Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Friday, September 19, 2014

CABARAN 30 HARI | DAY 19 : 1 RESEPI KEGEMARAN ANDA

Assalammualaikum,
Hampir terlupa task cabaran 30 hari kelabbloggerbenashari 

Untuk hari ini tajuk nya
resepi kegemaran anda



Cik iena memang suka memasak
if tengok instagram cik iena
cari # tag

#ienalovecook

Sebelum pindah rumah baru hari2 masak and bawak bekal pergi kerja.
Tapi since pindah rumah baru ni
Jarang masak lah
sebab nye balik kerja lewat

kalau balik atas pada pukul 7

Lauk kat kedai memang habis

takkan nak masak sardin je kot
sebab kongsi dengan budak office
cukup bulan kira duit makan

ehh dah dah meh nak bagi tau

Resepi kegemaran cik iena

::Sambal tempe cili api ::

Ni resepi cik iena tambah2
yg laen sama je
cuma cik iena tambah hirisan daun kunyit

Mula2 tempe tu goreng dengan serbuk kunyit 
and garam..

Goreng ikan bilis

tumis bawang yang ditumbuk dengan cili api and kunyit hidup

Then Masukkan hirisan daun kunyit muda..
bagi daun tu layu sikit..
sebab cik iena suka makan hirisan daun kunyit tu haha
Letak garam n ajinamoto secukup rasa

then masukkan tempe & ikan bilis yang dh d goreng tadi

Ok.siap.dh

senang je










Ermm rindu plak kat tempe..
kat oenang ni tak jumpa lauk tempe lagi haha

okiess 
daaaaa
nk sambung jalan jalan penang




 
.::CABARAN 30 HARI::.

 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

UBER PROMO CODE - IENA

UBER PROMO CODE - IENA