Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Lazada Online Revolution 2017


Dah lama rasanya Cik iena tak join Blogger Contest . Tapi kali ni nak join  Lazada Online Revolution Blogger Contest . Sebelum Cik iena menjawab soalan-soalan untuk contest ni Cik iena ceritakan Terlebih dahulu mengenai Lazada Online Revolution.


Lazada Online Revolution


Lazada Online Revolution


Apa itu “ONLINE REVOLUTION” Lazada


“ONLINE REVOLUTION” Lazada adalah acara menjual dan membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara.

Lazada Online Revolution


Lazada memulakan “ONLINE REVOLUTION” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan pada setiap tahun.

Semenjak itu, “ONLINE REVOLUTION” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara.




Okay cik iena nak jawab soalan contest ni :)




Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?



Sudah pasti cik iena lupa barang apa yang cik iena beli secara online kerana cik iena semamngnya membeli barang secara online termasuk perabut . Jadi untuk soalan ini cik iena  sertakan artikal pertama cik iena mengenai barangan Lazada yang cik iena beli iaitu http://www.ienaeliena.com/2014/11/skg-garment-steamer-ss99-purple-from.html

Cik iena beli ni pun semasa LAzada Online Revolution 2014 .  Sebelum ni lazada boleh view order yang lama-lama . tapi sekarang setakat tahun 2017. Jadi cik iena tak dapat nak tunjuk barang apa yang pertama sekali cik iena beli. Yang pasti bukan Steam iron ni la .



Which types of products would you prefer buying online?


Barangan elektrik, gadget , makanan kesihatan tambahan, dan perabot kecil .  Kalau boleh barang dapur pun cik iena nak beli online di sebabkan faktor kekangan masa. Almaklumlah kerjaya sebagai seorang programmer dan part time blogger memang sangat sibuk T___T


What to you love about online shopping?

Apa yang cik iena suka tentang Online Shopping adalah ianya sangat memudahkan cik iena dan menjimatkan masa serta duit petrol. Hanya menggunakan perbankan internet untuk pembayaran. Sangat mudah .

Untuk pengetahuan sangat banyak barangan yang cik iena beli secara online di lazada termasuklah tv, chrome cast, peti ais, mesin basuh, oven, microwave, pengukus, katil, tilam, supplement, gadget, ring light, light nox dan banyak lagi . Boleh baca artikal cik iena berkaitan lazada atau shopping barangan lazada  di http://www.ienaeliena.com/search/label/lazada


Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?


Kalau ikut hati sangat banyak. Untuk Online revolution versi 11.11 antara barangan yang cik iena beli adalah :

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11

shopping item online revolution 2017 versi 11.11
shopping item online revolution 2017 versi 11.11


Ehh bila tengok senarai order in 2017 ni dah 4 pages :D . Boleh tahan cik iena shopping online


Untuk Online revolution 12.12 cik iena nak beli  semua ni kalau boleh . hahah banyak kan whishlist. Tapi tak boleh tamak. Banyak komitmen tak boleh boros sangat.



whishlist online revolution 2017 versi 12.12
whishlist online revolution 2017 versi 12.12


Maka dengan itu yang harus cik iena beli pada sales 12.12 adalah Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue 



 Lenovo IdeaPad 120S-11IAP 11" Laptop 81A400ALMJ (Intel® Celeron® N3350 Processor) - Denim Blue


Kalua ikut hati nak pink tapi takde pink . Cik iena nak beli latop ni sebab pertama sekali terjebak dengan Neyra. Dia pakai laptop ni tapi yang memory 2G, yang ni 4G . Cik iena tengok neyra bawak kemana-mana event mudah, ringan je .

Laptop cik iena sekarang besar sedikit dan agak berat. So dengan adanya laptop ni nanti boleh lah cik iena update blog di mana-mana sama macam neyra  :)

Cik iena harap harga laptop tersebut pada 12.12 akan lebih murah atau ada voucher code yang boleh digunakan utuk dapatkan harga yang murah :)


Wokay cik iena dah jawab semua soalan. Semoga cik iena bertuah yeayyy. Kalau bertuah boleh lah shopping banyak barang lagi. Laptop tu memang dah ada dalam whishlist must buy item. Diharapkan dapat lah diskaun lagi. PM tepi voucher code plz lazada (^_~)

Okay korang jangan lupa terjah  https://www.lazada.com.my/online-revolution/


 Kepada kawan-kawan blogger yang lain jom join Lazada Online Revolution Blogger contest . Mana tau ada rezeki :)

Lazada Online Revolution Blogger contest



Everyone Deserves To Be Beautiful


Everyone Deserves To Be Beautiful, Ya semua orang sememangnya berhak untuk kelihatan cantik.  Maka dengan itu untuk menjadikan diri kita cantik. Kita seharusnya berusaha kearah itu . Kepada mereka yang sememangnya lahir dengan raut wajah yang cukup cantik anda beruntung .

Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful


Bukan bermaksud cik iena anda tidak cantik, setiap insan mempunyai kelebihan dan kecantikan yang tersendiri tapi untuk menyerlahkan lagi kecantikan itu sendiri kita perlulah menjaga kesihatan dan kecantikan kulit dan seterusnya mengenakan solekan ringkas.

Everyone Deserves To Be Beautiful
Le Felix Skincare and cosmetic


Di sini Cik iena ingin kongsikan produk dari negara jiran Thailand yang sedang cik iena amalkan iaitu rangkaian produk kecantikan dari Le Felix. Ianya bukan sahaja menawarkan rangkaian produk penjagaan wajah malah ianya juga turut menawarkan kosmetik bagi anda menyerlahkan lagi kecantikan yang ada pada diri anda.


Cik iena mulakan terlebih dahulu dengan produk penjagaan wajah yang mana cik iena telah mencuba  :

Perfect Beauty Facial Foam
Everyone Deserves To Be Beautiful
  1. Perfect Beauty Facial Foam
  2. Miracle Plankton Essence
  3. Advanced Facial Whitening Cream
  4. Magic Aura Cream




Perfect Beauty Facial Foam


Perfect Beauty Facial Foam
Perfect Beauty Facial Foam



Beauty Facial Foam Perfect (50 ml.) Pembersih wajah yang berbuih halus dengan Malus Domestica (Apple Stem Cell) dari Switzerland. Pembersihan lembutdan mendalam. Ianya mengekalkan  pH-Balance pada wajah serta melembabkan dan menyegarkan  wajah sehingga menjadikan kulit anda kelihatan lebih cerah.

Perfect Beauty Facial Foam
Perfect Beauty Facial Foam


Kaya dengan Vitamin A, Anti Penuaan B  dan  C . Ianya juga Kaya dengan Antioksidan seterusnya Meningkatkan Tekstur Kulit serta Menyihatkan Kawalan Kulit dan Mencegah  jerawat


Mempunyai Sijil/Logo Halal dari LPPOM MUI - Lembaga Pengkajian Pangan Obat obatan Dan Kosmetika Majelis Ulama Indonesia.

Mempunyai Pengiktirafan Good Manufacturing Practice (GMP)

Review Perfect Beauty Facial Foam


Cik iena suka akan haruman apple hijau yang menenangkan minda . Tekstur krim lembut bewarna hijau cair . Mempunyai Buih halus yang lembut untuk cucian lembut yang tidak merosakkan muka. Setelah mencuci wajah kulit akan terasa tegang tetapi lembab dan bebas minyak .

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam.

Rating

7/10


La Felix Miracle Plankton Essence



La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence



Ingredient/ Kandungan La Felix Miracle Plankton Essence


  • Plankton
  • Comfrey
  • Cucumber
  • Wild Yam
  • Ginseng
  • Fomes Officinalis

La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence



Le Felix Miracle Plankton Essence (30ml)


Le Felix Miracle Plankton Essence menggukanakan teknologi  Life plankton 'pada konsentrasi tertinggi 5% . Ianya menggunakan tenaga GP4G untuk menunjukkan protein). Mempunyai kandungan kolagen sekitar 54% dan ianya mampu melindungi kulit dari UVB


Life Plankton Essence diguna sebagai sebagai serum , menyerap secara maksimum dan memberikan keberkesanan yang mendalam pada wajah..Penggunaan selama minima 14 hari  untuk anda dapat melihat dan merasa kulit yang baru dilahirkan .


Review La Felix Miracle Plankton Essence


La Felix Miracle Plankton Essence
La Felix Miracle Plankton Essence
Tekstur cecair likat bewarna putih kanji . Ianga mudah meresap ke wajah  . Dari segi haruman cik iena tak dapat describe haruman apa tapi haruman yang lembut .  Anda tidak perlu khuatir walaupun kandungannya ginseng namun harumannya Tidak berbau Ginseng dan berbau harum lembut.

Untuk cik iena kesan awal penggunaan keluar dua butir jerawat . Namun ini adalah perkara biasa jika kita menukar produk penjagaan wajah. Selepas itu kulit sepeti sediakala tiada jerawat dan tidak kusam.

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas mencuci wajah.

 Rating 

8/10


Advanced Facial Whitening Cream



Advanced Facial Whitening Cream




Ingredient/ Kandungan Advanced Facial Whitening Cream


  • Vitamin C
  • Beta - Carotene
  • Soy Protein
  • Green Tea
  • Arbutin
  • Jojoba





Advanced Facial Whitening Cream
Advanced Facial Whitening Cream



Menggunakan Teknologi nano terkini yang mampu  menembusi jauh ke permukaan  kulit.  Sebagai fungsi anti-oksidan perlindungan untuk keputusan anti-penuaan yang unggul mengurangkan bintik gelap, melisma dan jerawat. Selain itu ianya menghidratkan dan mengembalikan cahaya semula jadi, kelembutan dan keanjalan wajah.


Review Advanced Facial Whitening Cream


Advanced Facial Whitening Cream
Advanced Facial Whitening Cream
Tekstur krim pekat likat. Agak melekit bagi cik iena tetapi ianya mudah meresap pada wajah. Krim bewarna peach cair . Berbau harum lembut dan tidak berbau green tea. Kulit terasa sangat lembab selepas mengaplikasikan krim ini.

Penggunaan

Diamalkan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas menggunakan Miracle Plankton Essense


Rating


6/10


 Le Felix Magic Aura Cream 


 Krim untuk mencerahkan dan memperbaharui sel-sel kulit yang rosak.


Le Felix Magic Aura Cream
Le Felix Magic Aura Cream


Ingredient/ Kandungan  Le Felix Magic Aura Cream 


Water, tartaric acid, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7, Propylene glycol, Caprylic / Capric Triglyceride, Lactic Acid, Glycerin, Glyceryl stearate SE, Arbutin, Niacinamide, Etxoxydigiycol, Ascorbic acid, Dimethicone, Dianzolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Perfume, C1 42053, Polyacrylamide.



Review  Le Felix Magic Aura Cream 


Tekstur krim pekat bewarna hijau tua yang mudah meresap ke wajah  dan haruman agak kuat dari haruman yang lain. 


Penggunaan

Diamalkan sekali sehari pada waktu malam.

 Rating

7/10




Baiklah selain daripada produk penjagaan wajah terdapat juga produk kosmetik yang cik iena cuba iaitu Le Felix Matte , 3D Eyelashe dan Le Felix CC Cushion And Whitening.


Le Felix Skincare and cosmetic
Le Felix  cosmetic


Le Felix Matte


Le Felix Matte
Le Felix Matte


Ultra Smooth Matte Lipsick

Le Felix Matte
Le Felix Matte
  • Lightweight
  • Moisturizing
  • Waterproof
  • High Definition Velvety Matte color


Review Ultra Smooth Matte Lipsick



Le Felix Matte
Le Felix Matte


Cik iena suka akan dua warna yang cik iena cuba . Warna sangat menonjol. Hanya sekali lapisan warna jelas kelihatan . Untuk Bibir cik iena yang kering cik iena perlu memakai pelembab bibir terlebih dahulu kerana cik iena kurang selesa memakai matte lipstick kerana teksturnya agak kering.


Le Felix Matte
Le Felix Matte(maaf takde colour code) - warna merah yang sememangnya kegemaran cik iena tona terang
Walaubagaimanapun mengikut ciri-cirinya mengatakan ianya melembab tapi tidak untuk bibir cik iena kerana cik iena sememangnya mengalami masalah bibir kering yang teruk . Jadi agak kurang sesuai memakai matte lipstick tanpa memekai pelembab terlebih dahulu

Le Felix Matte
Le Felix Matte (maaf xde colour code) Tapi cik iena suka warna ni nampak lembut sopan dan ayu
Walauapapun terpulang kepada anda. Pakai pelembab dan tidak kedua-dua warna yang dihasilkan cantik cuma cik iena lebih mementingkan keselesaan bibir cik iena :)
 

Le Felix Matte
Le Felix Matte

Rating

8/10


3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)



3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)


  • More Volume
  • Soft Feathery
  • NAtural Looking Shine
  • Reusable up to 20 times
  • Easy to apply

3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)

Review 3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)


3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
Kedua2 mata menggunakan 3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
Cik iena sememangnya penggemar bulu mata palsu dan sering memakai bulu mata palsu . Untuk bulu mata cik iena yang panjang. Hanya menggunakan mascara sebenarnya sudah memadai tetapi biasalah lumrah manusia. Cik iena gemar memakai bulu mata palsu jika ke majlis-majlis tertentu.

3D Eyelashes (Synthetic Mink Hair)
mata sebelah kanan cik iena menggunakan 3D Eyelashes dan mata kiri cik iena hanya menggunakan mascara. Menggunakan 3D Eyelashes kelihatan lebih lebat.

Dengan memakai 3D Eyelashes ini ,bulu mata kelihatan tebal dan anda tidak kelihatan seperti memakai bulu mata palsu. Itu yang cik iena suka dan paling cik iena suka ianya boleh di guna pakai sehingga 20 kali. Kebiasaannya bulu mata palsu cik iena yang lain hany dua ke tiga kali penggunaan sahaja berbeza dengan 3D Eyelashes ini.



Rating

8/10 (Natural look)


Le Felix CC Cushion And Whitening

Berfungsi untuk kecantikan di samping menjaga dan merawat kulit wajah.

Le Felix CC Cushion And Whitening
Le Felix CC Cushion And Whitening

Ingredient/ Kandungan Le Felix CC Cushion And Whitening


 Cetyl PEG/PPG-10/1 Domethicone, Beeswax, Neopently Glycol Diheptanoate, Cyclomethicone, Dimethicone, Ocytl methoxycinnamate, silica, talcum, titanium, beige, water, butylene blycol, Geogard LSA, fragrance.


Review Le Felix CC Cushion And Whitening

 Cik iena sangat suka CC Cushion ni kerana hasil yang sangat cantik. Solekan nampak nipis tapi cantik berseri serta flawless dan glowing. Ianya juga tahan lama. Cik iena gunakan untuk pergi pejabat dan juga guna untuk Majlis-majlis tertentu sepertu majlis perkahwinan dan sebagainya.

Le Felix CC Cushion And Whitening
Le Felix CC Cushion And Whitening
Sesuai digunakan setiap hari kerana selain untuk kecantikan luaran ianya juga untuk kecantikan dalaman dimana ianya membantu merawat kulit wajah dan juga melindungi dari sinaran UV.



 Rating

9/10


 Gambar cik iena di bawah dan diatas adalah menggunakan produk Le Felix . Cik iena sangat suka CC Cushion Le Felix ni tau . Kulit nampak Cantik semulajadi . Tak nampak solekan tebal .


Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful

Everyone Deserves To Be Beautiful
Everyone Deserves To Be Beautiful




Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : www.le-felix.com
Facebook : https://web.facebook.com/lefelix.official
Instagram : http://www.instagram.com/Le_felix_official













 


















Basic of property type in Malaysia


Basic of property type in Malaysia



Before you make your major decision to buy a property, make sure you are familiar with the types of property available in Malaysia. With so many land for sale in Selangor, you need to take some time off to do your research on which type of property best suits your needs and wants. 


Afterall, buying a property is a huge commitment and it involves a huge sum as well. You definitely do not want to end up regretting over your wrong decision that you have made due to lack of research. That will then be too late. Fret not, this article will explain to you the basics of property type in Malaysia.


First of all, you ought to know the key market segments in Malaysia, namely:


1.  Developer or new

First of all, there are new developments that you can purchase directly from the property developers after viewing the floor plan or show unit. New developments are also property that you could purchase before it is built.

There are also the build then sell properties that you could check out as the Malaysian government is now encouraging the developers to change into a build then sell policy, where construction will be completed before the sales begin. 

2.  Sub sale or secondary

Next, there is the sub sale or secondary property where buyer purchases existing properties directly from the seller and not the developer. In addition, the buying process of a subsale property is almost similar to purchasing a brand new property. 

3.  Auction

Properties under the auction market segments are properties that are priced below a market price. However, do note that properties under the auction segments are sold on an ‘as is where is’ basis and there is no guarantee given on the titles and vacant possession. 

4.  Commercial

As the name suggests, commercial property is for commercial use. Commercial properties are properties that people buy mainly for businesses purposes, such as offices and retail malls. 



After you understand the key market segments in Malaysia, it is time to know the three common property types in Malaysia, which are:


1.  Land

One of the most common property types in Malaysia is landed properties. You can check out the land status from the State Land Registrar of the Land Office. There are also three types of landed property that you need to check before deciding which property to buy: Freehold land, leasehold land and the Malay reserve land. 

2.  Commercial

Next, there is also the commercial property type. A commercial property typically refers to retail buildings, shopping centers, office buildings, factories or warehouses, industrial buildings, apartment buildings and mixed building where it can be a mixture of retail, office building or apartment. 

3.  Residential

A house (terrace), condominium (studio, penthouse, duplex or standard) unit, townhouses, bungalows or an apartment unit that is meant for residential purpose or to rent out to private tenants are considered as residential property.


Lastly, you will need to understand the 3 land types in Malaysia,


1.  Freehold

A freehold property is having the outright ownership of the property and land on which it stands. That also means the owner of the land has no time limit to the ownership period. Most developers build bungalows, condominiums and private housing on a freehold land. 


2.  Leasehold

With a leasehold title, it means that you own the property and the land with a certain period of the lease agreement with the freeholder. Most leasehold properties in Malaysia have a leasehold period of 30 years, 60 years, 99 years, with some that have a longer period of 999 years.

As the name mentioned, property with a leasehold title will have to be responsible for the land and maintenance need to be done. If the land is not well taken of, the state will deem the tenant as unfit and the tenure might be compromised. The state could also forfeit your lease if the land is not in a good condition. 

3.  Malay Reserve Land

The Malay Reserve Land is a land that is reserved exclusively for the Malays or the Bumiputeras in Malaysia. That being said, the Malay Reserve Land is strictly for the Malays and Bumiputeras and the lands are not allowed to be sold to other races and also the foreigners.


In conclusion, whether to invest in a freehold property or leasehold property will still depend on your budget and how much you can afford. You should take these factors into consideration as well before deciding which to buy, such as monthly income, purpose of buying (own stay or investment), cash available, and loan amount. 

As buying property is a huge commitment that involves a huge sum of money, make sure you do your research and plan ahead to make the best decision out of it, as you definitely do not want to get caught in a debt.





Taste New Zealand di AEON Malaysia






Baru-baru ini cik iena berkesempatan untuk menyertai cabaran memasak bersama rakan blogger anjuran AEON Taste New Zealand. Ianya diadakan di Berjaya University College. Ini merupakan pertama pengalaman pertama cik iena menyertai pertandingan memasak di depan chef yang berpengalaman.



Taste New Zealand di AEON Malaysia




Taste New Zealand di AEON Malaysia


Dalam pertandingan ini , cik iena dan kawan-kawan memasak menggunakan bahan-bahan dari Taste New Zealand yang mana produknya adalah segar dan bersih.

Sebelum memulakan pertandingan cik iena berpeluang mempelajari 3 resepi mudah, pantas dan sedap dari Executive Chef Krishnan, Chef dan tenaga pengajar dari Berjaya University College.


Taste New Zealand di AEON Malaysia
haha boleh bayangkan tak dalam dapur pakai heels ;) Jatuh naiya je hahaha



Dalam demonstrasi masakan ini pelbagai barangan produk New Zealand telah digunakan, antaranya New Zealand Greenlea Beef. New Zealand Mussels, Baby Beets, Mainland Cheese dan pelbagai lagi.



Taste New Zealand di AEON Malaysia


3 resepi yang dipelajari adalah :-

  •     Sirloin Steak
  •     Cheese Baked Mussel
  •     Grass-fed Beef Stir Fry with Capsicum



Cik iena dan rakan blogger Wendy memilih untuk memasak Mussels Appetiser dan steak.

Sirloin Steak & Cheese Baked Mussel
Sirloin Steak & Cheese Baked Mussel



Cabaran untuk kami berdua adalah kami tidak makan daging dan tugasan kami memasak daging. Cik iena dan wendy ambil cabaran ini dan bila selesai memasak dan masa judging , secara keseluruhan, chef tu cakap not bad cuma mussels agak masin.



Sirloin Steak
Sirloin Steak


Kalau nak tau kenapa masin ini di sebabkan mussels tu sendiri ada air laut akr garam yang sememangnya sudah masin jadi tidak perlu letak garam banyak. Memandangkan masakan kami mempunyai cheese, jadi ianya bertambah masin . Tak pe Learn from mistake :)


 Cheese Baked Mussel
Cheese Baked Mussel





Istimewa buat peminat barangan dari negara New Zealand. Bermula dari 30 November sehingga 10 Disember 2017, pesta makanan "TASTE NEW ZEALAND" anjuran New Zealand Trade and Enterprise (NZTE) akan berlangsung di 7 outlet AEON seluruh negara.

Terdapat lebih daripada 150 produk dipamerkan dan anda boleh mendapatkannya bersempena dengan GOURMET FOODS di AEON TASTE NEW ZEALAND . Antara produk New Zealand yang anda  boleh dapatkan adalah seperti seperti Whittakers, Kiwigarden, Viberi, Anmum, Karihome, Mainland CHeese, Spring Sheep, Easiyo, Griffin, Tasti, Weet Bix, Sweet Meadow, Proper Crisps, Greenlea, Talley's, Only Organic, Eco Store dan macam2 lagi.



Di sini, anda boleh melihat sendiri produk-produk terbaik dari New Zealand secara dekat dan yang pastinya harga barangan yang ditawarkan sepanjang karnival ini juga adalah berpatutan.



Taste New Zealand di AEON Malaysia


Untuk pengetahuan semua, Taste New Zealand sedang mengadakan contest Shop & Win. Anda hanya perlu membeli produk New Zealand di Taste New Zealand Fair dan anda boleh menebus NZ themed shopping bag dan sertai cabutan bertuah. Grand prize yang di tawarkan adalah  1X AEON Gift Voucher worth RM1000 dan hadiah saguhati 10X AEON Gift Voucher worth RM200.











Lagu Sedih Filem Pinjamkan hatiku

Hai semua, dah tonton Filem PINJAMKAN HATIKU ? Cik iena yakin pada yang sudah menonton filem PINJAMKAN HATIKU,  pasti ramai yang tercari-cari salah satu dari lagu OST Pinjamkan hatiku yang sangat menyentuh perasaan terutama ketika dinyanyikan semasa kedua-dua hero dan heroin sedang sakit .

Filem Pinjamkan hatiku


Cik iena sendiri menangis tiap kali lagu ni di mainkan. Sedih banget tau ..
Lagu ni cik iena tak pasti tajuknya tapi cik iena suka sangat lagu yang menyentuh perasaan ni

Okay ni lirik dia dan video yang cik iena jumpa. Full song masih tak jumpa lagi.





Lirik Lagu Sedih Filem Pinjamkan hatiku



Matamu....
Bersinar bagai pelangi
Ingin ku lukis wajah mu
Buat peneman mimpi

Izinkan aku pinjam hati mu
Agar dapat ku rasa Bagaimanakah cinta .
Rela....
ku serahkan seluruh hati ku
Selama mana yang termampu
Cinta ini hanya untuk kamu
Biarpun hanya seketika
Untuk kita berdua
Untuk kita berdua



Yeay New Update : Ayda jebat record video lagu ni. Bestnya awakkkkkkkkkk . Okay Tajuk Dia Bagai Pelangi :)

Video Lagu Sedih Filem Pinjamkan hatiku





Selain lagu ini lagu terdapat dua lagu utama OST PINJAMKAN HATIKU


WAHAI ANGIN BAWA AWAI ITU PERGI KERANA AKU INGIN LIHAT SANG PELANGI



Penyanyi : Ayda Jebat & Adi Priyo
Judul Lagu : Pinjamkan Hatiku
Lagu & Lirik : Nurzaidi Abdul Rahman
Album: OST. Pinjamkan Hatiku
Label : Paranormal Records

Lirik Pinjamkan Hatiku by Ayda Jebat & Adi Priyo - OST Filem Pinjamkan Hatiku



Ini Bukan Lagu Cinta Kita Yang Dulu
Saat Itu Ku fikirkan Cinta Matiku,
Namun Kini Ternyatalah Hatiku Milik Dia
Bukan Engkau Seperti Ku Sangka.

Mudahnya Kau Lepaskan Kata-kata Mu
Tak terfikirkan Tergores Perasaan Ku,
Yang Selamanya Mencinta
Sedikitpun Tak Berubah
Kau Memang Sebegitu Saja.

Memang Salah Diriku,
Tak Peduli Perasaanmu
Yang Seharusnya Tahu Tak Lagi Dihatiku,

Tak layak kau Miliki Cinta Yang Suci
Kan Kini Dan Hingga Selamanya,

Ku Simpankan Semua Detik Terindah
Dalam Kenangan Cinta
Kerana Masa Telah Merubah Jiwa
Kita Harus Terima Begini Suratannya.

Tolong Maafkan
Mudah bagi Dirimu.

Ku Simpankan Semua Detik Terindah
Dalam Kenangan Cinta,
Kerana Masa Telah Merubah Jiwa
Kita Harus Terima Begini Suratannya.

Kerana Masa Telah Merubah Jiwa
Kita Harus Terima Begini Suratannya,


Ini Bukan Lagu Cinta Kita Yang Dulu
Saat Itu Ku fikirkan Cinta Matiku,

Namun Kini Ternyatalah
Hatimu Milik Dia
Bukan Aku Seperti Ku Sangka.
Tolong Maafkan Aku
Mudah Bagi Dirimu





Video Pinjamkan Hatiku By Ayda Jebat & Adi Priyo - OST Filem Pinjamkan Hatiku











Penyanyi : Hafiz Suip
Judul Lagu : Lepaskan Pergi
Album: Single
Label : Paranormal Records

Lirik Lepaskan Pergi by Hafiz Suip OST Filem Pinjamkan Hatiku


aku akan pergi dulu
sudah tertulis sebegitu
kau simpan lah semua kenangan
untuk kau teruskan perjalanan
usap airmatamu
ukirkan senyuman di bibirmu
cinta kita dibataskan masa
kau harus bangkit semula

hatiku yang pernah ku pinjamkan
ku ambil kembali tuk bawa pergi
sakit ini tiada tertahan
t’lah sampai waktunya, engkau relakan

kubawa cintamu ke akhirnya
hanya yang kupinta kau lepaskanlah
lepaskanlah.. aku pergi

hatiku yang pernah ku pinjamkan
ku ambil kembali tuk bawa pergi
sakit ini tiada tertahan
t’lah sampai waktunya, engkau relakan

kubawa cintamu ke akhirnya
hanya yang kupinta kau lepaskanlah
lepaskanlah.. aku pergi

aku akan pergi dulu
sudah tertulis sebegitu
kau simpanlah semua kenangan
untuk kau teruskan perjalanan


Video Lepaskan Pergi by Hafiz Suip OST Filem Pinjamkan Hatiku











Filem Pinjamkan Hatiku 2017


Filem Pinjamkan Hatiku diterbitkan oleh AURAWHITE GLOBAL SDN BHD dan kerjasama NUANSA  PRODUCTION ini di bawah arahan Osman Ali yang popular dengan filem seperti Anak Halal, Ombak Rindu dan Jwanita.

Profil Filem Pinjamkan Hatiku 2017


Bahasa : Melayu [Malaysia]
Genre : Romantik
Pengarah : Osman Ali
Pelakon : Ayda Jebat sebagai Laila Safitri, Shaheizy Sam sebagai Naufal, Farid Kamil sebagai Hasnan, Lia Natalia sebagai Latifah, Normah Damanhuri,
Tarikh Tayangan : 30 November 2017

Sinopsis Filem Pinjamkan Hatiku 2017


Dikisahkan di filem ini bahwa Laila Safitri [Ayda Jebat] berdepan dilema untuk memilih antara kawan lama, Naufal [Shaheizy Sam] atau Doktor Hasnan [Farid Kamil] yang merawat Naufal ketika sakit.

Timbul bibit-bibit cinta antara mereka berdua sehingga membuat Laila lupa akan segala pahit dan kesakitan yang dialami dengan kehadiran Naufal. Begitu juga dengan Naufal. Mereka seperti saling memerlukan dan melengkapi antara satu sama lain.

Gelak tawa dan riang bersama menjadi makanan harian mereka sehingga datangnya seorang pemuda yang bernama Dr.Hasnan yang merubah segala corak cerita cinta Laila dan Naufal.
Apakah pengakhiran kisah cinta mereka? Berjayakah Dr. Hasnan memaut hati Laila Safitri sedangkan hati Naufal ada apa Laila?


‘Setiap Degup Jantung Ini Milik Kamu”


Filem Pinjamkan hatiku
Behind the scene Filem Pinjamkan hatiku



Sepanjang pembikinan filem ini, pelbagai halangan terpaksa ditempuhi oleh kru bertugas dan para pelakon. Memanjat bukit dan hutan seawal jam 4 pagi bagi merakamkan pelangi sebenar di Air Terjun Pelangi, pelakon Ayda Jebat dan yang lain mengalami beberapa kecederaan merupakan salah satu pengalaman yang tidak mungkin dapat dilupakan.


Behind the scene Filem Pinjamkan hatiku
Behind the scene Filem Pinjamkan hatiku


Selain daripada itu, dimaklumkan bahawa seorang kru audio (audio man) juga meninggal dunia dalam  kemalangan sewaktu menyudahkan penggambaran filem ini. Al-Fatihah buat Arwah Azmir Sharim. Diharapkan, segala penat lelah duka lara yang dihadapi berbaloi dan memberikan sesuatu yang luar biasa kepada penonton yang akan menyaksikan Pinjamkan Hatiku di layar lebar.



Review Filem Pinjamkan Hatiku

Filem Pinjamkan hatiku


yeay macam tak percaya je cik iena beli tiket pergi tengok wayang dengan adik-adik. Biasanya pergi Movie review. Hari pertama di tayangkan cik iena pergi okay. haha ni sebab cik iena rasa tertanya-tanya apakah cerita di sebalik MV Pinjamkan hatiku dari Ayda jebat and Adi Priyo yang cik iena selalu tengok hari-hari.

Biar betul hari-hari. ya hari-hari. Macam  berhantu pulak lagu tu. Maka di sebabkan itu cik iena pergi tegok filem ni dengan adik-adik. Dan Tak Rugi beli tiket haha.Selalu free je kan. Okay lah untuk seketul perempuan jiwang macam cik iena ni, cik iena suka filem romantis ni .

Memang menangis je dari pertengahan cerita. Asal lagu sedih tu keluar iena mesti nangis lagi-lagi kalau time laila dan naufal nyanyi masa dua-duanya terlantar sakit. Sedih banget T____T

Balik dari tengok movie nak cari lagu tu tapi tak sempat sebab sibuk dengan majlis perkahwinan sepupu. Bila balik KL semula baru cari :)

Filem Pinjamkan hatiku



Rating 

8/10


Jemput baca artikel mengenai misi menjejak air terjun pelangi oleh cik iena di http://www.ienaeliena.com/2018/02/air-terjun-pelangi-sungai-lembing-pahang.html
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve