Day 5: With 1Charity Volunteer & homeless + Street Feeding Video (3 Mei 2012)



Tanggal 3 Mei 2012,syukur alhamdulillah sekali lagi cik iena diberi kesihatan yang baik dan masa yg terluang untuk melibatkan diri dalam program pengagihan makanan buat gelandangan/homeless yang bertempat dimasjid jamek KL.

Pada awalnya kami ade hal tak dapat nak hadir.Berkat keizinan allah semua hal berjaya selesai awal dan kami dapat hadir di masjid jamek untuk sama2 bergotong royong menyediakan makanan buat gelandangan/homeless.

Seperti biasa diperkarangan masjis cik iena tak keluarkan kamera sebab bz buat kerja(^_~)
Malam tadi cik iena rase kembang kempis kejap bile Mummy pas budak2 yang baru first time dtg kt cik iena mintak cik iena tolong tunjukkan kt dorang ape perlu buat..
wahhh teruja !!!
Mekasih Mummy diatas kepercayaan mummy walaupun ini baru hari ke lima cik iena melibatkan diri.
Anda2 diluar sana jemput2 lah datang memberi sumbangan tenaga.Dont wory disini tiada "konsep pilih bulu" opss nie pepatah dari eja..
tu aweks sebelah cik iena..walaupun baru je kenal kami dah rapat okeyh(^_~)

Okies  pic yg ader

Nie menu kite
nasi gorang thai klu xsilap
pic kredit to 
kak irnie

Okies diperkarangan masjid jamek cik iena reord video gune hp jer
pada hari ini ade doktor volunteer dtg


Ade seorang homeless yg perlu dibawa ke hospital

Setelah selesai pengagihan makanan diperkarangan masjid jamek dan selesai mengemas.
Kami mula bergerak utk street feeding
Yeayyy midnite run
cik iena paling suka yg nie
banyak memberi keinsafan..
dapat tgk sendiri keadaan homeless nie
(T__T)


Street Feeding For Homeless 3 Mei 2012(Location 1)


opsss sila lajukan kedepan yer
abaikan kami yg berborak..
hihi cik iena xreti edit lorhhh




Street Feeding For Homeless 3 Mei 2012(Location 2)





Street Feeding For Homeless 3 Mei 2012(Location 3)





Okiesss selesai menghabiskan semua makanan..
kiter berjumpa pada hari jumaat pulak
hihi mlm nie lah tu
insyaallah cik iena akan hadirkan diri



ops menyempat je cik iena snap pic volunteer2 nie



Okiesss otw balik we all singgah down town cheras utk beli
light batton

kesian tgk budak2 naik motor tu ..
bahaya sangat dorang block jalan nk bg we all lalu tapi ade yg tak beri kerjasama ..tak berhentikan kereta
huh bahaya..
risau dibuat nye
so kami beli light batton nie supaya org awal lebih alert










ops beli satu je sb  da xde stock
next time dtg beli lagi
(^_~)






(^_~)
okies semua
daaaaaaa
jumpa malam nie
di masjid jamek KL utk program yg same
9.00PM

"Kami amat mengalu2kan kedatangan volunteer baru"







Entry Berkaitan :







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


9 comments:

  1. laparnya tengok makanan tu.. lepas solat nak turun g pasar malam bawah ni la.. hahahhaa lapa.... :)

    ReplyDelete
  2. chantiknya kak iena lampu apple u . ain nak boleh tak ? akk tolong belikan ^^ :P lepas tu pos dekat umah ain ae ? ahahahah

    ReplyDelete
  3. kalau dok dekat leh jdik volunteer gak.. tpii jauhhhh..

    lmpu tu nk bole ? :P

    ReplyDelete
  4. waa best nye,sy pown masih in plan nak buat xtvt gelandangan nie :)

    Nice blog anyway.hee.

    ReplyDelete
  5. cik iena meh join segmen,,kita tag awk kat segmen ni http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/segmen-bloglist-bulan-mei-by-hadifah.html

    ReplyDelete
  6. nice blog..:)
    http://macammacamcite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. @ain vanilla : hahah nak ke?

    @aRa ❤ aFiq™ : hehe btl gak tu..jauh payah plak berulang:)
    mak lampu tu ke..cantik kn..hahah

    @fasha : alhamdulillah..nty dtg la kalau ade mase:)

    @Pecinta pink^^ :okies tq..ade mase nty cik iena buat ye

    @confdeb:tq

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog