nanti.


 The `Secret Affair’ party
Antara baju-baju yang perlu di pilih semasa  The `Secret Affair’ party


Untuk pengetahuan anda, rekod terbanyak adalah 21 helai pakaian . Wahhhhhh banyak kan. Kalau dia boleh takkan kita tak boleh kan. Ahhaaa menarik sangat. Kepada penggemar shopping dan fashion jom sertai cik iena sama-sama ber buffet shopping. Baca sampai habis nanti cik iena akan kongsikan tips-tips nak ber Clothes Buffet Shopping ni. Haa ni dari pengalaman dan hasil perbincangan dengan rakan-rakan blogger yang lain.


 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party
wahhh si colour block :), mcm match pulak ngan background :D


Okay cik iena nak cerita pengalaman   The `Secret Affair’ party tempoh hari, mula-mula sampai cik iena agak kebosanan sebab masih tak jumpa rakan blogger yang cik iena kenal. kebanyakan dari mereka adalah blogger-blogger cina. Hanya cik iena seorang muslimah blogger gituh. Rasa bertuah sangat sebab di jemput. Ahaa Muslimah fashionista gituh (^_~)




 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party
Poh Kong diantara Penaja yang terlibat
 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

Setelah misi 15 minit  bermula barulah cik iena ternampak rakan blogger yang dikenali iaitu Syafiera Yamin. Okay ada geng. Bila dah jumpa geng memang meriah lah kan. Kami sama-sama menyumbatkan baju-baju dalam zip lock back sehingga penuh.

Salah satu tips  , perlukan seorang rakan untuk membantu menolak pakaian ke dalam sambil membuang angin yang berada dalam zip lock bag tersebut. Cik iena dan ira sama-sama cuba memuatkan pakaian-pakaian yang di pilih . Tapi kami tak berani nak sumbat banyak-banyak kalau pecah kan dah rugi. 

 The `Secret Affair’ party
Yeah kami berjaya memuatkan 8 helai baju dalam zip lock bag nie

Yang paling lawak, kami ingat ini cuma game. Haa itu lah cik iena sibuk selfie selfie tak dengar penerangan betul-betul rupa-rupanya apa yang kami pilih, baju yang kami muatkan dalam zip lock bag tersebut kami boleh bawa balik. sama seperti konsep shopping clothes buffet tu lah.

Kami di beri peluang rasa clothes buffet tu, pakaian yang kami kaut tu boleh di bawa balik. Alhamdulillah beruntung sangat. Terima kasih banyak-banyak Clothes Buffet Malaysia :)


Okay ini adalah baju yang sempat cik iena ambil dan masukkan dalam zip lock bag
 8 helai sahaja



Okay ini adalah baju yang sempat cik iena ambil dan masukkan dalam zip lock bag

 Jom tengok baju apa yang sempat cik iena ambil.
hehe sebenarnya tak tau lagi yang cik iena ambik ni bakal di bawa pulang. 
So cik iena ambil asal boleh je
Banyak lagi baju-baju yang menarik
(^_~)


 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party






Setelah Selesai sesi 15 minit memilih baju . Kami para blogger di kehendaki untuk memilih salah satu baju yang di pilih untuk di suai padankan dengan aksesori dan untuk photoshoot. Kali ini cik iena memilih blaus bewarna hitam kerana cik iena rasa warna ni je yang sesuai dengan tudung bunga-bunga cinta cik iena yang warna warni beserta seluar bewarna mustard dan inner baju bewarna pink. Ahaa so colour block lah cik iena. Okay bawah ni pakaian asal cik iena. 



 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party
Si colur block yang sentiasa yakin dengan pilihan warna kontra (^_~)


Baju cik iena tu lengan tiga suku so cik iena pakai inner pink sebab match dengan tudung yang ada warna pink. Okay jom tengok setelah ber buffet shopping cik iena dah transform baju lain :)

Eh tunjuk akseori yang perlu di pilih dulu




 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party
cik iena memilih gelang bewarna hitam

 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party
cik iena memilih belt bewarna pink





 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party
prop yang perlu di gunakan untuk photoshoot


Dan hasilnya
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa







 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party



 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party




Okay bawah ni gambar full, 
lalallala colour block betulkan
seluar mustard colour,
ada pilihan seluar tapi agak ketat so cik iena tak ambil
tak berapa sesuai so pakai je seluar cik iena ni




poh kong
Muah Poh Kong ;)





Okay sekarang cik iena nak share tips untuk dapatkan baju sebanyak mungkin . Ini kalau nak dapat banyak lah . Kalau yang tak kisah tak banyak tapi nak yang super duper cantik ke up to date ke fashionista gile ke. Yang tu ikut pada kita lah . Tapi cik iena nak banyak banyak haha

TIPS MENDAPATKAN PAKAIAN YANG BANYAK SEMASA CLOTHES BUFFET


  1. Potong kuku sebelum menyertai clothes buffet kerana kuku yang panjang boleh merosakkan plastik anda dan anda memerlukan RM20 untuk menggantikan plastik atau zip lock bag yang baru
  2. pilih sebanyak mana baju yang ada inginkan selama lebih kurang 10 minit.
  3. asingkan baju mengikut keutamaan
  4. 5 minit terakhir di gunakan untuk menyusun baju di dalam zip lock back
  5. Lipat atau gulung baju tiga atau empat helai sekali lipatan atau gulungan
  6. masuk ke dalam ziplock bag, buang udara di dalam zip lock back untuk memuatkan lipatan seterusnya
  7. setiap kali masukkan lipatan atau gulungan yang baru tekan tekan plastik untuk membuang angin di dalam plastik tersebut. Ada yang membuang angin dengan menyedut menggunakan mulut. terpulang pada anda :)
  8. Sekiranya masih ada kekosongan untuk memuatkan baju. Cari dan sumbat lagi okay, caranya buang angin dalam zip lock bag tersebut.
  9. seeloknya pergi dengan sahabat. Kalau berdua boleh tolong untuk proses memudat dan membuang angin. Maksudnya dua-dua tu kene bayar RM150 dan masuk serentak.






 Clothes Buffet Malaysia | The `Secret Affair’ party
setelah selesai the secrect affair party, ini adalah barangan yang cik iena bawa pulang. Terima kasih semua









 The `Secret Affair’ party ini telah di taja oleh


1. Elementum & Lab Vamor

  • Elementum sebagai penaja lokasi The `Secret Affair’ party
  • Lab Vamor sebagai penaja make up dan hair stylish


elementum space
elementum space

Lab Vamor

Lab Vamor




2. Poh Kong Malaysia

  • Hadiah terkumpul bernilai RM2000


poh kong malaysia
poh kong malaysia

3. Neesya Skin Care

  • Sebagai Penaja Goodies bag

Neesya Skin Care
Neesya Skin Care

Neesya Skin Care
Neesya Skin Care

4. Sothys Malaysia

  • sebagai penaja goodies bag

Sothys Malaysia
Sothys Malaysia


  • Sebagai Penaja Goodies Bag 
  • Payung ni sangat best sebab ada kipas tau . tapi rugi sangat payung cik iena dah kene kidnap. Tercicir masa topup touch n go. Datang balik dah takde T_____T


payung yang awesome dari Lily Sdn Bhd
payung yang awesome dari Lily Sdn Bhd



  • Sebagai penaja makanan

garsa kitchen
garsa kitchen


 Kepada anda di luar sana jangan lupa tau season 3 clothes buffet malaysia yang akan diadakan pada 26 & 27 March 2016 bertempat di Lot 10 Bukit Bintang
pada pukul 9.50 am hingga 9.00pm

Untuk maklumat lanjut dan pembelian pass
sila layari




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve